blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2025 15:16 tarihinde yayınlandı

Mudurnu’da orman yangınına karşı tatbikatlı eğitim

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde orman yangınlarına karşı hazırlıklı olunması amacıyla geniş kapsamlı eğitim tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta yangınla gayret takımlarına teorik ve pratik bilgiler verildi.
Yaz aylarında çıkması mümkün orman yangınlarına karşı Bolu Orman Bölge Müdürlüğü eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Mudurnu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim tatbikatına Orman Yangınlarıyla Gayret Şube Mühendisleri Bayram Cankut ve Muzaffer Özsan, Mudurnu Orman İşletme Müdür Yardımcısı Serkan Erikgenoğlu, Orman İşletme Şefleri, Orman Koruma Memurları ve yangın personelleri katıldı. Tatbikatın birinci evresinde Orman Mühendisi Bayram Cankut tarafından, orman yangınlarının çıkış nedenleri, birinci müdahale yolları ve yangın anında iş güvenliği hakkında iştirakçilere bilgiler verildi. Eğitimin ikinci evresinde ise yerde kullanılan yangın söndürme ekipmanları tanıtıldı. Orman koruma memurları ve yangın emekçileri, hortum serme ve yangına müdahale konusunda uygulamalı eğitim aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
05 Haziran, 2025 19:05 tarihinde yayınlandı

Başkan Özkan Çetinkaya bayram öncesi saha ziyaretlerine devam ediyor

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Kurban Bayramı öncesi Hayvan Pazarı, Kayabaşı Mahallesi ve Kemal Güneş Caddesi'ni ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

Karabük Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını aralıksız sürdürürken, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya da saha ziyaretleriyle çalışmaları yerinde denetlemeye devam ediyor. Bayram hazırlıkları kapsamında Hayvan Pazarı, Kayabaşı Mahallesi ve Kemal Güneş Caddesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Çetinkaya, vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını kutladı.

Programının ilk durağında Yenice Yolu üzerindeki mezbaha alanında kurulan Hayvan Pazarı’nı ziyaret eden Başkan Çetinkaya, satış organizasyonu, veteriner kontrolleri ve zabıta denetimleri hakkında bilgi aldı. Kurban ibadetinin sağlıklı ve güvenli koşullarda gerçekleşmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Daha sonra Kayabaşı Mahallesi’ne geçen Çetinkaya, burada sürdürülen temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan, belediye ekiplerinin sahada aktif olarak görev yaptığını ve bayrama hazırlıkların titizlikle sürdüğünü ifade etti.

Ziyaret programının son durağında ise Kemal Güneş Caddesi vardı. Bayram alışverişi yoğunluğunun yaşandığı bölgede esnafla selamlaşan ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çetinkaya, caddede sürdürülen temizlik ve düzenleme faaliyetlerini de değerlendirdi.

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Çetinkaya, bayram boyunca vatandaşların huzur ve konforu için tüm planlamaların yapıldığını belirterek şu bilgileri paylaştı:

“Arefe günü 10.00-17.00 saatleri arasında Balık Pazarı’ndan mezarlıklara ücretsiz ring seferleri düzenliyoruz. Aynı gün 13.45’te 5000 Evler Mezarlığımızda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak. Bayram boyunca Ulaşım A.Ş. araçlarımız ücretsiz hizmet verecek.”

Ayrıca belediyenin tüm birimlerinin bayram süresince görev başında olacağını kaydeden Çetinkaya, vatandaşların 153 Zabıta, 185 Su Arıza ve 444 21 78 numaralı hatlar üzerinden belediyeye ulaşabileceklerini söyledi.

Et Kombinası’nda kurban kesimi için sıra alan vatandaşlara bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz kesim hizmeti sunulacağını da belirten Çetinkaya, bağışta bulunmak isteyen vatandaşların kurban etlerini Belediye Hizmet Binası’ndaki teslim noktasına ulaştırabileceklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin