Her Telden (24 Kasım 2021)

Her Telden (24 Kasım 2021)

Yayın: 23.11.2021 19:03
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK ÇEVRE DERNEĞİ BAŞKANI Sayın BÜNYAMİN COŞKUN ; “HAVA KİRLİLİĞİ ile KORONAVİRÜS ARASINDA BİR BAĞ OLDUĞUNA İLİŞKİN..”
Karabük ÇEVRE DERNEĞİ Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN,Karabük gündemine hepimizi çok yakından ilgilendiren bir konuyu getirdi ve HAVA KİRLİLİĞİ ile KORONAVİRÜS arasında bir bağ olduğuna işaret etti..
Sayın BÜNYAMİN COŞKUN,bu iddiasını TÜRK TORAKS DERNEĞİ Çalışma Grubu verilerine dayandırdı ve bu çalışmalarda önemli bulgulara rastlandığından söz etti.
Sayın BÜNYAMİN COŞKUN bunları söylerken DÜNYA HAVA KİRLİLİĞİ Raporuna da atıf yaparak “TÜM DÜNYA DA 106 ÜLKE ARASINDA YAPILAN HAVA ÖLÇÜMLERİNDE,ÜLKEMİZİN HAVA KİRLİLİĞİNDE Kİ SAYISI 46.SIRADA ÇIMIŞ BULUNUYOR..” görüşlerini dile getiriyor.
Yani DÜNYA üzerinde ki 106 Ülke içerisinde,Ülkemiz HAVASI EN KİRLİ 46.ÜLKE konumunda,bu araştırmalara paralel olarak da,KARABÜK tüm Ülkenin HAVASI EN KİRLİ 6. İL’İ DURUMUNDA.
Bunlar hoş olmayan gerçekler.
Karabük açısından hoş olmayan,hatta korkutucu gerçekler..
Sayın BÜNYAMİN COŞKUN,bu iddiaları dile getirirken,Karabük’te KORONAVİRÜS Salgının da,NEDEN YÜKSEK SEYREDİLDİĞİNİ DE,hava kirliliği konusuna dayandırıyor..
KARABÜK,Ülkenin HAVASI EN KİRLİ 6. İLİ

DÜNYA HAVA KİRLİLİĞİ RAPORLARINDA,ÜLKEMİZ 106 ÜLKE İÇİNDE “HAVASI EN KİRLİ 46.ÜLKE..” KARABÜK İSE ÜLKENİN EN KİRLİ 6.SIRASINDA
DÜNYA HAVA KİRLİLİĞİ Raporlarına göre Ülkemiz,106 Ülke arasında HAVASI EN KİRLİ 46.sırada yer alıyor ve bizden daha kirli havası olan 45 Ülke daha var yani..
Peki HAVASI EN KİRLİ 46.ÜLKE OLAN TÜRKİYEMİZDE durum ne..?
HAVASI EN KİRLİ 10 İL ŞÖYLE SIRALANIYOR..
ÇORUM-ERZURUM-DÜZCE-KONYA-BURSA-KARABÜK- KAYSERİ- TRABZON-KÜTAHYA-BOLU ve görüldüğü gibi Tüm Ülkenin HAVASI EN KİRLİ 6. İL’İ ne yazık ki KARABÜK..
Karabük ÇEVRE Derneği Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN olayın tam burasında “KARDEMİR YILLIK 600 BİN TON ÜRETİMDEN,3 MİLYON TON ÜRETİME ÇIKTI..” diyor..
“NE KADAR ÇOK ÜRETTİĞİNİZ DEĞİL,NASIL ÜRETTİĞİNİZ ÖNEMLİDİR..” diyor.
Ve,yapılan TÜM ÜRETİMLERDE HAVA KİRLİLİĞİNE yol açmamak gerek,diyor.
KARABÜK ÜLKENİN HAVASI EN KİRLİ 6.ŞEHRİ,bunu bilin yeter..
Bu konu da sizler ne düşünüyorsunuz..?

