blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2025 16:13 tarihinde yayınlandı

Ordu’da esnaf, Heimlich manevrası ile çalışanının hayatını kurtardı: O anlar güvenlik kamerasında

Ordu’nun Fatsa ilçesinde boğazına erik takılan bir kişi, çalıştığı iş yerinin sahibinin yaptığı Heimlich hareketi ile tekrar nefes aldı.
Olay, ilçenin Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan bir iş yerinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran iş yerinde çalışan Salim Can Ateş’in boğazına yediği erik takıldı. Nefes almakta zorlanan Ateş, iş yerine sahibi Bekir Bayar’ın yanına geldi. İş yeri sahibi Bekir Bayar, nefessiz kalan çalışanı Salim Can Ateş’e yaptığı süratli Heimlich hareketi ile tekrar nefes almasını sağladı.

"Doğru hareketi yaparak kurtardık"
Olayı anlatan iş yeri sahibi Bekir Bayar, "İçeride oturmuş hesaplarımızı incelerken, erik yiyen işçimiz yanımıza geldi. Nefesinin kesildiğini fark edince çabucak kendisine Heimlich hareketini yaptık. İşçimizin yanımıza geldiğini ve nefesinin olmadığını görünce panik yapmadan çabucak müdahale ettik. Bu eğitimi ben ve tüm çalışanlarımız almıştı. Eğitimin yararını hayat kurtararak daha yeterli anladık. Çok şükür kendisi şu anda iyi" dedi.
Salim Can Ateş’in sıhhat durumunun yeterli olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı

Ahşap evin yıkım çalışmasında 1 işçi göçük altında kaldı

Bolu’da yıkım çalışmaları sırasında 2 katlı ahşap konutun ikinci katından tahtaların kırılmasıyla düşen emekçi, göçük altında kalarak yaralandı.
Olay, saat 12.00 sıralarında Karacaağaç Mahallesi Hacılar Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Sedat G.’ye ilişkin 2 katlı eski ahşap meskenin denetimli yıkımı için çalışanlar çalışma başlattı. Yıkım sırasında ikinci katta bulunan Şaban Kocatürk (45), bir anda kırılan tahtalarla birlikte alt kata düştü. Yere düşen ve tahtaların ortasında sıkışan personel için mesai arkadaşları durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Göçük altında kalan emekçi, çalışma arkadaşlarının da yardımıyla bulunduğu yerden çıkarıldı. Sıhhat takımları tarafından olay yerinde birinci müdahalesi yapılan Kocatürk, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’ne kaldırıldı. Yaralı personelin sıhhat durumunun âlâ olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.