Piyanist Tuluyhan Uğurlu Karabük’te konser verdi

Piyanist Tuluyhan Uğurlu Karabük’te konser verdi

Yayın: 04.11.2023 12:56 |Güncelleme: 27.12.2023 16:34
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te 100. Yıl etkinlikleri devam ediyor

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlikte Buluşuyoruz kapsamında KARDEMİR’in katkılarıyla  ünlü Piyanist, Müzisyen  ve Bestekar Tuluyhan Uğurlu ve neyzen Murat Toraman 100.Yıl Kültür Merkezi’nde bir piyano dinletisi gerçekleştirdi.
Konser öncesi Bahçeşehir Koleji 10.Sınıf Öğrencisi Emir Şen sahneye çıkarak Beethoven’in “Fur Elise” parçasını çaldı.
29 Ekim Cumhuriyetimizin “100.Yılında 100 Etkinlikte Buluşuyoruz” faaliyetleri kapsamında düzenlenen konsere, Karabük Valisi  Mustafa Yavuz ve Eşi Süreyya Yavuz Vali Yardımcısı Erol Özkan, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı Dr.Yusuf Küçükbaşol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tuluyhan Uğurlu’nun “Demir Ağların Başlangıç Noktası Kardemir ” adlı eserini seslendirdiği konser, katılımcılar tarafından beğenilerek yoğun alkış aldı.

Konser boyunca, sahne arkasına yansıtılan görüntüler eşliğinde gerçekleştirilen piyano resitalinde, “Konserine demir ve tren örgüsü ile başlayan Uğurlu, Milli Mücadelede demiryolları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün direktifi ile sanayinin gelişmesi, İlk Kurulan Fabrikalar, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının Kurulması, Emeğin Başkenti vurgusu ile Karabük’ün Kurulması ve Safranbolu vurgulandı.

Konserin ardından ünlü piyanist ve besteciye çiçek takdim eden Karabük Valisi Mustafa Yavuz;  “Ülkemizin yetiştirdiği değerli sanatçılarımız Tuluyhan Uğurlu ve Murat Toraman’a şahsım ve Karabüklü hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 100.Yılını 100 Etkinlikle kutladığımız bu günlerde bu piyano dinletisi için Kardemir Yönetim Kuruluna teşekkürlerimi ediyorum. Sanatçılarımız bize çok güzel bir yolculuk sundular, bizleri dünden bugüne getirdiler ve yarınımıza bir mesaj verdiler. Bizler Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu mesajı aldık. Sanatçılarımızla bir gönül bağı kurduk 1800’lü yıllardan 1923’lere geldik konserin başında bir söz gördüm “Kardemir Divriği’nin Demiri ile Zonguldak’ın kömürünün Buluştuğu  Yer” yazıyordu. Bu yolculukta bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (Halil Kızılyer)

Haber Videosu İçin Tıklayınız!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türk Ocakları Karabük Şubesi Başkanı: “Öğretmenlere Yönelik Şiddet Eylemlerine Son Verilmeli”

Yayın: 09.05.2024 12:51
Paylaş:
A+ A-

Okul müdürü İbrahim Oktugan’ın bir öğrenci tarafından öldürülmesi sonrasında öğretmenler tam gün derslere girmeme kararı aldı. “Eğitime sıkılan kurşun” olarak nitelendirilen olay, başta eğitimciler olmak üzere ülke genelinde herkesin tepkisine neden oldu.

Türk Ocakları Karabük Şubesi Başkanı Prof. Taşkın Deniz, Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ın vefatıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamasında; “Görev yaptığı okulda silahlı saldırıya uğrayan ve kaldırıldığı hastanede vefat eden öğretmen İbrahim Oktugan’a Allah’tan rahmet, sevenlerine ve eğitim camiasına başsağlığı dileriz. Evlatlarımızı emanet ettiğimiz, en güvenli yerler olarak gördüğümüz, evlatlarımızın geleceğinin şekillendiği eğitim kurumlarında yaşanan ve bazen ölümlere yol açan bu ve benzeri şiddet eylemlerinin, akran zorbalığı vakalarının bir an evvel sonlandırılması için sıkı ve caydırıcı önlemler alınmalıdır. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızı yetiştiren, ülkenin en ücra köşelerine dahi vatan sevdası ve vazife şuuruyla giderek Türk eğitimine katkı sunmaya, Türk evlatlarına ışık olmaya gayret gösteren öğretmenlerimizi koruyacak yasalar acilen çıkarılmalı, okullarda güvenliği sağlamaya yönelik tedbirler sıkı bir şekilde uygulanmalıdır. Bu bağlamda öğretmenlik mesleğinin tekrar eski saygınlığına kavuşturulması da önemle üzerinde durulması gereken bir husustur. Türk Ocakları olarak ilgili kurumları bu konularda üzenlerine düşen sorumluluğun gereğini yapmaya davet ediyoruz.” dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)