28 ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ,SİNOP ve HATAY ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNİN KURULMASI İLE 30 BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NE ÇIKTI..!!
Ülke genelinde 28 ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ vardı ve yeni kurulan SİNOP ve HATAY ORMAN BÖLGE Müdürlükleri ile bu sayı 30 rakamına ulaştı..
ŞU AN 30 ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VAR..
Biliyorsunuz KARABÜK YÜZ ÖLÇÜMÜNÜN Yüzde 75 kadarı ORMAN ALANI ve bu mana da ÜLKENİN BİRİNCİ sırasında bulunuyor,Karabük’ün çok önemli bir ORMAN VARLIĞI olduğu da kesin..
Yalnızca KARABÜK ORMAN VARLIĞI AÇISINDAN,Ülkemizde ki 28 ORMAN BÖLGE Müdürlüğü içinde,EN BÜYÜK ORMAN VARLIĞINA sahip 4 veya 5 nci sırasındadır..
KARABÜK ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ kurulamıyor..!!
SİNOP’A kuruluyor,HATAY’A kuruluyor,KARABÜK’E KURULAMIYOR..!!
NEDEN KURULAMIYOR,LÜTFEN BİR DÜŞÜNÜN..?
Merkez,Yenice,Eskipazar,Safranbolu ORMAN İŞLETME Müdürlükleri,Ülkenin EN ZENGİN ORMAN VARLIĞI’NA sahip,bırakın ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ kurulması olayını bir kenara,EFLANİ ORMAN İŞLETME Müdürlüğü dahi henüz kurulmadı/kurulamadı..
Oysa KARABÜKLÜ KAÇ ORMAN GENEL MÜDÜRÜ OLDU..!!
Geçmişte KARABÜK DOĞUMLU kaç ORMAN GENEL MÜDÜRÜ oldu..?

CHP KARABÜK BELEDİYESİ’NE KARŞI SESİNİ YÜKSELTMEYE BAŞLADI ve MERKEZ İLÇE BAŞKANI Sayın MUSTAFA ERTEN’DEN AĞIR ELEŞTİRİLER..
CHP Uzun süredir ve özellikle Karabük Belediyesi’ne karşı olan suskunluğunu bozarak,eleştiriler dile getirmeye başladı,geçtiğimiz gün CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Sayın MUSTAFA ERTEN,bu bağlam da Karabük Belediyesini adeta topa tuttu.
Bilindiği gibi bir süre önce de CHP Karabük İl eski Başkanlarından Avukat Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN kendisine karşı yaptığı açıklamalara,çok sert karşılık vermişti.
Sayın ERDOĞAN DİNÇEL o açıklamasında Başkan Sayın RAFET VERGİLİ’YE karşı çok/çok ağır ifadelerle yüklenmişti,bu kez de,CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Sayın MUSTAFA ERTEN “KARABÜK GECEKONDU GÖRÜNÜMÜNDEN KURTULAMIYOR..” şeklinde eleştiriler dile getirdi.
Sayın MUSTAFA ERTEN Şehiriçi trafik,Pazar yerleri bağlamında da Karabük Belediyesine ve Başkan Sayın RAFET VERGİLİ’YE sert eleştiriler dile getirdi..
Sayın RAFET VERGİLİ’NİN en fazla oyu CHP’LİLERDEN aldığı söyleniyordu.
CHP Kanadının karşı çıkışları bu bağlam da hayli önemli..

KARABÜK BELEDİYESİ,BİR ARALAR YAYA KALDIRIMLARINA,İŞYERLERİNİN MAL ÇIKARTMALARINA ENGEL OLMUŞTU ve ESENTEPE CADDESİ…!!
Karabük Belediyesi bir aralar YAYA KALDIRIMLARINA İşyeri Sahiplerinin mal ve malzeme çıkartmalarına engel olmuştu,çok sıkı bir mücadele süreci yaşanmıştı,şimdi bu uygulamadan vazgeçildi artık.
ÖZELLİKLE ESENTEPE CADDESİ’NİN DURUMU ÇOK AĞIR..
Karşılıklı ARAÇLAR PARK EDİLİYOR,İşyeri sahipleri kaldırımları işgal etmişler ve tam anlamı ile bir düzensizlik hakim ESENTEPE Caddesi’nde,bu düzensizlik nasıl engellenir acaba..?
İnsanlar rahatsız,işyeri sahipleri rahatsız,hemen herkes rahatsız
ŞEHİRİÇİ TRAFİK ESENTEPE CADDESİNDE DÜZENLEME YAPACAK MI..?
TRAFİK KOMİSYON Caddenin halini görse içleri acır doğrusu..!!

BELEDİYE-İŞ KARABÜK ŞUBE KONGRESİ İÇİN,GENEL MERKEZİN GÜN BELİRLEMESİ BEKLENİYOR ve ÇOK PARÇALI DELEGE YAPISININ GÜÇLÜĞÜ
Karabük BELEDİYE-İŞ Sendikası Kongre için GENEL MERKEZİN gün vermesini bekliyor ve Genel Merkez bugün/yarın bir tarih belirleyecek böylece çekişme,delege hesabı sona erecek.
Hazır delege hesabı demişken,çıkan yapı ilginç.
Muhalefet grubu olarak bilinen 67 delege,mevcut Yönetime yakın 65 delege,5 delege bir başka grup,1 delege de bağımsız görünen bir isim ve 11 doğal delege olmak üzere toplam 138 delege oy kullanacak.
Bu arada BELEDİYE-İŞ Sendikası TÜZÜĞÜ BİRDEN ÖNEM KAZANMIŞ görünüyor ve TÜZÜĞE göre “DELEGE SEÇİLEMEYEN HERHANGİ BİR GÖREVE ADAY OLAMIYORMUŞ..”
Karabük BELEDİYE-İŞ Sendikası çevrelerinde TÜZÜĞÜN BU MADDESİ çok önemseniyor,zira,MUHALEFETİ çekip/çeviren bir isim DELEGE SEÇİLEMEMİŞ dolayısı ile BAŞKAN ADAYI veya HERHANGİ BİR YERE aday olması mümkün değilmiş..
Bu arada Genel Başkan ve Genel Yönetim Kurulu Üyeleri “ŞUNUN DELEGESİ,BUNUN DELEGESİ YOK,BELEDİYE-İŞ SENDİKASININ DELEGESİ VAR TÜMÜMÜZ BELEDİYE-İŞ SENDİKASI DELEGESİYİZ..” gibi değerlendirmeler yapıyorlarmış.
Başkan Adayı olarak,bütün hareketleri yönetip/yönlendiren bir isim DELEGE SEÇİLEMEYİNCE kim Başkan Adayı olacak sorusu var,O GRUP içinden kim Başkan Adayı çıkacak gibi bir sorun var..
Veya TÜZÜĞÜN DELİNMESİ YOLUNA GİDİLEREK delege seçilemeyen isime BAŞKAN ADAYLIĞININ önü açılacak –ki buna da olacak iş değil gözü ile bakan çok geniş bir çevre var- o zaman aday olabilecek.
BELEDİYE-İŞ KARABÜK Şubesinde kulisler hızlı..

KARDERFED “İSTANBUL YENİKAPI ETKİNLİK ALANI’NDA..” KARABÜK İL TANITIM GÜNLERİNE “YARIN START VERİYOR..” ve KOMİTE ÜYELERİ..
Genel Başkanlık görevini Sayın CEVDET AKAY’IN yaptığı KARDERFED,YARIN İstanbul YENİKAPI ETKİNLİK ALANI’N DA Karabük açısından tarihi bir organizasyonu başlatıyor.
Organizasyon Komitesi Başkan Vekili Sayın NECMİ KANDEMİR ile birkaç görüşmemiz oldu,kendi özel işlerini bir kenara bırakarak bu organizasyonun başarılı geçmesi için çalıştıklarını söyledi Sayın KANDEMİR..
GERÇEKTEN MÜTHİŞ BİR İŞE GİRİŞTİLER..
Kimseden maddi destek almıyorlar,işin sonunda maddi bir gelir olmayacak,zamanlarını ve ceplerinden paralarını harcayarak KARABÜK’Ü ÇOK DAHA GENİŞ KİTLELERE TANITMAYA GAYRET ETTİKLERİNİ söylüyor Sayın NECMİ KANDEMİR..
İSTANBUL ve Çevresinde kurulu olan KARABÜK DERNEKLERİ heyecanlı,hareketli ve hemen Her DERNEK kendi bünyesinde bir katkı vermeye çalışıyor,bir katkı sunmaya gayret ediyor..
KARABÜK’TE DE BU ORGANİZASYON İLGİ İLE İZLENİYOR..
Çok sayı da KATILIM OLACAĞI besbelli..
İSTANBUL’DA,KARABÜK var,KARABÜK Ülke ve İstanbul gündeminde..

