KARABÜK 1500 CİVARINDA “İŞİTME ENGELLİ FUTBOLCUYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI..” PEKİ BU ORGANİZASYON KARABÜK’E NASIL ALINDI ACABA..?
Karabük’te İŞİTME ENGELLİ FUTBOL TURNUVASI düzenlendi ve bu müsabakalara 1500 civarında İŞİTME ENGELLİ Futbolcu katıldı,bu insanlar ÖĞRENCİ YURTLARINDA kaldılar,OTELLERDE kaldılar..
1500 İŞİTME ENGELLİ FUTBOLCU KENTİ GEZDİLER..
Elbet ki çoğu zamanları SAFRANBOLU’DA geçti bu çocukların,KARABÜK’TE ne yapsınlar ki,Karabük’te oturup zaman geçirecek,gezip görülecek ne var ki..?
Peki BU ORGANİZASYON KARABÜK’E NASIL ALINDI düşündünüz mü..?
Geldiler,oynadılar gittiler,İŞİN ORASI TAMAM,peki ORGANİZASYON Karabük’e nasıl alındı,bizim kulağımıza gelen BU ORGANİZASYONUN İLK DÜŞÜNÜLDÜĞÜ İL BALIKESİR İli idi.
Sonra KARABÜK’E DÖNDÜ/DÖNDÜRÜLDÜ..
İl Gençlik ve Spor Müdürü Sayın COŞKUN GÜVEN çok etkili oldu mutlaka,bir de OLAYIN SİYASETEN ETKİLİ tarafında ise,bir aralar AK Parti Karabük İL BAŞKAN Adayı olarak ismi geçen Sayın BÜLENT ERSÖZ’ÜN çok etkili olduğunu biliyoruz.
Sayın BÜLENT ERSÖZ bu konu da çok/çok etkili bir isim oldu..
Zira GENÇLİK/SPOR Bakanlığı’nda çok etkili akrabaları olduğunu biliyoruz.
KARDEMİR KARABÜKSPOR’DA ÇÜRÜME/KOKUŞMA NE ZAMAN BAŞLADI ACABA ve 5 KASIM TARİHİNE ERTELENEN DAVA ÜLKE FUTBOLUNA..!!
KARDEMİR KARABÜKSPOR davası 5 KASIM TARİHİNE ertelendi,yani dava 162 gün öteye ertelendi,bu kadar süre ertelenmesi elbet ki YÜCE MAHKEMENİN kararı,ancak,çok uzun olduğunu vurgulayan çevreler de var.
KARDEMİR KARABÜKSPOR’DA ÇÜRÜME/KOKUŞMA NE ZAMAN BAŞLADI acaba,bu konuda muhtelif fikirleri öne süren çevreler var,hatta ULUSA hitap eden Basın Organlarında bu konulara ilişkin birçok yazılar da çıktı..!!
Bakın FENERBAHÇE BÜNYESİNDE NE TARTIŞMALAR YAŞANIYOR..
Piyasa değeri 4.5 milyon Euro olan bir futbolcuya 11 milyon Euro verilmiş ve kimse “BU PARAYI YEDİNİZ DEMİYOR,AMA,KULÜBÜ ZARARA UĞRATTINIZ GÖRÜŞLERİ HAVALAR DA UÇUŞUYOR..”
Başka Kulüpler de BU YOLLA,YENİLEN PARALAR VAR MIDIR..?
Örneğin FULBOLCU MENAJERLERİ,Kulüp YÖNETİCİ işbirlikleri ile KULÜPLERİN İÇİ BOŞALTILIR MI,aslında KARDEMİR KARABÜKSPOR davası ÜLKE ve DÜNYA FUTBOLU açısından çok önemli,çok/ çok önemli de,KARABÜKSPOR’DA ÇÜRÜME/KOKUŞMA NE ZAMAN BAŞLADI..?
Ülkeye örnek gösterilen KARABÜKSPOR ne hallere düşürüldü yarabbi..!!
25 HAZİRAN GÜNÜ GÖRÜLEN KARDEMİR KARABÜKSPOR DAVASI 6 SAAT CİVARINDA SÜRDÜ ve BAZI ÇALIŞANLARIN DA İFADELERİ ALINDI…
25 Haziran günü görülen KARDEMİR KARABÜKSPOR davası 6 saat civarında sürdü ve Kulüp Çalışanlarından bazılarının da ifadeleri alındı,o kişi veya kişilerinde ifadelerine baş vuruldu..
KARABÜKSPOR ADINA KESİLEN ÇEKLERİN TAKİBİ BİR YAPILSA..!!
