İhlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2025 22:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Okul bahçesinde kurulan serada öğretmen ve öğrenciler kuşkonmaz yetiştirecek

Çorum’un Osmancık ilçesinde hayata geçirilen proje çerçevesinde okul bahçesine kurulan serada öğrenciler ve öğretmenler tarafından kuşkonmaz yetiştirilecek. Seranın açılışında düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerle birlikte kuşkonmaz fidesi dikti.
Çorum’un Osmancık ilçesinde, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteğiyle Osmancık Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Bölümünce yürütülen proje çerçevesinde okulun bahçesine yapılan sera düzenlenen törenle açıldı. Törene Çorum Vali Yardımcısı Cengiz Nayman, Osmancık Kaymakamı Furkan Duman, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Jandarma Komutanı Nuri Uyar, DOKAP Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Bilgin, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın, İlçe Tarım Müdürü Sencer Bilgener, daire amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende proje ile ilgili bilgi veren Osmancık Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Saltık, 4 yıl önce açılan okulda 54 öğrencinin eğitime devam ettiğini belirterek, "2021 yılında Sayın Vekilimiz Oğuzhan Kaya’nın destekleriyle açılmış olan Tarım Lisemiz, bu projeyle, yerinin ve toprağının örtülmesinden, sulama sisteminin kurulmasına kadar her aşamayı öğrenci ve öğretmenleri ile yaparak sera kurulumunda çok önemli bir tecrübe kazanmıştır. Bu süreçten sonra da okulumuz yeni ürünlerin üretilmesi ve üretim aşamasının gözlenmesi açısından çok kıymetli bir atölyeye sahip olmuştur. Proje kapsamında yapılan seramız 400 metrekare olup içerisine bin 800 adet kuşkonmaz fidesi dikilmiştir. Üretilen kuşkonmazlarımız yiyecek içecek atölyemizde konserve yapılarak üretime sunulacaktır. Ayrıca seramızın bir bölümünde dönemsel ürünler ve fide üretimi yapılacaktır. Projemizde konserve üretiminde ihtiyaç duyulan ekipmanlar, öğrencilerimiz için gerekli iş kıyafetleri ve CNC Router alımı da yapılmıştır" dedi.
Törenin ardından protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte kuşkonmaz fidesi dikti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2025 22:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yaya geçidinden geçen motosiklete otomobil çarptı: 1 yaralı

Samsun’un Bafra ilçesinde yaya geçidinden geçmeye çalışan motosiklete otomobil çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.
Kaza, Samsun-Sinop Karayolu Fevzi Çakmak Mahallesi Cem Sultan Sokak kesişiminde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun istikametine seyir halinde olan Süleyman Gürsoy (23) idaresindeki 52 HF 912 plakalı otomobil, yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan Aslan Koçyiğit’in (50) kullandığı 55 ANT 093 plakalı motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü, otomobilin ön camına çarparak yola savruldu. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen acil servis ekipleri, yaralı motosiklet sürücüsünü Bafra Devlet Hastanesine kaldırdı.
Kazaya tanık olan bir vatandaş, "Motosiklet yaya geçidinden geçmeye çalışırken otomobil çarptı" dedi.
Öte yandan, kazada motosikletin yaya geçidinden geçmeye çalıştığı anlar bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.