CHP KARABÜK İL ve İLÇE ÖRGÜT YÖNETİCİLERİ,CHP TBMM GRUP TOPLANTISINA KATILMAK ÜZERE İKİ HAFTADIR ANKARA YOLLARINDA..
Geçtiğimiz günler de CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR ile karşılaştık,ANKARA’YA TBMM’DE Toplanan CHP Grubunda Genel Başkan Sayın KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU dinlemeye gittiklerini söylemişti.
BU HAFTA YİNE ANKARA YOLLARINA DÜŞMÜŞLER.
Sayın ABDULLAH ÇAKIR iki grup halinde gideceklerini söylemişti ve bu kez İl Yönetimi,Safranbolu,Eflani,Ovacık,Eskipazar İlçe Örgütleri ile gidilmiş galiba.
CHP SON YILLAR DA,şimdiye kadar hiç görülmedik biçim de,HAREKETLİ..
Bakıyorsunuz İL/İL,İLÇE/İLÇE geziyor CHP’LİLER..
Esnaflarla,vatandaşla bir araya geliyorlar..
CHP İçerisinde görülmemiş ölçü de hareketlenme ve vatandaşla bir araya gelme,vatandaşın derdini dinleme süreci yaşanıyor,üst/üstü Ülke gündemini belirleyen olaylar ortaya atılıyor..
Örneğin HELALLEŞME olayı gündeme getirildi..
İnsanlar buna hayli sıcak bakıyorlar doğrusu..

BİLİNDİĞİ GİBİ,KARDEMİR ÇALIŞANLARI,UZUN YILLAR “KARDEMİR KARABÜKSPOR’A AİDAT ÖDEDİLER,ŞU AN DURUM NEDİR..” ve İLGİLENME
Karabük’ün en önemli markası haline gelen KARDEMİR KARABÜKSPOR Hikmet Feridun TANKUT’UN Başkanlığında BATTI/BATIRILDI,öyle işler yapılmış ki hayret yani..
ŞU AN MAHKEME SAFAHATI DEVAM EDİYOR..
İyi de,KARDEMİR Çalışanları YILLARDIR KARDEMİR KARABÜKSPOR’A belirli bir aidat ödüyorlardı,BU AİDATLAR DEVAM EDİYOR MU,KESİLDİ Mİ pek bir açıklama yapılmıyor..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Karabük Şube Başkanı Sayın KENAN YILMAZ,KARDEMİR KARABÜKSPOR bünyesinde futbol oynamış bir isimdir ve futbolu bilir,o nedenle KARDEMİR KARABÜKSPOR konusuna yakın ilgi gösterecektir diye düşünüyoruz.
Öncelikle kesilen aidatlar ne oldu acaba..?
Daha sonra KARDEMİR ÇALIŞANLARI HALEN KARABÜKSPOR Üyesi durumundalar mı,düşürüldüklerine ilişkin iddialar var,KARABÜK DERNEKLER İL MÜDÜRLÜĞÜ bu konulara ne der acaba..?
DÜŞÜRÜLME OLAYI ÜYELERE TEK/TEK BİLDİRİLDİ Mİ..?
KARDEMİR KARABÜKSPOR önümüzde ki günlerde HEM MAHKEME SAFAHATI ile HEM ÜYELİKLER bağlamında gündeme gelebilir,gelmesi de ve ele alınması da gerekir elbet.
BAKALIM NELER GELİŞECEK,BİRLİKTE GÖRÜRÜZ İNŞALLAH

23 kişi görüş bildirdi

  1. işçi

    Bir ay önce ekonominin %21.7 büyümesiyle övünenler asgari ücretle geçinmeye çalışan halka porsiyonları küçültün, kıymayı yarım kilo, domatesi 2 tane alın gerekirse soğan ekmek yiyin diyor.
    Bu ekonomi kime büyüdü gardaşım?

  2. İşçi

    Kardemir karabük sporun balındakiler çatır çatır paraları yiyecek takım batağa gidecek ama kardemir işçisinin parası kesilecek ve maçı bile işçi parayla izleyecek sonrada kardemir işçisi hala daha karabük spora para veriyormu niye versinki hakmı sizce işçiden para kesilmesi sayın YILMAZ da bu konuya sıcak bakmamalı diye düşğnüyorum karabük spor 1.liğdeyken varlıklarına varlık katanlar şimdi çaldıklarını ödemeli gerçi o hırsızlar şimdi biz aklandık diye konuşuorlar ya o hırsızlar çaldıklarını ödesin sonra işçi seve seve aidat verecekse yine verir hırsızları bütün karabük biliyor ama adamlarda yüz yok yine sağda solda yöneticilik peşinde odalarda yöneticilik peşinde çalıyorlar doymuyorlar karbük sporu bitiren o hırsızlar

  3. Halkın sesi

    Eflanideki kurumları kapatan zihniyet,Gofurag kendi koltugundan baska düsünmüyor.Hani iki sendir Mudurlük kuruluyordu.duyda inanma ,Adliye,kefal,cezaevi,orman deposu hepsini gönderdi Gofurag koltugunu düsünüyor .torpili alımlar yaptırdı kredi yurtlar kurumu na gofura Eflani küçültü.ilçede cipten inip bir gezse sorunları görecek gitti gidiyor Gofurag onada kalmaycak.koltuk.ilçenin sorunları çok.

  4. Kardökmak çalışanı

    Dolar oldu 13 bin lira bizim maaşlar oldu 450-500 dolar ee nolacak şindi.Bize en azından 1000-1500 lira bi iyileştirme verilmesi İşçi arkadaşlar öyle deyilmi bi fikriniz varmı

  5. Eflanili İstanbulda faal

    KARDERFED organizasyonuyla ilgili olarak en faal dernek ve insanlar EFLANİ grubundalar Eflanililer çok gayretli çalışıyolar.Aslında İstanbuldan Eflaniye bir Belediye Başkanı seçilse İstanbulun verdiyi geniş bir anlayışla Eflaniyi ayağa kaldırır.Orada küçük işlerle zaman geçirenlere karşı büyük işlere girer.
    İstanbulda Eflaniyi seven çok iyi yetişmiş isimler var bunlardan birisi kabul etse gelip Belediye Reyisi olsa Eflani çok çabuk toparlanır yanlışmı düşünüyorum

  6. Mühendisler kapsamdışılar

    Son ekonomik krizler en çok mühendisleri kapsamdışı çalışanları vurdu maaşlarımız eridi zaten mühendislere verilen maaşlar azdı hepten kuşa döndü nolacak halimiz bizlerede iyileştirilme verilmeli.

  7. Doğrucu Davut

    Dolar artıyor ekonomi büyüyor

  8. ÇAKIR

    HANİ KARABÜK EN TEMİZ İLLER ARASINDAYDI GEÇEN SENE BÖYLE YAZIYORDUNUZ ,BENDE BURADAN DEFALARCA KARABÜKÜN HAVASINI KARDEMİR VE MARZİNC KİRLETİYOR DİYE YAZMIŞTIM,BAZI YORUMCULAR KARŞI ÇIKMIŞTI AYRICA BU KARABÜKTEKİ HAVA KİRLİLİĞİNİN SEBEBİ BELLİ BİRİNCİ SIRADA KARDEMİR VAR,İKİNCİ SIRADA DA HADDEHANELER VE MARZİNC VAR.TABİ BU ARADA EKONOMİK DURUMU HİÇTE İYİ OLMAYAN KARABÜKÜN KENAR MAHALLELERİ DAHİL MERKEZİNDE OTURAN YOKSUL VATANDAŞLARIMIZIN YAKTIĞI SOBALAR YÜZÜNDEN OLMASIN. KARABÜK BELEDİYESİ HİÇ BİR KONU DA ÇÖZÜM ÜRETEMEZ.BOŞUNA HEVESLENMEYİN,KARABÜKÜN ÇARŞI MERKEZDE DAHİ KALDIRIMLAR İŞGAL EDİLMİŞ ÖZELLİKLE DE CUMA PAZARI VE ANKARA CADDESİ VATANDAŞLAR KALDIRIMLARDA YÜRÜYEMEZ DURUMDA BİR TANE GÖREVLİ BELEDİYE ZABITASI YOK ORTADA,KARABÜK BELEDİYESİNDEN BİR YETKİLİ SOKAK VE CADDELERİ GEZİYORMU AKSAKLIKLARI,YAPILMAYANLARI TESPİT EDİYORMU,VATANDAŞLARIN ŞİKAYETLERİNİ DİNLİYORMU ,NE GEZEEER.KARABÜK ALLAHA EMANET,ANKARADAN YÖNETİLSE BUNDAN ÇOK DAHA İYİ YÖNETİLİR.

