Halil Kızılyer tarafından
29 Şubat, 2024 10:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KBÜ Rektörü Kırışık Türk Dünyasından Uluslararası Öğrencilerle Buluştu

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan ve Irak Türkmenlerinden oluşan uluslararası öğrenci heyetiyle bir araya geldi. KBÜ Rektörü Kırışık, öğrencilerle yaptığı buluşmada, ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve Karabük Üniversitesinin dünya standartlarındaki kaliteli eğitim anlayışını vurgulayarak, ülkeler arası ilişkilerin güçlendirilmesine dikkati çekti. Türk Dünyasından öğrencilerin eğitim süreçleri, ihtiyaçları ve taleplerini dinleyen Rektör Kırışık, öğrencilerin ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması konusunda gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti. Öğrencilerle iletişim sürecini sistemli bir şekilde gerçekleştireceklerini belirten Rektör Kırışık, kurumsal iletişim yönetimi çerçevesinde etkili bir iletişim sistemi kuracaklarını açıkladı. Rektör Kırışık, bu amaçla gerekli sistemlerin kurulduğunu dile getirdi.   Ayrıca, 2-3 Mart tarihlerinde Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek Türkiye’nin ilk Ulusal ve Uluslararası Sosyal Bilimler Festivali “Sosyalfest” hakkında da bilgi veren Rektör Kırışık, festivalin alan etkinlikleri kapsamında açılacak standlarda uluslararası öğrencilerin çalışmalarına yer vermekten mutluluk duyacaklarını belirtti. Karabük Üniversitesinin, uluslararası öğrencilere sunduğu olanaklar ve eğitim kalitesiyle dikkati çektiğini ifade eden Rektör Kırışık, öğrencilerin memnuniyeti ile Karabük Üniversitesinin başarılarını ön planda tutacaklarını dile getirdi. Rektör Kırışık, Bilim Merkezli Öğrenci Dostu bir üniversite olarak çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu’da yüzde 20 hibeli makine ve ekipmanlar çiftçilere teslim edildi

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Orköy kredilerinden yüzde 20 hibeli olarak faydalanan çiftçilere 1 milyon 794 bin TL’si hibeli olmak üzere 8 milyon 837 bin TL fiyatında traktör ve motorlu testere dağıtımı yapıldı.
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, 2025 yılı Orköy takviyeleri kapsamında Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman köylülerine, 8 adet traktör, 16 adet motorlu testere teslim edildi. Toplam 8 milyon 837 bin TL meblağında kullandırılan krediye karşılık yüzde 20’si hibe olmak üzere 1 milyon 794 bin TL’si devlet tarafından karşılandı.
Törene Kastamonu Milletvekili Hali Uluay, Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirağ, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Danışmanı Ali Bayrakdaroğlu, AK Parti Vilayet Lideri Ahmet Sevgilioğlu, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hakan Yaslıkaya, Orköy Şube Müdürü Ercan Şen, Taşköprü Orman İşletme Müdür Vekili Zeynep Altan ile çiftçiler katıldı.
Törende, traktör ve motorlu testereler, hak sahibi çiftçilere dağıtıldı.
Törende konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "Emeği geçen herkese buradan farklı başka teşekkür etmek istiyorum. 2025 yılı ORKÖY dayanakları kapsamında, 8 adet traktör ve 16 adet motorlu testereyi üreticilerimize teslim ederek, tarım ve orman alanında yürüttükleri çalışmalara dayanak sağladık. Büyük Türkiye amacında ormancılığında katkısının artarak devam edeceği noktasında Tarım ve Orman Bakanlığının takviyeleri ile çalışmalara devam edeceğiz. Orman Genel Müdürlüğü demek orman köylüsüne dayanak demektir. İnşallah bu takviyeler önümüzdeki süreçte de daha da artarak devam edeceğine inancım tamdır. Hak sahiplerine güzel uğurlu olsun, Allah kazasız belasız işlerle kullanmalarını nasip eylesin" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.