İsmail Altınöz AK Parti İl Başkanlığı görevinden ayrıldı

İsmail Altınöz AK Parti İl Başkanlığı görevinden ayrıldı

Yayın: 15.03.2023 18:27
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük İl Başkanı Avukat İsmail Altınöz 5 yılı aşkın bir süredir bulunduğu görevinden az önce istifa ettiğini duyurdu.

Bugün itibariyle büyük bir onur ve gururla sürdürdüğü AK Parti Karabük İl Başkanlığından milletvekilliği aday adaylığı için ayrıldığını belirten Altınöz, Bölgenin Sesi’ne yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: “Bugüne kadar nasıl bu davanın bir neferi olarak hizmet ettiysem, bundan sonra da aynı bilinç, kararlılık ve azimle Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu için, hizmetin diğer bir kulvarında mücadele etmek için büyük bir şevk ve azimle çalışmaya devam edeceğim.”

Altınöz, yarın akşam yapacağı başvuru için asosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise “Değerli hemşerilerim, Kıymetli dostlar.

14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri için yarın saat 17:00’de AK Parti Karabük İl Başkanlığımızda 28’inci dönem Milletvekilliği Aday Adaylığı başvuruma tüm hemşerilerimi beklerim” ifadelerini kullandı.

İsmail Altınöz’den boşalan göreve İl Başkan yardımcılarından Ferhat Salt’ın atanması bekleniyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türk Sağlık-Sen’den ‘PROMOSYON’ açıklaması

Yayın: 08.05.2024 16:45
Paylaş:
A+ A-

Türk Sağlık-Sen ekonomik zorluklar nedeniyle güncelliğini yitiren banka promosyon sözleşmelerinin revize edilmesi içim çağrıda bulundu.

Türk Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Sadık Doğdu promosyonların günün koşullarına uygun hale getirilmesini isteyerek “Promosyon artık kamu çalışanları için hassas bir mesele olmuştur” dedi.

Başkan Doğdu konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Sağlık çalışanlarının ekonomik meselelerinin en önemlisi tek kalem maaştır. Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanları tamamı emekliliğe yansıyan tek kalem maaş şeklinde bir ücret politikasının benimsenmesi gerektiğini uzunca bir zamandır dile getiriyoruz.  Bu hayata geçirilene kadar da hak edene hakkını verildiği, kimsenin mağdur edilmediği, adalet terazisinin çalıştığı bir taban ve teşvik ödemesi sistemi istiyoruz. Günümüz şartlarında çalışanın ekonomisine anlamlı bir katkı yapacak ücretler ödenmesi gerektiğini savunuyoruz.

Değerli Basın Mensupları;

Son dönemde çalışanların gündeminde olan bir diğer hususta promosyon meselesidir.

Türk Sağlık-Sen olarak her platformda promosyonların beklentilerini karşılayacak ödemeler olmasını uzun zamandır dile getiriyoruz. Kamuda ilk promosyon ödemeleri Türkiye Kamu-Sen’in yoğun gayretleri ile olmuş ve bu süreç çalışanları memnun edecek rekor düzeyde bazı anlaşmalarla da ısrarla devam ettirilmiştir.

Fakat ne yazık ki Karabük’te geçtiğimiz dönem promosyon anlaşmaları sağlık çalışanlarını memnuniyetten çok uzak olmuştur.

Çalışanın hakkına ve hukukuna yetkiliyiz diyenler sahip çıkmamış, mağduriyet yaşanmasına neden olmuşlardır.

2025 yılının ilk ayında çalışanlar için yeni promosyon ödemesi yapılacaktır. Bu promosyonlar için şimdiden hazırlıkların yapılması için çağrımızı yapıyoruz.

Promosyon ihalesi 3 yıllık olmalı, İlimizde görev tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı ve en yüksek meblağa ulaşılması için çalışmalar yapılması gerektiğini söylüyoruz. Bu konuların bu dönemde promosyonda çalışanların kırmızı çizgisi olduğunu hatırlatıyoruz. İhaleye hazırlığın bu talepler dikkate alınarak gerçekleştirilmesini istiyoruz. 

Gerekirse rekor anlaşmalar yapan kurumlarla görüşülmeli tecrübelerinden de yararlanılmalıdır.

Sivil toplumla süreç yürütülmelidir. Biz çalışanların daha iyi bir promosyon anlaşması için elimizden gelen herşeyi yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.

İl Sağlık müdürümüz başta olmak üzere ilimizdeki tüm kamu sağlık yöneticilerinden bu konuda gereğini yapmasını beklediğimizi vurguluyoruz.

Geçmiş olumsuzluklardan ders çıkarılmalı makul, çalışanı memnun edecek, yapılabilirse Türkiye’de rekor olacak bir promosyon anlaşması için gereken yapılmalıdır.

Promosyon artık kamu çalışanları için hassas bir mesele olmuştur. Bunun mutlaka çözüme kavuşturulması gereklidir.  Bu konuda biz kamuoyu baskısı oluşturmayı sürdüreceğiz. 

Türk Sağlık-Sen olarak çalışanların sorunlarının çözümü, hakkın teslimi ve adaletin tesisi için tüm gücümüzle her platformda mücadeleye devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.”