Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Ağustos, 2025 09:07 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi TÜBİTAK projelerinde Türkiye’de dokuzuncu sırada

Kastamonu Üniversitesi, “Üniversite İzleme ve Kıymetlendirme Genel Raporu 2024” raporuna nazaran TÜBİTAK projelerinde üniversiteler ortasında dokuzunca sırada yer aldı.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) “Üniversite İzleme ve Kıymetlendirme Genel Raporu 2024” çerçevesinde hazırladığı bilgiler doğrultusunda Kastamonu Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından desteklenen proje sayısında büyük bir muvaffakiyete imza atarak Türkiye genelinde 9’uncu sırada yer aldı. Listenin birinci sırasında bin 434 proje ile Yıldız Teknik Üniversitesi ikinci sırada bin 319 proje ile Ege Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi ise bin 150 proje ile üçüncü sırada yer aldı.

TÜBİTAK Ulusal ve Milletlerarası Proje Sayısı kategorisinde, ülke genelindeki birçok esaslı üniversiteyi geride bırakarak listeye dokuzuncu giren Kastamonu Üniversitesi, 648 proje ile dikkat çekti. Bu muvaffakiyet, üniversitenin araştırma, geliştirme ve yenilikçilik alanındaki performansının somut bir göstergesi olarak bedellendiriliyor.

Konuya ait değerlendirmelerde bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, üniversitenin son yıllarda Ar-Ge ve proje üretimi alanında sistematik bir atak gerçekleştirdiğini vurgulayarak, “TÜBİTAK üzere ülkemizin en saygın bilimsel takviye kuruluşlarından alınan bu yüksek proje takviyesi, üniversitemizin bilimsel üretkenliğini ve akademik potansiyelini gözler önüne seriyor. Bu muvaffakiyet; araştırmayı, sorgulamayı ve tahlil üretmeyi temel alan, vizyon sahibi akademik takımımızın ortak emeğidir” dedi.

Rektör Topal, ayrıyeten öğrenci ve akademisyenlere sunulan altyapı imkanları, proje yazımı eğitimleri ve ulusal/uluslararası fonlara erişim dayanaklarının bu sürece kıymetli katkılar sağladığını tabir ederek, Kastamonu Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini lisana getirdi.

Elde edilen muvaffakiyetin üniversite için bir son değil, başlangıç olduğuna dikkat çeken Rektör Topal, “Yeni amacımız, Kastamonu Üniversitesi’ni Türkiye’de TÜBİTAK proje üretiminde birinci 5 üniversite ortasına taşımaktır. Bu doğrultuda, tüm birimlerimizle birlikte kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YÖK raporuna nazaran TÜBİTAK’tan en çok proje takviyesi alan üniversiteler sıralamasında Yıldız Teknik Üniversitesi birinci olurken, Kastamonu Üniversitesi’nin Marmara, İstanbul, Ankara üzere esaslı üniversiteleri geride bırakması dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 18:06 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Genç: “Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığı iddialarına ilişkin, “Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz” dedi.

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de havaların ısınmasıyla birlikte turizm hareketliliği başladı. Trabzon Valisi Tahir Şahin ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç beraberindekilerle birlikte Uzungöl’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısından konuşan Başkan Genç, Uzungöl’ün dünyanın nadide doğal güzelliği olan bölgelerinden bir tanesi olduğunu dikkat çekerek, “Trabzon’unumuzun son yıllarda gelişen trendi turizm. Dolayısıyla bütün destinasyonlarımızda olduğu gibi Uzungöl’ümüzde gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamak adına en güvenli turizm alanlarından bir tanesiyiz. Bunun için mutluyuz. Turist güvenli yeri ziyaret etmek ister. Yeni sezonumuz hayırlı olsun” diye konuştu.

Vali Şahin: “Turist sayısından geçmiş yıllara göre artış var”

Trabzon Valisi Tahir Şahin ise, turizm sayısında artış yaşandığını belirterek, “Geçen yılın ilk 5 ayına göre 2026 yılının ilk 5 ayında yerli ve yabancı toplam turistte yüzde 27 oranında geçmiş yıllara göre bir artış var. Şehrimizin her alanda gelişmesi için kurumlar koordineli bir şekilde çalışmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“Dikkate ve kale almıyoruz”

Son günlerde sosyal medya hesaplarındaki Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığına iddialarına dair soru üzerine Başkan Genç, “Biz bunların çok gündeme gelmesini arzu etmiyoruz. Dikkate ve kale almıyoruz. Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor. Üzüntü duyuyoruz. Git gide artan bir trendimiz var. Geçen yıl Trabzon’a 1 milyon 447 bin turist geldi. Ama Uzungöl’e 2,5-3 milyon yerli turistle gelen ziyaretçimiz var. Bunu araç sayısı ile beraber ölçümleyebiliyoruz. Buraya gelen turistin ister İngiliz olsun, ister Suudi Arabistan’dan gelen ister Kafkasya’dan gelsin. Burası dünyanın bütün ülkeleri tarafından cazip bir şehir. Geçen sene 188 ülke vatandaşının girdiği bir şehirden bahsediyoruz. Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz. Bunun tespitlerini yaptık. Devletimiz bu konuda bize yardımcı oluyor. Onlarla beraber buraya gelen turistlerin dini ve milliyeti ile beraber Trabzon’u ve Trabzon insanını yargılamaya kalkıyorlar. Artık onlara cevap bile vermeyeceğiz. Buraya gelen herkes yapılan bu yorumların farkında. Onlar esasında sadece bir şehri karalamakla değil ülkeye ihanet eden bir gruptur. Gelen turistimiz nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun başımız gözümüz üstüne. En iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamakla uğraşıyoruz. Savaşa rağmen trendimiz artıyor. Mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin