Her Telden (17.Mart.2015)

Her Telden (17.Mart.2015)

Yayın: 17.03.2015 09:45
Paylaş:
A+ A-

YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ TARAFINDAN ALINAN İKİ KARAR VE GENEL KURULUN NİHAİ KARARI,ÜLKE EKONOMİSİ
YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ,Karabük 2.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin KARDEMİR Anonim Şirketi’nin 12.08.2011 tarihli bir kararına,önce ONAMA verdi,daha sonra BOZMA verdi.
YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ’NİN 05.05.2014 tarihinde verdiği ONAMA kararı,daha sonra,04.12.2014 tarihinde değiştirildi ve yerine BOZMA kararı verildi.
Bu karar yalnızca KARDEMİR’İ Mİ İLGİLENDİRİYOR..?
Diyelim ki YARGITAY 11.HUKUK DAİRESİ’NİN ikinci ve BOZMA kararı,YARGITAY GENEL KURULU tarafından ONANDI,bu durum,yalnızca KARDEMİR’İ Mİ İlgilendirir,yoksa diğer ANONİM ŞİRKETLERİ DE ilgilendirir mi..?
AİLE ŞİRKETİ OLMAYAN,ÇOK ORTAKLI ANONİM ŞİRKETLER bu karardan etkilenir mi ve Ülke ekonomik hayatı bu karar ile neler yaşayabilir..
ÜLKENİN EKONOMİK SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK OLUR MU..?
Olayın böyle bir yönü mutlaka ortaya çıkar.
HUKUK YÖNÜ,HENÜZ TÜKENMEDİ,BU İŞİN..
Ancak,öyle sanıyoruz ki YARGITAL 11.HUKUK DAİRESİ’NİN aldığı önce ONAMA,sonra BOZMA kararı,yalnızca KARDEMİR ile lokal KARDEMİR ile sınırlı kalmaz..
Birçok Anonim Şirket Genel Kurulu bundan etkilenir…

MHP İÇİNDE ŞU AN 3 MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYI VAR VE GENEL MERKEZ BUNLARDAN HANGİSİNİ LİSTE BAŞI YAPAR..
MHP İçinde,şu an itibarı ile ÜÇ MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYI bulunuyor ve bunlardan Sayın AYHAN AKBAŞ Aday/Adaylığını ilk açıklayan isim,daha sonra Sayın DURMUŞ YALÇIN ile Sayın DURSUN ALTIPARMAK Aday/Adayı olduklarını açıkladılar.
MHP ADAY SIRALAMASINI GENEL MERKEZ YAPACAK..
KAMUOYU ARAŞTIRMALARI ile,Karabük Merkezli yapılacak değerlendirmelerle MHP Karabük Listesinin BİRİNCİ ve İKİNCİ sıra Adayları belli olacak.
SİZCE NASIL BİR SIRALAMA OLUR..
Veya BAŞKA İSİMLER ÇIKAR MI..?
Mutlaka kabul etmeyenler çıkacaktır,ancak,MHP İÇİNDE KESİN HATLAR BELİRMİŞ BULUNMAKTADIR,bu hatları sade vatandaş biliyor,Siyaset çevreleri biliyor..
Genel Merkez’de birçok Yönetici ile iyi ilişkileri olan,eski bir MHP Yöneticisi kardeşim,bazı konularda ki düşüncelerini anlattı ve “CELAL BULUT İSMİ BİRLEŞTİRİCİ OLACAKTI.GENEL MERKEZ,EMEKLİLERİN KONGRE KASETLERİNİ İZLEMİŞ/İZLETTİRMİŞLER.ORADA DİKKAT ÇEKMİŞ.AMA MHP’Lİ ÖNDERLER BİR ADIM ATAMADILAR..” dedi
“NASIL BİR ADIM ATACAKLARDI..” diye sorduk “PARTİNİN EN YÜKSEK OYU ALMASI İÇİN ADAYIMIZIN Sayın CELAL BULUT OLMASI GEREKİR DİYEBİLİRLERDİ…” şeklinde adımların atılabileceğini anlattı.
MHP İçinde belirli FAY HATLARI var,depremlere gebe bu hatlar..

