blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2025 11:14 tarihinde yayınlandı

Kastamonu Üniversitesi’ne ’spor dostu kampüs’ unvanı

Kastamonu Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde "Spor Dostu Kampüs"unvanı aldı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversitelerde sağlıklı hayatı ve spor kültürünü teşvik etmek gayesiyle yürütülen "Spor Dostu Kampüs" projesi kapsamında Kastamonu Üniversitesi, "Spor Dostu Kampüs" unvanı almaya hak kazandı. Spor altyapısı, iştirakçi çeşitliliği, tertipli olarak gerçekleştirilen fizikî aktivite imkanları, spor kulüplerinin aktifliği ve sporun yerleşke hayatına entegrasyonu üzere birçok başlık altında yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda belirlenen üniversiteler kamuoyuyla paylaşıldı. Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ödül merasiminde, "Spor Dostu Kampüs" unvanı kazanan üniversiteler açıklandı. Üniversitemiz de bu kıymetli listeye ismini yazdırarak, yerleşkede sunduğu spor imkânlarının İlimiz halkı dâhil olmak üzere geniş bir kısma hitap etmesiyle örnek gösterildi.
Törene katılan Kastamonu Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, mükafatı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Lideri Bilal Erdoğan’ın elinden aldı.
Yükseköğretim Kurulu Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, bu yıl birinci kere verilen "Spor Dostu Kampüs" unvanlarının, gençliğe yönelik bütüncül yaklaşımlarının bir sonucu olduğunu tabir etti. Özvar, üniversite öğrencilerinin büyük kısmının hareketsiz bir ömür sürdüğünü belirterek, yükseköğretim kurumlarının gençlerin hayat alışkanlıklarını güzelleştirmede kıymetli bir sorumluluğa sahip olduğunu vurguladı. "Spor Dostu Kampüs" projesinin sırf bir farkındalık teşebbüsü değil, birebir vakitte eğitim, sıhhat ve toplumsal sorumluluğu kapsayan kurumsal bir dönüşüm stratejisi olduğunu belirten Özvar, bu kapsamda yapılan müracaatların 45 kriter üzerinden titizlikle değerlendirildiğini, sonuçta 47 üniversiteden 48 yerleşkenin unvana layık görüldüğünü lisana getirdi. Unvanın, üç yıl müddetle geçerli olacağı bilgisi de paylaşıldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin büyük spor tertiplerine konut sahipliği yaptığını ve bu alandaki ivmeyi sürdürmek istediklerini tabir etti. Üniversitelerin bu sürece etkin biçimde katılmasını önemsediklerini belirten Bakan Osman Aşkın Bak, akademik hayatın içinde öğrencilerin zihinsel olarak da destekleneceği spor ortamlarının oluşturulması gerektiğini vurguladı. Üniversite gençliğinin, yöneticilerin ve idari takımların spora daha fazla dahil olmasını istek ettiklerini lisana getiren Bak, sporun hayatın ayrılmaz bir kesimi olması gerektiğini kelamlarına ekledi.
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da konuşmasında spor dostu yerleşke baremini geçen üniversitelerin gençlerin gerçek üniversite tercihi yapmalarında onlara yol göstereceğini düşündüğünü belirterek, "İnşaallah Türkiye’deki bütün üniversite yerleşkeleri spor dostu yerleşke olur, inşaallah üniversite kuşağımızın sporda çok daha etkin biçimde yer aldığı, üniversite düzeyindeki lisanslı atlet sayımızın arttığı ve bu biçimde milletlerarası karşılaşmalarda ülkemizin madalya sayısının, göndere çektiği bayrak sayılarının arttığını görmek nasip olur" biçiminde konuştu.
Konuyla ilgili konuşan Rektör Topal, "Üniversitemizin spor kültürüne verdiği bedelin karşılığını görmekten memnunluk duyuyoruz. Bu süreçte emeği geçen tüm akademik ve idari çalışanımıza, Spor Bilimleri Fakültemize, Sıhhat, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza, öğrenci topluluklarımıza ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Sporun birleştirici gücünü sadece yerleşkemizde değil, Kastamonu genelinde de yaşatmaya devam edeceğiz" tabirlerini kullandı.
Rektör Topal,, takviye ve teşviklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür etti.
Kastamonu Üniversitesi bünyesinde bulunan spor salonları, açık alan spor alanları, yürüyüş parkurlarında öğrenci kulüplerinin katkılarıyla yıl boyunca düzenlenen etkinlikler, sağlıklı hayat kültürünün hem yerleşke genelinde hem de Kastamonu’da yaygınlaşmasını sağlıyor. "Spor Dostu Kampüs" unvanı, sadece mevcut altyapının yeterliliğini değil, spor kültürünün üniversite ömrüne entegrasyonunu ve sürdürülebilir gelişimini de kapsayan kapsamlı bir kıymetlendirme süreci sonunda veriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 07:22 tarihinde yayınlandı

Minik Semih’in organları 3 çocuğa umut oldu

Sinop’un Ayancık ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren 9 yaşındaki minik Semih’in, kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beyin mevti gerçekleşti. Minik Semih’in ailesi tarafından bağışlanan organları 3 çocuğa umut oldu.
11 Haziran Salı günü Sinop’un Ayancık ilçesinde serinlemek için denize giren 9 yaşındaki Semih Efe Ö., bir müddet sonra suda çırpınmaya başladı. Etraftakilerin yardımıyla denizden çıkarılan küçük çocuk, olay yerinde yapılan birinci müdahalenin akabinde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ağır bakım ünitesinde ömür gayreti veren Semih’in beyin mevti gerçekleşti. Acılı aile, çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı. Semih’in 2 böbreği ve karaciğeri OMÜ’de Genel Cerrahi Ana Bilim Kolu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kağan Karabulut koordinasyonunda yapılan ameliyatla alındı. Böbrekler Ankara’da, karaciğer ise Bursa’da organ bekleyen 3 çocuğa nakledilecek.
OMÜ Organ Nakli Koordinatörü Hemşire Birgül Tan, "11 Haziran’da boğulma nedeniyle gelen çocuğumuz maalesef bugün beyin mevti tanısı aldı. Yapılan görüşmede ailesi gönüllülük yaparak karaciğer ve böbreklerini bağışladı. Organları tekrar kendisi üzere olan çocuklara gidecek. Böbrekler Ankara’ya, karaciğer ise Bursa Uludağ’da bir çocuğa nakil olacak. Aileye teşekkür ediyoruz. Herkesin bu bahiste hassas olmasını istiyoruz. Organ bağışı hayat kurtarır" dedi.
Organlar, Ulusal Medikal Kurtarma Grubu (UMKE) aracıyla taşınarak Samsun-Çarşamba Havalimanı’na götürüldü. Oradan uçakla nakil yapılacak vilayetlere gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.