Çekler KİME VERİLMİŞ,arkasında ki tahsil ciroları kime ait..!!
Bir de FUTBOLCU MENAJERLİĞİ gibi bir Müessese var,bu menajerler ile KULÜP YÖNETİCİLERİ işbirliğine girdiklerin zaten felaketler başlıyor bu KULÜPLERDE,maddi felaketler başlıyor..
Futbolcunun piyasası,ederi,diyelim ki 200 bin Euro veya 250 Euro,menajer futbolcuya “SANA 50 BİN EURO FAZLA VERİRİM,AMA,1 MİLYON EURO veya 1.5 MİLYON EURO ALMIŞ GİBİ İMZA ATARSIN..” eee o zaman ne oluyor..
ARTAN PARA MENAJER KULÜP YÖNECİSİ ARASINDA BÖLÜŞÜLÜYOR MU..?
Bir de A-4 KAĞIDINA tutulan SARF MAKBUZLARI var..
Kime verilmiş o paralar,yoksa,böyle yapan kulüpler YASAL ANLAMDA SUÇ OLAN ŞİKEYE Mİ BULAŞMIŞLAR,TEŞVİK KONULARINA MI bulaşmışlar yoksa YÜZBİNLERCE LİRA faturasız,banka havalesiz,SARF TUTANAKLARI ile izah edilebilir mi..?
KARDEMİR KARABÜKSPOR 190 MİLYON LİRA İLE BATARKEN NELER OLDU..?
Örneğin BİR ABD DOLARI,bir AB EURO’SU kaç TÜRK LİRASIYDI..?
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN DÜNÜ MAHKEME DE,BUGÜNÜ HAKKINDA DA “İDDİALARIN BİNİ/BİR PARA ve HEP BİRLİKTE SEYİRCİYİZ..!!”
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN dünü,yani HİKMET FERİDUN TANKUT’UN Başkanlık yaptığı 2015/2017 arası mahkeme de,davası 5 KASIM Tarihine ertelenmiş bulunuyor..
Bilindiği gibi HİKMET FERİDUN TANKUT Genel Kurula bile gelmeden kaçtı gitti,Genel Kurula bazı Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşları geldiler ve aslanlar gibi konuşmalar yaptılar,TANKUT kaçtı gitti,zaten de İBRA EDİLMEDİ..!!
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN, dünü mahkeme de, davası devam ediyor..!!
PEKİ KARABÜKSPOR’UN BUGÜNÜ NE ALEM DE..?
Söylentiler var,iddialar var,ancak,somut bir sonuç yok.
İşin güzel yanı bu söylentiler,KARABÜK’ÜN EN TEPELERİNE kadar da iletilmiş,şu ana kadar “YAHU ŞU İDDİALARI BİR ARAŞTIRIN..” denilmiş mi /denilmemiş mi ortalıkta tevatürden geçilmiyor..!!
Ne hallere düştü KARABÜKSPOR Yarabbi..!
KARABÜKSPOR DAVASI,TAM 162 GÜN SONRAYA ERTELENDİ,ELBET MAHKEME HAKİMİ/HEYETİNİN TAKDİRİ,GENİŞ BİR KESİM DAVAYI İZLİYOR
Karabük içerisinden,Türkiye içerisinden binlerce kişinin PÜR DİKKAT İZLEDİĞİ ve çıkacak kararların “TÜRK FUTBOLUNUN BARSAKLARINI TEMİZLEMESİ..” gibi algılanacağı KARDEMİR KARABÜKSPOR davası tam 162 gün ertelendi.
Elbet ki Hakimin/Mahkeme Heyetinin takdiridir,böyle gerekmiştir..
Çok daha basit davalar kısa süre içerisinde karara bağlanıyor gerçi,ancak,KARDEMİR KARABÜKSPOR davası MİLYON DOLARLARI içeren,hayli zor bir dava ver sonuçta bir karar çıkacaktır elbet.
Olayın tam burasında akıllara GECİKEN ADALET sözleri de gelmiyor değil.
İşin bir başka yönü de BU DAVAYA birçok HUKUKÇUNUN girmesi,Avukat olarak hazır bulunmaları,galiba bu kadar uzun erteleme onların da dikkatini çekmiştir..
KARDEMİR KARABÜKSPOR Davası 5 Kasım günü görülecek.
KARABÜK BELEDİYE ESKİ BİNASI’NA İNŞAATA BAŞLAYAN TİCARET/ SANAYİ ODASI ve ZEMİNDE Kİ 7 İŞYERİNİN SAHİBİ KARABÜK BELEDİYESİ..!!
Bir süre önce yine değindik,Karabük Belediyesi’nin YAYALAŞTIRILMIŞ YOL üzerinde bulunan eski binası yıktırıldı ve yerine TİCARET ve SANAYİ ODASI HİZMET BİNASI yapılıyor.
YAPILAN HİZMET BİNASININ ZEMİNİNDE 7 İŞYERİ VAR.
Yapılan protokole göre,O 7 İŞYERİ Karabük Belediyesi’nin ve KARABÜK BELEDİYESİ bu işyerlerinin satışı için 24 Haziran günü İHALE YAPTI,bir tek işyeri satılabilmiş.
DİĞER 6 İŞYERİ SATILAMAMIŞ..
Olayın tam bu noktasında,özellikle AK PARTİ Çevrelerinden,Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine ciddi eleştiriler var “ YAPILAN İNŞAAT ODA İÇİN BÜYÜK MASRAF.ODA KENDİSİNE KALAN YERLERİ SATIŞA ÇIKARTSA,İNŞAAT İÇİN HARCADIĞI PARANIN YARISINA SATAMAZ..” diyenler var.
Bu işten Karabük Belediyesi kazançlı çıktı görüşünde olanlar var.
Ancak,görülüyor ki,Karabük Belediyesi de,bu işyerlerini satıp paraya çeviremiyor,aynı 100 YIL MAHALLESİ’NDE olduğu gibi,ilerleyen süreçte bu İŞYERLERENİ BELKİ DE KİRAYA vermek zorunda kalacak Belediyemiz.
100 YIL MAHALLESİ’NDE Kİ GENİŞ ALANLAR DA SATILAMADI..
Daha sonra kiraya verilmek zorunda kalındı..
BU OLAYLARDAN YOLA ÇIKIN ve KARABÜK’Ü DEĞERLENDİRİN..!!
En gözde mevki’de 6 milyon liraya İŞYERİ SATILAMIYOR bu Kentte..
BİR ZAMANLAR,CHP İÇERİSİNDE ETKİN GÖREVLER ALMIŞ BİR DOSTUMUZ “BÜROKRAT KAVAK YAPRAĞINA BENZER,RÜZGAR NEREDEN ESERSE”
Bir zamanlar CHP İçerisinde çok etkin görevler almış ve Ebedi Aleme göç ederek Rahmete kavuşmuş bir dostumuz “BÜROKRAT KAVAK YAPRAĞINA BENZER RÜZGAR NEREDEN ESERSE,O TARAFA YELPAZELENİR..” demişti.
Bunu SİYASAL BİR DEĞİŞİMİ düşünerek söylemişti.
O süreçte CHP ve CHP ile birlikte KARAOĞLAN EFSANESİ vardı ve İktidar da olan ADALET Partisi,MİLLİYETÇİ CEPHE Hükümetlerine rağmen,bir GENEL SEÇİMDE,CHP’NİN İktidara gelebileceğini düşünen BÜROKRATLARIN tercihlerini CHP’DEN yana kullanmaya başladıkları düşüncesi ile bu sözleri etmişti.
Geçtiğimiz günü AK Parti içerisinde etkili görevleri olan bir Kardeşimizle sohbet ederken,hemen/hemen aynı konudan yakındı bize ve “ EN KÜÇÜK BİR İŞ YAPTIRAMIYORUZ..” dedi.
“VATANDAŞA,BASİT İŞLERDEN DOLAYI ZORLUK ÇIKARTILIYOR.VATANDAŞ DA BİZE GELİYOR.İLGİLİ BİRİM YETKİLİLERİNİ RİCA DA BULUNUYOR ve ŞU HAKLI İŞİ GÖRÜVERİN DİYORUZ,PEK DİNLEYEN OLMUYOR..” anlamında sözler etti.
Daha sonra da “NE YAZIK Kİ BÜROKRATLARA GÜCÜMÜZ YETMİYOR.EN KÜÇÜK ve HAKLI İŞLERİMİZİ YAPTIRAMIYORUZ..” anlamında yakınmalar getirdi gündeme.
Sanki AK Parti İktidar da değil gibi davranıyorlar anlamında sözler etti..
“HAKSIZ DA BİR TALEBİMİZ OLMAZ ZATEN..” dedi..
AYLAR ÖNCE,OKURLARIMIZA “ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI İÇİNDE Kİ HER KADEME SEÇİM, KARABÜK SİYASETİNİ ÇOK YAKINDAN İLGİLENDİRİR..”