SAYIN SEDAT NAMAL ; “FİLYOS LİMANI YENİDEN BELİRSİZ BİR DÖNEME GİRDİ.BU İŞİ SÜREKLİ TAKİP ETMEK GEREK..”
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Aday/Adayı Sayın SEDAT NAMAL,FİLYOS Limanı noktasının yeniden belirsiz bir döneme girdiğini söyledi.
“SİZDE YAZMIŞSINIZ ZATEN..” dedi.
FİLYOS LİMANI hakkında yeni bir şikayet olmuş ve ALT YAPI Çalışmaları o şikayet nedeni ile BAŞLAMADAN/ASKIYA ALINMIŞ ve Sayın SEDAT NAMAL bu konunun sürekli izlenmesi gerektiğine vurgu yapıyor.
Kendisi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olduğu dönemde,bu konuyu sürekli izliyordu,şimdi Milletvekili Aday/Adayı olarak bunu izlemesi hayli zor,zira tanıtım çalışmaları var.
Ayrıca Milletvekili Aday/Adaylığı resmi bir sıfat değil.
Sayın SEDAT NAMAL bu konuya çok önem veriyor ve “FİLYOS LİMANI MUTLAKA İZLENMESİ GEREKEN BİR YATIRIM.EĞER O YATIRIM OLMAZSA,İSMETPAŞA BÖLGESİNDE Kİ YATIRIMLARINDA BİR ANLAMI KALMAZ..” diyor ve yerden göğe kadar haklı.
“CENABI ALLAH BİZE MİLLETVEKİLLİĞİ NASİP EDERSE,İŞ KOLAY.BU İŞİ SÜRATLE ÇÖZERİZ.AMA 7 HAZİRAN TARİHİNE KADAR GEÇECEK SÜRE BOŞ GEÇİRİLMEMELİ,MUTLAKA İZLENMELİ..” görüşünde Sayın SEDAT NAMAL.
FİLYOS LİMANI’NDA YENİDEN SIKINTI ÇIKMIŞ..
Bir türlü düze çıkamadı bu yatırım..

AYDIN KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ YARD.DOÇ DR.SAYIN MURAT ACAT VE KARABÜK’E HİZMET..
Göğüs Hastalıkları Uzman Hekimi Sayın MURAT ACAT Karabük çocuğudur,Karabük’e çok büyük hizmetleri ve emeği geçmiş bir hekimdir ,bu anlamda,Karabük kendisine çok şeyler borçludur.
Sayın MURAT ACAT,daha önemli hizmetler verebilmek amacı ile Akademik Kariyer yolunu seçti ve şu an itibarı ile bizim bildiğimiz Yard.Doç.Dr. olarak AYDIN KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ görevini yapıyor.
Sayın MURAT ACAT Karabük’ün yüzakı bir isim.
Öyle sanıyoruz ki,Karabük’te edindiği deneyimleri Aydın Sağlık Sektörünün emrine verecek ve halkın sağlık sorunlarının çözümü için önemli işlevler yerine getirecektir.
Uzun yıllar başarılı bir Başhekimlik deneyimi vardır Sayın MURAT ACAT’IN,idareciliği yanında,mesleki çalışmaları da, insanların bozulan sağlıklarını kazanması noktasında, çok hayır dualar almıştır.
Yard.Doç Dr.Sayın MURAT ACAT şu an itibarı ile AYDIN KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ Genel Sekreteri olarak görev yapıyor ve bu anlamda AYDIN şanslı bir İl olarak görülmeli.
Büyüklük olarak Karabük’e birkaç misli fark atacak ölçüde nüfusu olan,Ülkenin en gelişmiş İlleri arasında gösterilen AYDIN Sayın MURAT ACAT ile SAĞLIK SORUNLARININ çözümü noktasında önemli başarılar elde edecektir
AYDIN Vilayeti bu anlamda gerçekten çok şanslı..
Yard.Doç.Dr.Sayın MURAT ACAT’A sonsuz başarılar diliyoruz.

CHP KENDİ İÇİNDE,BÜYÜK BİR BİRLİK SAĞLADI VE PARTİSEL BAĞLARINA KİMSENİN SÖZ EDEMEYECEĞİ ÜÇ İSİM..
CHP Bir yandan KENDİ İÇİNDE büyük bir birliktelik yakalarken,PARTİ BAĞLARINA kimsenin tek söz edemeyeceği ÜÇ Milletvekili Aday/Adayı ile adeta sükse yaptı.
KİMİ PARTİLER ÇAKMA PARTİLİ ADAYLARLA YOLA çıkmaya hazırlanırken,CHP Yıllarını PARTİ SAFLARINDA görev almış PARTİ Geleneğinden gelen Sayın MUSTAFA AKAY,Sayın CEVDET AKAY,Sayın FİKRET GÖKÇE isimleri ile yola çıkmaya hazırlanıyor.
29 MART GÜNÜ ÖNSEÇİM YAPIYOR CHP..
Hep yazdık,yine yazıyoruz,CHP ÜYESİ İKİ İSİME OY VERECEK,ancak,CHP ÜYESİ OY VERDİĞİ İKİ İSİM İÇİN Sevinmezken,OY VEREMEDİĞİ ÜÇÜNCÜ isim için ciddi olarak üzüntü duyacak.
ÜÇ İSİMDEN HANGİSİNİ TERCİH EDECEK CHP ÜYELERİ..
ÜÇ İSİMDE BİRBİRİNDEN DEĞERLİ İSİMLER..
CHP Karabük’te BİRLİK/BÜTÜNLÜK içinde görünüyor,2011 Genel Seçiminde KARABÜK ÖZELİNDE aldığı yüzde 19 oranında ki oy ile AK Parti’nin dışında ki iddialı Partilerin başında geliyor..
CHP Kendi bünyesinden isimlerle yürüyor,en önemlisi bu.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYLARI İÇİN YAPTIRILAN “KAMUOYU ANKETLERİ..” SÜRÜYOR MU,SONUÇLARI…?
AK Parti içinde Milletvekili Aday/Adayı belirleme konusu,birkaç aşamalı sistemden geçiyor ve TEMAYÜL Yoklaması yapıldı,MÜLAKAT Yoklaması yapıldı,şimdi sıra da KAMUOYU ANKETLERİ ve NİHAİ SONUÇ KOMİSYONU kaldı.
KAMUOYU ANKETLERİ SÜRÜYOR/SÜRDÜRÜLÜYOR.
Acaba,ANKETLERDE Milletvekili Aday/Adayları nasıl çıkıyorlar acaba,AK Parti içinde Yetkili/Etkili isimlere soruyoruz onlarında fazla bir bilgileri yok,olanı da zaten kimse ile paylaşmıyorlar.
ANCAK ŞURASI BELLİ.
Yapılan,yapımı devam eden Kamuoyu Anketlerinde Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL ile Sayın SEDAT NAMAL’IN hayli önde çıktıklarına ilişkin bilgiler veren çevreler veriyorlar.
7 NİSAN GÜNÜ GEÇİCİ LİSTE AÇIKLANACAK..?
O zamana kadar,kimsenin ŞU İSİMLER LİSTEDE KESİNLİKLE YER ALIR gibi bir görüş vermeye ne niyeti var,ne hakkı var,ne lüksü var olay böylesine sıkı tutuluyor.
SÖZÜN ÖZÜ..
KAMUOYU ANKETLERİ SÜRDÜRÜLÜYOR..
Peki YOKLAMA SÜREÇLERİNDEN gelen isimlerden kurulu bir liste mi,yoksa bu süreçlerden geçmeyenlerden oluşan bir liste mi olacak ve Sayın OSMAN KAHVECİ hemen herkes tarafından benimsenmiş,YENİDEN ADAY OLUR anlayışı hakim.
Peki DİĞER İSİM KİM OLUR..
Böyle bir süreç yaşanıyor AK Parti içinde…

CUMHURBAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN GELİRSE,KATI ATIK BERTARAF TESİSİ OLAYINI HABER ALIR MI..?
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,ULUSLAR ARASI bir etkinlik için Karabük’e gelecek şeklinde söylentiler dolaşıyor,bu geliş aslında SAFRANBOLU’YA olacak..
Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN,eğer gelirse,yıllardır bitirilemeyen KATI ATIK BERTARAF TESİSİ noktasını bir biçimde öğrenir mi ve gelişi zaten İKLİM/ÇEVRE/DOĞANIN KORUNMASI gibi konulara endeksli olduğuna göre HERHALDE ÖĞRENİR.
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN gelirse,o esnada SAFRANBOLU ÇÖPLÜĞÜ YANMAYA BAŞLARSA seyredin olayı bir yanda İKLİM/ÇEVRE/DOĞA konuşulacak,öte yanda YANAN ÇÖPLÜK olacak..
SKANDALIN SON PERDESİ OLUR HERHALDE..!!
Karabük KARÇEV Teşkilatını,Vakfını kurdu,ancak,ne yazık ki MAZERET ÜRETMEKTEN,KATI ATIK BERTARAF Tesisi’ni yaptırıp,bu işi bitiremedi iyi mi..?
Bundan 4-5 yıl öncesini hatırlıyoruz..
KARÇEV Adına BÜTÜN ÜLKEDE BU TESİS İÇİN EN FAZLA MESAFE ALAN İL KARABÜK falan deniyordu,şimdi biraz daha mütevazi açıklamalar,bilgi notları veriliyor,OGM’DEN bile izin çıkartmak için uzun süre uğraştık falan gibi detay bilgiler veriliyor.
Uğraştıran Genel Müdür Sayın OSMAN KAHVECİ oluyordu..
Zira,Sayın KAHVECİ O DÖNEM ORMAN GENEL MÜDÜRÜYDÜ..!!
Sayın CUMHURBAŞKANI konuyu öğrenirler mi acaba..?

ORMAN TEŞKİLATINDA ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE İŞKUR TARAFINDAN ALIMI DÜŞÜNÜLEN 500 GEÇİCİ İŞÇİ VE AK PARTİ..
Orman İşletme Müdürlüklerinin emrinde çalıştırılmak üzere 500 GEÇİCİ İŞÇİ ALINACAK ve işe girmek üzere binlerce insan başvuru yapacaktır şeklinde bir beklenti var.
Özellikle AK PARTİ İL ve MERKEZ İLÇE Yönetimleri ile SAFRANBOLU ve işçi alımı yapılacak İLÇELERDE Kİ Yönetimler büyük bir sıkıntı içine gireceklerdir.
İşçi alımı İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yapılacak.
Ancak insanlar,gençler 6 AYLIK BU İŞE girebilmek için mutlaka AK Parti’nin kapısını çalacaklardır,500 GEÇİCİ İŞÇİ AZ DEĞİL elbet ve bu insanlar İŞKUR Müdürlüğü tarafından işe alınacaklar.
GENEL SEÇİM ÖNCESİNDE İYİ BİR MORAL OLUR ELBET.
İnsanlar,bu tür işlere, “NASIL OLSA BİR YOLUNU BULUR,SÜREÇ İÇİNDE DAİMİ KADROLARA KAPAĞI ATARIZ..” gibi bir anlayışla giriyorlar..
OLAYIN BİR BAŞKA YÖNÜ DE,AK Parti Milletvekili Aday/Adayları elbet,zira İŞE GİRMEK İSTEYEN birçok genç işsiz,bir umut ile Milletvekili Aday/Adaylarına ulaşmaya da çalışacaktır mutlaka.
500 GEÇİCİ ORMAN İŞÇİSİ ALINACAK..
TÜM SİYASİ PARTİLER BU İŞİ GÜNDEMLERİNE ALIRLAR..
Yakındır GÜRÜLTÜSÜ çıkabilir..