  9. 20 Yıldır ekonomik savaşmış

    Ya insanda biraz yüz olur be 20 yıldır ekonomik savaşmış milleti enayi yerine koymanın ne alemi var yönetemiyoruz deyin bitsin gitsin

  10. karabukspor

    2018 yilina kadar ihciden kesilen para kulube odeniyordu
    2018-2019 yillari arasinda ihciden karabukspora yardim altinda devam etti fakat yunus deyirmenci ulvi gungoren ve KAMIL GULEC bu paralari kulube vermediler vermeme sebeblerini birbirinin ustune attilar kulubun yok olmasi icin bu uc sahsin buyuk gayretleri oldu bu millet unutmayacak bunlari birebir yasamis bunlardan gordugim sekilde anlatiyorum daha sonrada ihcinin maas bordrosunda deyisiklige gittiler sportif amacli kesinti altinda su anda kesiliyor fakat bu paralar nerde bilen eden yapilan bisey yok bu kesilen paralar nerde kim8n kasasinda karabuksporun adam gibi avukati olsa bu paralari geri alir ama mevcut baskan ac karnini cebini doyurmakla mecgul oda kacar cok yakinda az kaldi.

  11. Karabükspor mu?

    Ya karabükspor gelecek sezon amatör küme de artık, kolay mı zannediyorsunuz tekrar profesyonel lige çıkmayı Kenan Yılmaz bu oyuna gelmemeli

  12. Kardemir

    Ahmet abi herşey ateş pahası oşldu işçinin maaşı eridi dolar kuru herşeyi berbat etti tabi işçi için alınmış bir hak var ama bu hakka ekstra ekleme yapılmalı kenan başkanımız bu işe nir el atmalı yöneticilerimize maaşların eridiğini anlatmalı ve ekstra bir ara zam alınmalı diye düşünüyorum çünkü yılbaşından sonra gelecek enflasyon zammı işçinin elinde kaybolup gidecek devletin gösterdiği enflasyonla gerçek enflasyon arasında çok fark var hepimiz biliyoruz kenan başkanımızdan iyi bir destek bekliyoruz

  13. Halk

    Karabük şehirmi soruyorum arkdaşlar Karabük şehirmi

  14. Çakır yorum

    Çakır arkadaş yorumlarını küçük harfle yazarsan daha anlaşır olur. Şimdiden teşekkürler

  15. Mühendis

    Tüm kardemir çalışanlarına iyileştirme yapılmalı mühendis ve kapsam dışı personel özellikle aşırı mağdur.

  16. Toptancı

    Maalesef ticaret durma noktasına geldi hiç kimse mal satmak istemiyor, insanlar tedirgin, çok büyük belirsizlik var. Ticareti duran kişinin geliri durdu ancak giderler durmuyor, ay sonu maaşları, vergileri, sigorta primlerini nasıl ödeyecek.

  17. Asgari ücretli

    1 Ocak 2021’de Asgari Ücret 384 dolardı. Bugün 224 dolara geriledi. Asgari ücretin 1 Ocak 2021 değerine geri dönmesi için %71 zam yapılması gerekiyor… Alın size enflasyon Dolar12.5

  18. Kardemir

    Mühendis rumuzlu yazan arkadaşım tabiki bütün personelin maaşına iyileştirme yapılmalı bunu işçi mühendis memur diye ayırım yapmadan

