Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
17 Aralık, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı

Opel 6 yıl aradan sonra yeniden Cezayir pazarında

İSTANBUL (AA) - Opel, Avrupa'da hızla artan performansını Avrupa dışındaki pazarlarda da sergilemeye devam ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Opel, yenilikçi modelleriyle dünya pazarındaki payını artırmayı sürdürüyor.

Avrupa'da yükselen performansıyla dikkati çeken Opel, Avrupa dışındaki pazarlarda gücünü artırmak için gayret içerisinde. Bu kapsamda Opel, Cezayir pazarına üç yeni modeliyle dönüş yaptı. Opel Cezayir'de, Fiat showroomlarında farklı Stellantis markalarını tüketicilerin beğenisine sunan ithalatçı şirket Halil Commerce & Industrie aracılığıyla satışlarını gerçekleştiriyor.

Marka, böylece 6 yıl aradan sonra Cezayir pazarına dönüş yapmış oldu. Opel Üst Yöneticisi (CEO) Florian Huettl, Stellantis Maghreb Genel Müdürü Hakim Boutehra ve Halil Commerce & Industrie (HCI) Genel Müdürü Nassim Benguergoura, Cezayir'de düzenlenen bir basın toplantısıyla Opel'in Mokka, Astra ve Grandland modellerini ülkede siparişe açtığını duyurdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Opel CEO'su Huettl, Cezayir pazarına tekrar giriş yapan Opel için önemli bir gün olduğunu belirterek, "İleri teknolojiye sahip araçlarımızın Cezayirli müşterileri memnun edeceğine ve farklı ulaşım ihtiyaçlarını karşılayacağına inanıyorum. Opel, Alman mühendisliğini, cesur ve yalın tasarım ile verimli güç-aktarma sistemlerini temsil ediyor." ifadelerini kullandı.

- Avrupa dışında 30 pazarda faaliyet gösteriyor

Opel Avrupa dışındaki toplam 30 pazarlarda büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Alman üretici, 2023'te buradaki satışlarda, geçen yılın aynı dönemine kıyasla, şimdiden yüzde 60'lık bir artış kaydetti.

Cezayir ile birlikte MEA bölgesi (Ortadoğu ve Afrika) olarak adlandırılan bölgeye yeni bir pazar ekleyen Opel, Türkiye, Fas, Tunus, Mısır ve Güney Afrika'nın da aralarında bulunduğu 13 ülkede daha faaliyet gösteriyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 14:37 tarihinde yayınlandı

Kastamonu Üniversitesi’nden yapay zeka temalı sosyal sorumluluk projelerine destek

Kastamonu Üniversitesi Toplumsal Ofisi, yapay zeka temalı toplumsal sorumluluk projelerine takviye vermeyi sürdürüyor.
Kastamonu Üniversitesi Toplumsal Sorumluluk Projeleri Ofisi (Sosyal Ofis), 2025 yılı Mayıs ayında "yapay Zeka" temalı toplumsal sorumluluk projelerini destekleyerek farklı fakültelerden öğrencilerin ve akademisyenlerin yenilikçi fikirlerini pratiğe dönüştürmelerine takviye verdi.
Desteklenen projeler ortasında toplumsal farkındalık, engelli bireylerin ömür kalitesinin artırılması, afet idaresi ve gastronomide dijital dönüşüm üzere geniş bir yelpazede çalışmalar yer aldı.
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden Adem Balcı, "Yapay Zeka Takviyeli Tasarım Araçları ile Toplumsal Farkındalık Atölyesi: Canva Uygulaması" başlıklı projesiyle toplumsal hususlarda tesirli görsel içerikler üretmeyi hedefliyor.
Aynı fakülteden Batuhan Aktaş ise "Yapay Zeka Araçları ile Engelli Bireyleri Tanıştırmak: Speechify ve Google Lookout Uygulamaları" isimli çalışmasıyla görme ve işitme engelli bireylerin teknolojiye erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
İrem Kızılırmak’ın hazırladığı "Afetleri Evvelden Görmek: Afet İdaresinde Yapay Zekâ Desteği" başlıklı proje, ihtimal afet risklerinin erken tespiti ve kriz idaresine katkı sağlamayı hedefliyor.
Zeynep Pusmaz ise "Toplumsal Yarar İçin Yapay Zekâ Atölyesi: Konut Bayanlarına Yönelik Bir Uygulama" isimli projesiyle yapay zekâ tabanlı dijital araçların konut bayanlarının toplumsal ve ekonomik hayata iştirakine nasıl katkı sunabileceğini ortaya koyuyor.
Akademisyenler de projeleriyle sürece katkı sağladı. Turizm Fakültesi’nden Araştırma Vazifelisi Dr. Demet Güner’in yürüttüğü "Gastronomide Dijital Dönüşüm: Yapay Zeka Takviyeli Sunum Atölyesi" projesi, gastronomi alanında yapay zeka uygulamalarının kullanımına dair öğrencilere yenilikçi bir perspektif kazandırmayı amaçlıyor.
Abana Sabahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu’ndan Dr. Öğretim Üyesi Rukiye Koçkar ise "Öğrenciler İçin Yapay Zeka Dayanaklı Eğitim: Akıllı TUĞLA ve Etik Öğrenmenin Yolu" başlıklı projesiyle yapay zeka dayanaklı eğitim malzemelerinin öğrenci başarısı üzerindeki tesirlerini araştırmayı hedefliyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin yapay zeka teknolojileriyle uyumlu projelere verdiği ehemmiyeti vurgulayarak, "Günümüzde yapay zeka sadece teknolojik bir gelişme değil; tıpkı vakitte toplumsal, ekonomik ve kültürel alanlarda da dönüşüm imkânlar sunuyor. Üniversitemizde hem öğrencilerimizin hem de akademisyenlerimizin bu değişime ayak uyduran, toplumsal sorumluluk şuuru yüksek projeler üretmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu alandaki çalışmalarımızı daha sistematik bir yapıya kavuşturmak gayesiyle Yapay Zeka Çalışmaları Koordinatörlüğü’nü de kurduk. Toplumsal Ofis’in bu temadaki dayanaklarıyla Üniversitemizin bilimsel üretkenliğine ve toplumsal katkı vizyonuna daha fazla katkı sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin