Her Telden (20.Şubat.2017)
KARDEMİR BÜNYESİNDE “ÜCRET DENGESİZLİĞİ SORUNU..” HALEN AŞILAMAMIŞ GİBİ BİR HAVA VE FORMENLERİN YÜKSELEN SESİ..
KARDEMİR Bünyesinde bir kesim ÜCRET DENGESİZLİĞİNDEN yakınıyor ve özellikle FORMENLER YAKINAN grubun başında geliyor,çok ciddi rahatsızlıkları olduğundan söz ediyorlar.
ÜÇ GRUP FORMEN VAR KARDEMİR’DE.
3-2-1 OLARAK SIRALANIYOR FORMENLER..
EN YÜKSEK FORMEN BASAMAĞINDA olanlar BİRİNCİ GRUP FORMEN olarak görev yapanlar ve bu anlamda bilgi verenler “3.GRUP BİR FORMEN,12.KADEME BİR İŞÇİDEN DAHA DÜŞÜK MAAŞ ALIYOR..” gibi bilgi veriyorlar.
“O KARDEŞLERİMİZ DE YÜKSEK MAAŞ ALSINLAR.ALDIKLARINDA GÖZÜMÜZ KESİNLİKLE YOK.ANCAK,SORUMLULUK MEVKİİ’NDE OLAN FORMENLERİ DE EZDİRMEMELİLER..” gibi yakınmalar dile getiriyorlar.
Bu nokta da “KISIM İÇİNDE BİZDEN DAHA SORUMLU OLAN ŞEF,MÜDÜR YARDIMCIS,MÜDÜR GİBİ MAKAMLARA BU SIKINTILARIMIZI ANLATIYORUZ.ŞU ANA KADAR BİR SONUÇ ÇIKMADI..” şeklinde görüş veren FORMEN kardeşler var.
“SIKINTI BÜYÜK,GİTTİKÇE DE BÜYÜYOR..” diyorlar..
Sıkıntının kaynağı olarak da,daha önce ki Profesyonel kadro da görev alanları gösteriyorlar ve bu kardeşlerden birisi “ÖZELLİKLE Sayın HAKAN ONUR,İYİ NİYETLE BİR DÜZENLEME YAPAYIM DERKEN,BİZLERİ MAĞDURİYET SAFLARINA İTTİ..” dedi.
KARDEMİR FORMENLERİ HAYLİ SIKINTILI GÖRÜNÜYORLAR..
KARDEMİR 50 CİVARINDA “ENGELLİ İŞÇİ ALACAK..” ŞEKLİNDE ÇIKAN HABERLER VE BU NOKTA DA BELİREN İKİ ŞIKLI FORMÜL..
KARDEMİR 50 civarında ENGELLİ ELEMAN ALACAK şeklinde bir haber çıktı,KARDEMİR ile ilgili,hele/hele ELEMAN ALAMI noktasında çıkan bir haber,BİR ANDA KARABÜK’ÜN EN ÜCRA KÖŞELERİNE KADAR ses verir,ses getirir.
Yine öyle oldu..
İŞKUR Müdürlüğü,eğer engelli eleman alınacaksa,KARDEMİR’İN kendilerine daha önce verdiği bilgiler tahtında ve MESLEK LİSESİ MEZUNLARI, arasından ELİNDE NE KADAR İSİM VARSA,KARDEMİR Genel Müdürlüğü’ne bildiriyor.
EĞER ENGELLİ PERSONEL ALINACAKSA BUNLAR İÇİNDEN ALINACAK.
BU BİRİNCİ ŞIK GİBİ DURUYOR..
İKİNCİ BİR ŞIK DAHA VAR GALİBA..
KARDEMİR İşyerlerinde çalışırken,BİR ŞEKİLDE ENGELLİ HALE GELMİŞ işçiler varmış,bunların GEREKLİ RAPORU ALMALARI İSTENMİŞ VE HALENKARDEMİR’DE ÇALIŞAN BU İNSANLAR ENGELLİ KADROLARA KAYDIRILACAKMIŞ..
Yani ENGELLİ ELEMAN ALINMAYACAK gibi bir şık daha var.
Bir ÜÇÜNCÜ ŞIK ise,gerekli cezaları ödeyip,ENGELLİ alımı yapmamak.
Şimdi Karabük’te bunlar konuşuluyor..
KARABÜK-KASTAMONU KARAYOLU ÜZERİNDE “SAKA EVLERİ ÖNÜNDE BULUNAN ÜST GEÇİT İNŞAATI..” NEDEN DURDU,TEHLİKE..!!
KARABÜK-KASTAMONU Karayolu üzerinde ve SAKAEVLERİ’NİN TAM KARŞISINDA yarım kalmış bir ÜST GEÇİT İNŞAATI VAR ve aylardır burada herhangi bir çalışma yapılmıyor..
AÇIKTA KALAN DEMİRLERİ BİLE PASLANMIŞ,ÇÜRÜMÜŞ..
Safranbolu Belediye Başkanı Sayın NECDET AKSOY bu konu için “BU ÜST GEÇİDİN YAPILMASINI BELEDİYE OLARAK BEN İSTEMİŞTİM..” diyor,ancak,İNŞAATIN NEDEN DURDURULDUĞU hakkında bir bilgisi yok sanıyoruz..
“BANA AĞIR KIŞ ŞARTLARI NEDENİ İLE İNŞAAT DURDU DEMİŞLERDİ..” diyor Sayın NECDET AKSOY,ancak,olay pek KIŞ ŞARTLARI OLAYI değil galiba..!!
İŞİN EN TEHLİKELİ KISMI KARAYOLU’NUN TEK ŞERİDE İNMESİ..
Zaten KARAYOLU NAMINA BİRŞEY KALMAMIŞ,ZEMİN BOZULMUŞ.
Karayolu tek şeride düşürülmüş,IŞIKLANDIRMA falan yok..
KARAYOLLARI KASTAMONU BÖLGE Müdürlüğü,ne hikmettir bilinmez,bu inşaatı aylar öncesinden durdurdu,İNŞAALLAH DURMASININ temelinde bir ÇIKAR ÇATIŞMASI YOKTUR..!!
Yine İNŞAALLAH BURADA CAN VE MAL KAYIPLI BİR TRAFİK KAZASI OLMAZ..!!
“YENİCE AĞAÇ İŞLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN,DAHA ŞİMDİDEN,ÜÇ BÜYÜK FİRMA FABRİKA KURMAK İÇİN TALEP YAPIYOR..”
Biliyorsunuz YENİCE İLÇESİNE çok önemli bir yatırım için harekete geçildi ve AĞAÇ İŞLERİ İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ kurulacak ,bu anlamda,tüm YASAL GİRİŞİMLER BAŞLAMIŞ,konu resmiyet kazanmış.
Karabük Valiliği görevini Sayın CAN DİREKÇİ yürütürken,Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI bir KAYSERİ gezisi düzenlemişti ve Vali Sayın CAN DİREKÇİ’DE giden Heyetin içinde yer alıyordu.
O ZAMAN BİR OLAY DİKKATİMİZİ ÇEKMİŞTİ.
Bugün FETÖ DAVASINDAN tutuklu olan çok önemli bir SANAYİCİ/ MOBİLYA ÜRETİCİSİ AİLENİN, Karabük ile YENİCE İLÇESİ ile ORMAN ÜRÜNLERİ BAĞLAMINDA ciddi ilişkileri olmuş veya sürüyormuş O DÖNEMLER.
Yani YENİCE İLÇESİ bu anlamda ciddi bir MARKA DEĞERİ taşıyordu.
Şimdi de ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ gündeme gelince ÜLKE ÇAPINDA ÇOK ÖNEMLİ MOBİLYE ÜRETİCİSİ ÜÇ FİRMA,YENİCE’DE FABRİKA KURMAK ÜZERE TALEPTE BULUNMUŞLAR..
Bu çok önemli bir gelişme değil mi..?