Geçtiğimiz süreçte,Okurlarımıza “ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI DELEGE SEÇİMİNDEN YOLA ÇIKARAK..” Sendika bünyesinde ki her kademe seçim Karabük SİYASETİNİ ÇOK YAKINDAN İlgilendirir,gibi tespitler yaptığımızı çok iyi hatırlıyoruz.
AYNEN ÖYLE OLMUYOR MU..?
Dün bir süre,geçmişten bu yana ÜLKÜCÜ OLARAK bildiğimiz bir Kardeş ile sohbet ettik,ÜLKÜ OCAKLARINDAN yetişme bir Kardeş ve MHP içinde de hayli fonksiyonel görevler alan/almış olan bir kardeş.
“ ÜLKÜCÜ KESİM,Sayın KENAN YILMAZ’A KAYITSIZ/ŞARTSIZ DESTEK..” dedi.
Biz de kendisine “İYİ/GÜZEL,GÖRDÜĞÜMÜZ KADARI İLE Sevgili KENAN YILMAZ KARDEŞİMİZE TABANDAN DA BİR DESTEK VAR.AMA,SİZİN MHP İL BAŞKANI ve MHP İÇERİSİNDE Kİ BİRÇOK KANAAT ÖNDERİ,TAM TERSİ GÖRÜŞTE,O NE OLACAK..?” diye sorduk.
Örneğin İYİ Parti Delege Seçimlerinde “TAM DEMOKRASİ UYGULANSIN..” derken,MHP İl Başkanı’nın böyle açıklamasına ne diyeceksiniz diye sorduk “İYİ PARTİ,O AÇIKLAMASI İLE ÇOK GERÇEKÇİ ve AKILLI DAVRANDI..” dedi.
En ilginç tespiti de “ABİ AK PARTİ’YE BAK,ULVİ BAŞKANI ZİYARET EDİYOR,ULVİ BAŞKAN İADE-İ ZİYARET YAPIYOR.GENEL BAŞKAN AK PARTİ KAYSERİ İL YÖNETİMİNDE ÇALIŞMIŞ.AMA RESMEN BİZ TARAFIN AÇIKLAMASI YAPIYOR MU..?” Şeklinde ki sorusu ve tespitiydi..
“PEKİ CHP NE YAPIYOR..” diye sorduk “GÜLDÜ..”
“KENDİ İŞLERİNE BAKIYORLARDIR HERHALDE,GÜÇLERİ YOK Kİ..” dedi
Karabük Siyaseti BU DELEGE SEÇİMLERİNDEN çok etkilenecek gibi görünüyor.


Kömürcü apo keşke aday olsan
•Kömürcü apo sana sen vekil adayı ol üç bir örgüt ve aklı başında cumhuriyetciyim diyen sana oy vermez
Senki avantajlı seven fabrikalardan para alan bir karaktere sahipsin
Senki fırça yediğini ekranlardan izletensin
Senki sectirdigin vekili partiden kacıransın
Senki partiyi 6 ya bölensin
Senki partiyi değil şahsi ikbalini düşünensin
Daha sayayım mı
Hiç merak etme senin yıkılışı kurbandan Sonra görüp göreceğim bayrama kadar
Hiç söyleme be
•CHP İl Başkanı kendini tanıtmaya çalışan kendi piarını yapmaya çalışan bir insan.Gençlik kolları varmı bu partide kadın kolları varmı CHP de varsa kömürcü yoksa kömürcü Karabükte CHP İl Yönetiminden üç kişi sayabilirmisin hiçbirini tanıtmazki çok konuşur boş konuşur en küçük bir rüzgarda Muharrem İnce için imzaya koşar Yarında Hasan Kalın çıkar mesala ona imzaya koşar Karabükte hiçbi özgül ağırlığı yok emekliyi bilmez işçiyi bilmez işvereni bilmez Vali yağlaması Kaymakam güzellemesi Emniyetçi pohpohlamasıyla Siyaset yapar ona ÇÖPÇÜ Yakıştırması yapana biat eder filan işte
Söylesemmiye ithafen
•Söylesemmi sen partideki kalsın az kaldı sende sıyrılcan
Söylesemmiye
•Ya arkadaş kendi zorla sektirdiği adam partiyi sattı gitti
Kömürcü kendisi ne kadar bu memleketin insanı ki vekil olacak.
Temizlik kolu başkanım benim ?
İşci
•O bu değilde çelik iş sendikasının yıkılması için en çok emek haracayan hatta düşmanlığını yapan bilmem ne net sahibi e.b. denen şahıs bir tarafı tututuyorsa veya lehine yazıyorsa bilin ki biz çelik iş sevdalıları öbür taraftayız.