Karabük’te meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı

Karabük’te meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı

Yayın: 29.11.2023 18:27 |Güncelleme: 27.12.2023 16:28
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te 2 otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı.

E.B. idaresindeki 78 SK 231 plakalı otomobil, 75. Yıl Mahallesi 107 No’lu Sokak’ta T.Ö. yönetimindeki 78 DE 978 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada sürücüler ile yolcu C.Ö. yaralandı.

İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. (AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dünyanın farklı ülkelerinden “mühendis kızlar” İstanbul’da buluşacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.05.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Limak Şirketler Grubu’nun etkinliğinde, dünyanın farklı ülkelerinden “mühendis kızlar” 10-12 Mayıs'ta İstanbul'da bir araya gelecek.

Gruptan yapılan açıklamaya göre, Limak Vakfı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortaklığında, 2015'ten bu yana yürütülen “Türkiye’nin Mühendis Kızları” Projesi, Global Engineer Girls (GEG) adı altında yeniden tasarlanarak Kosova, Kuzey Makedonya ve Suudi Arabistan'da da faaliyetlerini sürdürüyor.

Kadınların bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarındaki temsilini ve kadın istihdamını artırmayı amaçlayan GEG; sunduğu eğitim, mentörlük ve kariyer fırsatlarıyla genç kadınların mühendislik alanlarında deneyim kazanmalarına ve kariyer gelişimlerine katkı sağlıyor.

Geçen yıllarda “Türkiye'nin Mühendis Kızları”nı bir araya getiren ve geleneksel hale gelen buluşmanın bu yıl yedincisi düzenlenecek. Mühendislik öğrencilerini, mezunları, mentörleri ve rol model konuşmacıları bir araya getiren etkinlik, ilk kez uluslararası ölçekte gerçekleşecek. Geleceğin kadın mühendislerine ilham veren GEG kapsamında, farklı ülkelerden mühendis kızlar, İstanbul'da buluşacak.

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in ev sahipliğinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Süreyya Erkan, Kosova Büyükelçisi Agon Vrenezi, Suudi Arabistan Krallığı’nın Ankara Büyükelçisi Fahad Assaad Abualnasr ve birçok ünlü ismin katılımıyla gerçekleştirilecek buluşmaya, grubun faaliyet gösterdiği Kosova, Kuzey Makedonya, Suudi Arabistan’dan ve Türkiye'nin birçok şehrinden gelen mühendis kızlar katılacak.

Program boyunca çeşitli atölyeler ve eğitim programları, rol model konuşmacılarla interaktif söyleşiler ve mentor-mentee görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Buluşmada akademi, sanat, moda ve müzik camiasından alanlarında fark yaratan isimler, katılımcılara hikayelerini aktaracak.