YENİCE İLÇESİNDE bu işi organize edecek MÜTEŞEBBİS KURULA samimi bir çağrımız şu olsun “MÜMKÜN OLDUĞUNCA BU BÖLGEYİ BÜYÜK TUTUN.GÖRECEKSİNİZ GELECEKTE ÇOK,AMA,ÇOK CİDDİ,ÇOK BÜYÜK TALEPLER OLACAKTIR..”
YENİCE BU ORGANİZE SANAYİ İLE GELECEĞİNİ GARANTİYE ALIYOR..
Çok akılcı hareket ediyor..
GEÇTİĞİMİZ HAFTA “HAYIR OYU İSTEMEK İÇİN KARABÜK’E GELEN ÖDP EŞBAŞKANI SAYIN ALPER TAŞ VE VERDİĞİ BİR ÖRNEK ÜZERİNE
Geçtiğimiz hafta CHP İstanbul Milletvekili Sayın İLHAN CİHANER ile birlikte “HAYIR OYU İSTEMEK..” için Karabük’e gelen ÖDP Eşbaşkanı Sayın ALPER TAŞ konuşmasında öyle ilginç bir örnek verdi ki,dinleyenler uzun/uzun alkışladılar..
Sayın ALPER TAŞ Dinlemeye gelenlere döndü ve “İÇİNİZDE FENERBAHÇE TARAFTARI VARSA ÖZÜR DİLERİM,VERECEĞİM ÖRNEKTEN SAKIN ALINMASINLAR,BU YALNIZCA BİR ÖRNEKTİR..” dedi.
Sonra da “FENERBAHÇE BAŞKANI Sayın AZİZ YILDIRIM’I TFF BAŞKANI YAPSAK,OLMADI MERKEZ HAKEM KURULU BAŞKANI,YETMEDİ PFDP KURULU,YETMEDİ ETİK KURUL,TAHKİM KURULU VELHASIL TFF’DA NE KADAR KURUL VARSA HEPSİNE BAŞKAN YAPSIK..” diye devam etti.
“O SENE FENERBAHÇE YİNE ŞAMPİYON OLAMASA,BU KADAR YETKİ VERDİĞİMİZ Sayın AZİZ YILDIRIM BU DEFA DA LİGİ İPTAL ETSE,LİGİ KABUL ETMEYİP İPTAL ETSE,BU OLUR MU..” diye sordu salona.
Sözünü “İŞTE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE İSTENENLER AYNEN BUNA BENZER ŞEYLER.CUMHURBAŞKANI’NA BU KADAR GENİŞ YETKİLER İSTENİYOR.BUNA EVET DEMEK MÜMKÜN MÜ..?” şeklinde bağladı..
Salondan,bu örneğe büyük alkış geldi tabi.
Sayın İLHAN CİHANER daha teknik Hukuki bilgiler verdi..
HAYIR OYU İSTEYENLERİN cumartesi günü Safranbolu’da etkinliği vardı.
Orada da Gazeteci/Yazar ASLAN BULUT konuştu..
KARABÜK MAHALLE MUHTARLARI DERNEK BAŞKANI SAYIN İBRAHİM HARMANBAŞI “ÖĞRENCİLERİN KAYITLARINDAN SONUÇ ALDIK..”
Karabük Valisi Sayın MEHMET AKTAŞ’IN talimatı ile İl Nüfus Müdürü Sayın ERTUĞRUL ATALI ve mesai arkadaşlarının Mahalle Muhtarları ile eşgüdüm halinde başlattıkları çalışmalar çok olumlu sonuçlar vermiş.
Bu konuda Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Sayın İBRAHİM HARMANBAŞI,çok olumlu sonuçlar aldıklarını anlattı “ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN ÇOK SAYIDA NÜFUSA KAYIT ALDIK..” dedi.
ADRESE DAYALI NÜFUSLARINI Karabük’e aldıran ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ öncelikle Referandum da oy kullanma hakkını kazanacaklar ,daha sonra,KARABÜK BU KAYITLAR SAYESİNDE CİDDİ BİR GELİR ARTIŞI YAŞAYACAK.