  19. Korona ve Hava kirliliği

    Vali bey, Belediye Başkanı, İl sağlık Müdürü ve Kardemir yöneticileri, madem korona virüs salgınının hava kirliliği ile bağlantısı var o zaman vakaları ülke genelinde 1 sıradan düşürmek için AŞI VURDURULMASI İÇİN YAPTIĞINIZ ÇALIŞMA gibi çalışma yaparak, Kardemir yönetimine ve meteoroloji müdürlüğü verilerinden yararlanarak hava sirkülasyonu olmadığı zamanlara da fırınları yakmasınlar lütfen geçtim olsun ÖLÜYORUZZZZZ BİZZZZ NEFES ALAMIYORUZ hava sirkülasyonu olmadığında…
    BİRDE BACA DUMANLARI… FEVZİ ÇAKMAK KARABÜK KÖYÜ ZATEN KARDEMİRİN CURUFUNU YUTURYOR, SOLUYOR İNANMASSANIZ EVLERİN ÇATILARINA BAKIN YADA BEYAZ BİR ARABA KOYUN SABAH BAKIN ÖLÜYOZZZ. YOKSA MAHALLİLİ BİR GÜN AKLI BAŞINA GELİR NUMUNE ALIP HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATIR.. BU MAHALLENİN GAYRIMENKUL VE SAĞLIK YAŞAM HAKLARINI KARDEMİR ÖDEMELİ…

  20. Karabükspor Sevdalısı

    Sayın Ahmet abim, geçinmek zorlaştı. Geçinmenin zorlaşmasıyla insanlarımız yeteri kadar vitamin alamayarak beslenmelerine de dikkat etmeyerek sağlıksız beslenmeden dolayı da bağışıklık sistemlerinin güçlenmemesinden hastalıklar çoğalmaktadır. Ne yapsın vatandaşımız, eskiden toprağımıza ne eksek biçiyorduk, şimdiler de ise yüzü astarını geçtiğinden üretim yapamaz hale geldik. Maliyetler ürettiğin ürüne değmiyor. Onun için talep çok, üretim az olunca ister istemez fiyatlar artıyor. Birde iğneden ipliğe ithal olduğundan ve dolarla yapıldığından her şeyi zamlı yemek zorunda kalıyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin. Ama ne olursa olsun siyaset yapmadan bu işin içinden çıkmak için el birliği ile sabır etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

  21. KARABUKSPOR

    em fazla dovizi olan 3 sehiriz sefik amca biraz parani harca karabuke haddeciler mezarami gotureceniz karabukte bi dikili agaciniz olsun gerci onuda vergiden dusersiniz

  22. yanlız kurt

    emeklinin hali perişan bütün emeklilere seyyanen iyi bir zam yapılması lazım bu emekliler cemiyeti başkanları kuklamı ne yapıyorlar niye demeçler vermiyorlar niye eylem yapmıyorlar ahmet bey bu konuyuda ısrarla yazınız ve yetkililere iletiniz emekliler cemiyeti başkanını ve yetkililerini uyarınız uyumasınlar

  23. Aslan Amca

    Bu kafa ile giderlerse dolar 20 olacak gibi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sağlık Bakanı Koca: MHRS’de Onaylı Randevu Dönemi Başlıyor

Yayın: 11.05.2024 13:06
Paylaş:
A+ A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS’de başlayacak olan “Onaylı Randevu Sistemi”nin pazartesi günü hayata geçeceğini duyurdu

Koca, yeni sistemle ilgili olarak yaptığı açıklamada, randevulu muayeneye yönelişin bazı uygulama zorlukları getirdiğini belirterek, geçen yıl 23 milyon kişinin aldığı randevulardan en az birine gelmediğini ve bu durumun randevu kapasitesinin yüzde 30’unun kullanılamamasına neden olduğunu ifade etti. Onaylı Randevu Sistemi’nin amacının, hastaların randevularını daha verimli bir şekilde kullanmalarını sağlamak olduğunu belirten Koca, sistemin 13 Mayıs pazartesi günü başlayacağını ve 65 yaş üstü hastalar ile kanser hastalarının bu yeni düzenlemeye istisna olduğunu ifade etti.

Koca ayrıca, yeni sistemle birlikte hastanelerin ve hekimlerin zamanlarını daha verimli kullanabileceklerini ve hastaların gelemeyecekleri randevuları iptal ederek boş kalan randevu zamanlarını diğer hastalara sunabileceklerini dile getirdi.