blank
Avatarı
Emine Çelik tarafından
13 Haziran, 2025 13:16 tarihinde yayınlandı

Yenice’nin İçme Suyu Güvence Altına Alınıyor

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş,  şehir su şebekesini besleyen Göksu kaynağında İller Bankası’ndan gelen teknik heyet ile birlikte yerinde incelemelerde bulundu. Gerçekleştirilen saha çalışmalarıyla mevcut su kaynağının durumu detaylı şekilde değerlendirildi.

İncelemelerin ardından, daha önce tespiti yapılan alternatif yeni su kaynağında da Karabük İl AFAD Müdürlüğü ekipleri ve İller Bankası yetkilileri ile birlikte kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Yapılan ortak çalışmalarla, Yenice’nin içme suyu ihtiyacının uzun vadeli olarak güvence altına alınması hedefleniyor.

Yenice Belediyesi Başkanı Sertaş Karakaş yaptığı açıklamada,  “Yenice’mizin içme suyu altyapısını güçlendirmek ve geleceğe güvenle taşımak adına çalışmalarımız kararlılıkla sürmektedir. Her şey Yenicemiz için,” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Emine Çelik tarafından
08 Temmuz, 2025 13:29 tarihinde yayınlandı

Ormanlara İzinsiz Girişlerle İlgili Denetimleri Artırıldı

Karabük Valiliği, Türkiye’nin en yüksek orman varlığına sahip ili olan Karabük’te orman yangınlarını önlemek ve doğal alanları korumak amacıyla önemli bir karar aldı. Bu kapsamda, 2 Haziran – 31 Ekim 2025 tarihleri arasında piknik ve mesire alanları haricindeki ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Yasağın uygulanmasına yönelik Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, ormanlık alanlara izinsiz giriş yaptığı tespit edilen kişiler hakkında idari işlem yapıldığı bildirildi.

Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Ormanlarımız sadece Karabük’ün değil, ülkemizin nefesidir. Her vatandaşımızdan yeşil vatanımız ve milli servetimizi koruma konusunda duyarlılık bekliyoruz.”

Yangın riskine karşı jandarma ekiplerinin devriye ve denetim faaliyetleri aralıksız devam edecek. Karabük Valiliği, vatandaşları ormanların korunmasına katkı sunmaya davet ederken, şüpheli durumların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.