KARABÜK BELEDİYE GELİRLERİ ARTACAK.
İL ÖZEL İDARE GELİRLERİ ARTACAK..
Buna benzer gelirleri olacak Karabük’ün..
Eğer KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ Karabük Merkez ve İlçelerde ADRESE DAYALI NÜFUSLARINI aldırınca,Karabük 3 Milletvekili çıkartan bir SEÇİM BÖLGESİ haline gelebilir mi..?
ATILAN ADIM ÇOK OLUMLU SONUÇLAR VERMİŞ..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.SAYIN REFİK POLAT “ ÖĞRENCİ SAYIMIZ KESİNLİKLE AZALMAYACAK..” BİLGİLERİNİ VERMİŞ
Karabük yaşayanları arasında müthiş bir tedirginlik var,bu tedirginlik “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SAYISI AZALIR MI..?” şeklinde bir korkudan kaynaklanıyor.
Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT bir televizyon programında bu yönlü görüşlere ve gelişmelere açıklık getirerek “ÖĞRENCİ SAYISI HİÇBİR BİÇİMDE AZALMAYACAK..” yolunda bilgiler vermiş.
Bu nokta da İKİ GÖRÜŞ OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR..
Bir görüş “ÖĞRENCİ KONTENJANLARI AZALTILDI.BUNU YÖK MÜ AZALTTI,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ MÜ AZALTTI.ANCAK KONTENJANLAR AZALTILDI..” şeklinde.
Buna karşı Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT “KONTENJANLARDA BİR AZALMA YOK.ESKİ KONTENJANLARDA BU RAKAMLAR CİVARINDA SEYREDİYORDU.ÖĞRENCİ SAYISI KESİNLİKLE AZALMAYACAK..” yolunda açıklamalar yapmış.
Karabük insanının yüreğine su serpildi mi..?
Bu arada yaşanan TOPRAK KAYMALARI ile ilgili olarak MAYIS/HAZİRAN AYLARINDA çalışmaların başlayacağını anlatmış Sayın POLAT ,Havaalanı konusunda ise “BU BÜYÜKLÜKTE BİR YATIRIMI ÜNİVERSİTE BÜTÇESİNDEN KARŞILAMAMIZ ÇOK ZOR,MÜMKÜN DEĞİL..” anlamında ifadeler kullanmış.
KARABÜK’TE GÜNDEMİN BİRİNCİ MADDESİ ÜNİVERSİTE..
KARABÜK İL ÖZEL İDARE ESKİ GENEL SEKRETERİ SAYIN HAKAN ESKİ “FETÖ DAVASINDAN TUTUKLANDI.” İFADELERİ MERAK UYANDIRDI
Karabük ÖZEL İDARE eski Genel Sekreteri Sayın HAKAN ESKİ,yaklaşık 10 gün kadar gözaltında tutulduktan sonra FETÖ DAVASINDAN Tutuklanarak cezaevine gönderildi..
Yaklaşık 10 gün kadar gözaltında kaldı Sayın ESKİ..
O süre zarfından ifadeleri alınmıştır mutlaka..
Sayın HAKAN ESKİ’NİN Karabük İL ÖZEL İDARE Genel Sekreterliği hayli maceralı olmuştu,Sayın MEHMET UZUN görevden alınmış yerine sayın HAKAN ESKİ Genel Sekreter olarak başlamıştı..
Sonra Sayın MEHMET UZUN Mahkeme kararı ile görevine geri dönmüş,ancak,YENİDEN GÖREVİNDEN alınarak,yeniden Sayın HAKAN ESKİ aynı göreve atanmıştı..
ÇOK SERÜVENLİ GÜNLER YAŞANMIŞTI ve Sayın HAKAN ESKİ arkasına çok ciddi destekler almıştı,sonra İHALELER DÖNEMİ BAŞLADI,bu anlamda yaşanan GELİŞMELER DE OLDU/OLMADI değil yani..!!
Sayın HAKAN ESKİ bu gelişmeleri anlattı mı acaba..?
