Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
24 Eylül, 2020 23:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-

IEACES2020 Sempozyumu Başladı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen "2. Uluslararası İnşaat Mühendisliği ve Yer Bilimleri Mühendislik Uygulamaları Sempozyumu" çevrimiçi oturum ile başladı. Sempozyumda, inşaat mühendisliği ve yer bilimleri ile ilgili mühendislik uygulamaları alanında en son gelişmeleri ve araştırmaları paylaşmak üzere bilim insanları, araştırmacılar, uzmanlar ve öğrenciler bir araya geldi. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İnan Keskin, sempozyumun en seçkin araştırmacıların, inşaat mühendisliği ve yer bilimleri konularında birbirinden değerli çalışmalarını yayınlayacağı global bir oluşum olma hedefinde olduğunu belirtti. O nedenle sempozyumu her yıl düzenleyerek söz konusu disiplinler için marka bir oluşum haline getirmeyi arzuladıklarını ifade eden Keskin, "Bu karar öncesinde önümüzde iki seçenek olduğunu düşündük. Bunlardan bir tanesi, bu yıl için planlarımızdan vazgeçerek sempozyumu iptal etmek diğeri ise sempozyumu online yapmaktı. Organizasyon komitesi olarak üniversitemizin, uzaktan eğitim konusundaki başarısıyla cesaretlenerek ikincisini seçtik. Sempozyumda çok değerli katılımcılar tarafından geoteknik, çelik ve betonarme yapılar, ulaştırma, yapı malzemeleri ve yer bilimleri başlıkları altında birbirinden kıymetli sunumlar yapılacaktır. Sözlerime son vermeden önce bölümümüz için acı ve erken bir kayıp olan saygı değer hocamız Prof. Dr. Ahmet Necati Yelgin'e bir kez daha rahmet dilemek istiyorum" diye konuştu. "Yüzlerce binada orta ve üstü hasar meydana gelecek" Açılış konuşmasının ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi ve 22. ve 26. Dönem Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı tarafından “Olası İstanbul Depremine Yönelik Yeni Arazi Kullanım Kararları ve Ulaştırma Sistemleri Değerlendirmesi” konulu sunum gerçekleştirildi. Olası İstanbul depremiyle ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Ilıcalı, "7,5 büyüklüğündeki deprem senaryosu için bina hasarı tahmin sonuçlarına göre İstanbul’daki binaların yüzde 58’ine yakınında hasar beklenmemekte ancak yüzde 4’ün üzerinde ağır ve çok ağır hasarlı olması gereken bina bulunmaktadır" dedi. Olası İstanbul depremiyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının yapmış olduğu çalışmalar hakkında da bilgi aktaran Ilıcalı, "Yüzlerce binada orta ve üstü hasar meydana gelecek. Binlerce geçici barınma ihtiyacı doğacak. Çok sayıda bina 20 ve 40 yaş üstünde" diye konuştu Açılış töreninin ardından sempozyum, çevrimiçi diğer oturumlarla devam etti.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Emine Çelik tarafından
12 Mayıs, 2025 15:50 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kayıtlı İstihdam Vurgusu ile Sosyal Güvenlik Haftası Başladı

12-18 Mayıs 2025 tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında, Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, her zaman olduğu gibi bu yıl da sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi için kayıt dışı istihdamla mücadele çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Yıldırım, hem işverenlere hem de sigortalılara önemli çağrılarda bulundu.

“KAYIT DIŞI İSTİHDAM HEM BİREYE HEM ÜLKEYE ZARAR”

İl Müdürü Yıldırım, “Her bir çalışanın sosyal güvenlik hakkı, geleceğe atılmış sağlam bir adımdır. Kayıt dışı istihdam; hem bireylerin sosyal haklarını hem de ülkemizin ekonomik düzenini tehdit etmektedir” dedi.

KAYITLI ÇALIŞMANIN ÇALIŞANLARA SAĞLADIĞI HAKLAR

Kayıtlı istihdamın çalışanlar açısından önemine değinen Müdür Yıldırım, şu başlıkları sıraladı:

Emeklilik Hakkı: Sigortalı çalışan herkes, belirli prim gününü doldurduğunda emekli olma hakkına kavuşur.

Sağlık Güvencesi: Sigortalı çalışanlar ve aileleri sağlık hizmetlerinden ücretsiz ya da düşük maliyetle yararlanabilir.

İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Sigortası: Olası iş kazaları veya meslek hastalıklarında çalışan güvence altındadır.

İşsizlik Sigortası: İşten ayrılma durumunda, şartları sağlayanlar işsizlik maaşından yararlanabilir.

Doğum, Hastalık, Malullük ve Ölüm Aylıkları: Hayatın her aşamasında sosyal güvenlik desteği sunulmaktadır.

İŞVERENLERE DE AVANTAJLAR SAĞLIYOR

Müdür Yıldırım, kayıtlı istihdamın işverenler açısından da önemli avantajlar sağladığını vurgulayarak şunları söyledi:

Prim Teşvikleri: Kayıtlı işçi çalıştıran işverenlere çeşitli prim teşvikleri ve destekler sunulmaktadır.

İdari Cezalardan Korunma: Kayıt dışı istihdamın tespiti durumunda uygulanabilecek yaptırımlardan kaçınılabilir.

Kurumsal İtibar: Yasalarla uyum, işverenin kurumsal itibarı ve toplumdaki güveni artırır.

DEVLET AÇISINDAN DA BÜYÜK KAYIP

Kayıt dışılığın yalnızca bireysel değil, toplumsal ve ekonomik etkilerine de dikkat çeken Yıldırım; prim ve vergi kaybına, çalışan-emekli dengesinin bozulmasına, sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğinin tehdit altına girmesine ve gelir dağılımında adaletsizliğe yol açtığını ifade etti.

FARKINDALIK SLOGANLARIYLA MESAJ VERİLDİ

Sosyal Güvenlik Haftası boyunca farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli sloganlarla mesajlar verildi:

“Kayıt dışı çalışma, geleceğinden çaldırma.”

“Sigortalı hayat, bereketli hayat.”

“Sigortanı yaptır, sosyal güvenlikten faydalan.”

“Sigortasız çalışma; yarınından çalma, çaldırma.”

“Daha huzurlu bir toplum, daha güçlü bir Türkiye için kayıt dışı çalışmayın, kayıt dışı çalıştırmayın.”

SGK VATANDAŞIN YANINDA

Son olarak Müdür İsmail Yıldırım, “Sosyal güvenlik ile ilgili her türlü sorunuzda Karabük SGK İl Müdürlüğü olarak her zaman yanınızda olduğumuzu beyan ediyoruz” diyerek vatandaşlara destek mesajı verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.