Anadolu Ajansı tarafından
01 Ekim, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kron DAM&DDM, Gartner’ın Pazar Rehberi’nde yer aldı

İSTANBUL (AA) - Kron Teknoloji, Kron Database Access Manager & Dynamic Data Masking (DAM&DDM) ürünüyle, Gartner'ın Veri Maskeleme ve Sentetik Veri Pazar Rehberi'nde yer aldı.

Kron'dan yapılan açıklamaya göre, ürünün güvenli veri erişimi ve dinamik veri maskelemedeki yetenekleri bağımsız araştırma firması olan KuppingerCole'dan sonra Gartner tarafından da tanınmış oldu.

Verilere güvenli bir şekilde erişilmesini ve hassas verilerin gerçek zamanlı olarak maskelenmesini sağlayan yenilikçi çözümüyle organizasyonların korunmasına ve veri güvenliği standartlarına uymalarına destek olan Kron DAM&DDM, Türkiye'deki AR-GE ofislerinde şirket mühendisleri tarafından geliştirilmiş ve piyasanın küresel oyuncularından biri olarak yerini aldı. Ürün, yüksek güvenlik standartları ve yenilikçi özellikleriyle dikkati çekiyor.

- "Kron olarak, veri güvenliği yazılımı konusunda sektörde lider konumumuzu sürdürüyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kron Teknoloji Genel Müdürü Mete Sansal, Kron'un önceki yıllarda da bağımsız araştırma ve analiz firmaları tarafından tanınma başarısına dikkati çekti.

Sansal, bu başarının uzun yıllara dayanan özverili çalışmaların ve kararlılıkla uygulanan yeniliğe yönelik stratejilerinin bir sonucu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kron olarak, veri güvenliği yazılımı konusunda sektörde lider konumumuzu sürdürüyoruz. Bu başarı, müşterilerimize sunduğumuz yüksek kaliteli ve güvenilir ürünlerin bir göstergesidir. Yerli ve milli bir marka olarak ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmekten gurur duyuyoruz. AR-GE yatırımlarımız sayesinde, dünya çapında tanınan ve önerilen ürünler geliştirdik. Teknolojik yenilikler ve müşteri odaklı çözümler sunarak sektördeki rekabet gücümüzü artırdık. Ürünlerimizin kalitesi, güvenilirliği ve müşteri memnuniyeti konusundaki kararlılığımız, bu başarıyı sürekli kılmamızda önemli rol oynadı. Türkiye'nin kendi teknolojik çözümlerini geliştirebilme kabiliyeti, ülkemizin bu alandaki potansiyelini ve yerli mühendislik gücünü bir kez daha gözler önüne sermektedir. Gelecekte de aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam ederek, bu başarıyı daha ileriye taşıyacağız ve global pazarda güçlenmeye devam edeceğiz."

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.