Halil Kızılyer tarafından
12 Aralık, 2024 11:03 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KARDEMİR’de İkili Mesleki Eğitim Uygulama Protokolü

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, KARDEMİR A.Ş. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş ve Eğitim Müdürü Melek Burcu Öztürk, KARDEMİR Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. işbirliğinde gerçekleştirilen "İkili Mesleki Eğitim Uygulaması" protokolü kapsamında uygulamalı eğitim alan öğrencileri yerinde ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü, öğrencilerin eğitim alanlarını ziyaret ederek onlarla sohbet etti ve eğitim faaliyetlerinin ilerleyişi ve hedefleri hakkında bilgi aldı.

KARDEMİR'in Eğitime Verdiği Destek

Ziyaret kapsamında genel değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, "Mesleki Eğitim Politika Belgesi çerçevesinde Karabük’ümüzde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kardemir ile yapmış olduğumuz iki tane protokolümüz var. Birincisi İkili Meslek Eğitimi Programı diğeri de Kardemir Protokolü. İkili Meslek Eğitim Protokolümüzü Kardemir yönetimiyle beraber dört yıl önce imzalamıştık, bugün de Kardemir' de öğrencilerimizi ziyaret ettik. Toplamda 135 öğrencimiz var. Bu sene de dört yıl önce okula kayıt yapan öğrencilerimizin mezuniyetine inşallah şahit olacağız. Buradaki formenlerimiz ve mühendislerimizle görüştüğümüzde gençlerimizin, yavrularımızın iyi yetiştiğini görüyoruz. Valimiz Sayın Mustafa Yavuz himayelerinde yine KARDEMİR'le yapmış olduğumuz Kardemir protokolümüz ile Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz' de sınavla aldığımız 90 öğrencimiz bulunmaktadır. KARDEMİR bu öğrencilerimize burs verecek olup yine işe alımda da öncelik tanıyacaktır. Eğitim Öğretim Yılı sonunda İkili Eğitim Programı kapsamında ilk mezunlarını verecek olup mezuniyet belgelerini de Kardemir Yönetim Kurulumuz takdim edecekler. Bu kapsamda ben KARDEMİR'in Karabük eğitimine vermiş olduğu destekten dolayı başta Yönetim Kurulu Başkanımız İsmail Demir olmak üzere Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları ve ekipteki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hürmetlerimi saygılarımı sunuyorum." dedi. KARDEMİR İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Karakuş ise, "Yaklaşık dört yıl önce Karabük Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kardemir arasındaki protokolle ikili mesleki eğitim projesi başladı. Bu sene inşallah otuz tane öğrencimizi mezun edeceğiz. Az önce hepsini Sayın Milli Eğitim Müdürümüzle beraber gezdik, yerlerinde gördük ki pırıl pırıl iyi yetişmiş arkadaşlar var.  Bu öğrencilerin istihdam edilmesine yönelik geri bildirimler aldık.  Bundan da mutlu olduk. Bu projenin verimliliğinin başarıya ulaşmış olduğunu da bizzat müşahede etmiş olduk. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki süreçlerde bu proje daha güçlü,  daha verimli bir şekilde devam edecek. Milli Eğitim Müdürlüğümüze emeği geçen KARDEMİR emekçilerine,  yöneticilerine, sizlere ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. 

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.