İFADELERİNDE BU GELİŞMELERİ ANLATTI MI ACABA..?
Karabük’te şimdi Sayın ESKİ’NİN ifadeleri merak ediliyor..!!
İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERLİĞİ DÖNEMİNDE SAYIN HAKAN ESKİ’NİN EN PRATİK BULUŞU “CAM TERAS NOKTASINDA..”OLMUŞTU
Şu an itibarı ile FETÖ DAVASINDAN Tutuklu olan,Karabük İL ÖZEL İDARESİ Eski GENEL SEKRETERİ Sayın HAKAN ESKİ görevi sırasında bazı konulara pratik çözümler bulması ile ün yapmıştı.
Örneğin CAM TERAS noktasında,CAM TERASI UCUZ FİYATLA Safranbolu Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne vermesi,oradan,yine çok ucuz fiyatla BİR BAŞKA YÜKLENİCİYE verilmesi,bu PRATİK ZEKANIN ürünü sayılıyordu.
BU YÖNTEMİ Sayın HAKAN ESKİ bulmuş gündeme getirmişti.
Daha sonra BAZI İHALELER gündeme gelmişti ve özellikle TAŞIT ALIMI hergün insanların gözünün önünde 37 PLAKALI OTOMOBİLLER gelip/geçtiği için HAYLİ CİDDİ SÖYLENTİLERE sebep olmuştu.
Sayın HAKAN ESKİ NASIL BİR İFADE VERDİ ACABA..?
KARABÜK’TE BU İFADELER ÇOK MERAK EDİLİYOR DOĞRUSU..!!
Bizi sosyal medyadan takip edin
kapsamdışı
•ahmet bey bu ücret adaletsizliği konusunu gündemde ve sıcak tutmanızı rica ediyoruz.2002-2009 da 17-18 olan müdürlük sayısı 3 katına çıktı.1 müdürlükten 5 müdürlük yarattılar.o zamanki müdürlerimizin günahı neydi ki o zaman işler daha iyi yürüyordu.En azından ücret uçurumu bugünkü kadar değildi.Şimdi basiretsiz,korkak,karar alamayan,biryerlerden talimat gelmeden iş yapamayan yöneticilere 15 milyar maaş veriyorlar.onlardan kat kat daha bilgili,tecrübeli başmühler,müh.ler 5.000 Tl ye çalışıyor.inanın bu uçurum çalışma barışını zedeliyor.Bu sistem başarılı olsaydı 2016 yılı 245 trilyon zarar yazmazdı.erdemir isdemir kar eder,kardemir zarar eder.Bunun mantığı yok.
bu nasıl özel sektör;devletteyken bile bu kadar bariz kayırmacılık yoktu.sahipsizlik almış başını gitmiş.Bu üretimleri sadece müdürlerle yaptıklarını zannediyorlar,ama yanıldıklarını anladıklarında çok geç olacak.
kapsamadışıyız
•Ahmet abi Kardemir de ücret adaletsizliği sadece formenlerde değil tüm kapsam dışında var.
Müdürler hariç sefaleti yaşıyoruz .Ne sesimizi duyurabiliyoruz aylardır ara ara yazılmasına rağmen.
Abi lütfen yaz bu Kardemir de müdürlerin maaşlarını yaz herkes bilsin uçurumu. 10 senelik 20 senelik mühendislerin başmühendislerin maaşlarını söyleyeyim sana tavan 5-6 bin lira. Peki Müdürcüklerimiz ne alıyor 12-15 bin lira.
Abi yaz artık bu müdür ve üstü ücret adaletsizliğine son verilsin . Müdürlüklerin sayılarını ve cancanlı ünvanların maaşlarını 3-5 bin azaltın ve onlardan çıkacak parayı tüm kapsam dışına verin bakın alın size 2017 kapsam dışı zammı.
245 milyon zarar ettirin siz fabrikayı ama Müdür ve Üstü sanırsın KOÇ HOLDİNG i yönetiyor maaşları alsınlar ohh ne güzel yağma hasanın böreği hesabı yeee babam yee