MHP İÇİNDE ÇOK AKTİF GÖREVLER ÜSTLENMİŞ,ŞİMDİ OLAYLARI KENARDAN İZLEYEN, BİR KARDEŞİMİZİN SÖZLERİ..
Dün MHP içinde çok önemli görevler üstlenmiş bir kardeşimizle karşılaştık,şu an itibarı ile herhangi bir görevi yok ve olayları kenardan izliyor,bir şeye karışmıyor.
“BARTIN İLE İLGİLİ YAZDIKLARINI OKUYORUM ABİ..” dedi.
Sonra da “BARTIN SEÇMENİ HAKİKATEN BİLİNÇLİ.YEREL SEÇİMLERDE MHP ADAYINA OY VERİYOR,GENEL SEÇİMLERDE CHP ADAYINA OY VERİYOR.BU TESPİT ÇOK DOĞRU..” dedi.
Parti içinde yaşananlara dikkat çekti “MHP KARABÜK’TE BÖYLE OLMAMALIYDI.MHP SEMPATİZANLARI ÇIKAN ADAYLARI PEK İÇİNE SİNDİREMEDİ..” şeklinde değerlendirme yaptı.
“YENİ VE MHP TABANINA HİTAP EDECEK İSİMLER ÇIKMAZSA,BARTIN’DA YAŞANANLAR KARABÜK’TE YAŞANABİLİR VE BUNA MHP’Yİ YÖNETENLER İYİ DİKKAT ETSİNLER..” gibi analizlerde bulundu..
Mevcut isimlerin “DAHA DÜNE KADAR AK PARTİ İLE BAĞLARI OLDUĞUNA..” dikkat çekti ve “SİYASETİN İÇİNDEN GELEN AK PARTİ DE İKBAL BULAMADIĞI İÇİN MHP’YE GELDİ.SİYASETİN İÇİNDEN GELMEYEN İSE AK PARTİLİLERLE CAN CİĞERDİ..” dedi.
Bir tek Sayın AYHAN AKBAŞ için söz etmedi..
“O KARDEŞİMİZ BU GELENEĞİN İNSANIDIR.O KADARINI İYİ BİLİYORUM..” ifadelerini kullandı ve “ŞANS VERİRLER Mİ BUNU BİLMEK ZOR..” dedi.
MHP İÇİNDE İÇLERE SİNMEMİŞLİK VAR..!!

3 kişi görüş bildirdi

  1. ESENCİKLİ

    Ahmet Abi, bazen istihbaratlar yanlış geliyor herhalde. Bizim Eflani’ye Mustafa Akay geldi ve çok sayıda insanı ziyaret etti. Kahvede, kalabalık bir partili ile sohbette bulundu. Seni arayan arkadaş, yanlış bilgi vermiş. Araştırırsanız, görürsünüz.

  2. Murat Acat

    Doğup büyüdüğüm memleketime hizmet edebildi isem bu benim için en büyük gurur kaynağıdır. Beni hatırlamış olduğunuz için teşekkür ediyorum. Belki bir gün tekrar Karabük’ümüze hizmet edebilmek nasip olur. Tüm gönül dostlarıma ve mesai arkadaşlarıma selam ediyorum.

  3. emek

    Ahmet bey,

    Celal Bulut’u gormeyen MHP kaybeder.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta ortaokulda çevrim içi söyleşi yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Turhal ilçesinde bir ortaokulda çevrim içi söyleşi düzenlendi.

Atatürk Ortaokulu yönetimince, çocuk edebiyatı ve karikatür dünyasını tanıtmak için çevrim içi söyleşi programı düzenlendi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe yazar Behiç Ak katıldı.

Ak, yazarlık serüveni, kitaplarını yazarken hayatındaki hangi olaylardan esinlendiği, okuyup yazmanın birey ve toplum üzerindeki dönüştürücü etkisi gibi konularla ilgili bilgi verdi.

Ak, etkinlik dolayısıyla Atatürk Ortaokulu yönetimi ve öğrencilerine teşekkür etti.