Safran Abla, Dünyaya Safranbolu Safranını Tanıtıyor

Safran Abla, Dünyaya Safranbolu Safranını Tanıtıyor

Yayın: 28.11.2023 16:37 |Güncelleme: 27.12.2023 16:38
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’nun tarihi çarşı bölgesinde bulunan Çeşme Mahallesi Saraçlar Sokağı’nda yer alan “Safran Abla” isimli küçük dükkânın sahibi Mürvet Özdoğan, özgün ürünleriyle dikkat çekiyor. Özdoğan, Safranbolu safranlı ürünlerini dünyaya tanıtarak, kendi markasını oluşturma yolunda önemli adımlar atıyor. Ziyaretçilere safranın özelliği ve kullanım alanları hakkında detaylı bilgi veren Özdoğan, insanların doğru bir şekilde safranı kullanmalarını sağlıyor.

Dükkânında el emeği ürünlerini sergileyen Mürvet Özdoğan, 26 dilde safranın tarihçesi ve faydaları hakkında bilgilendirici el broşürleri hazırladı. Bu sayede, Safran Abla sadece ürünlerin satıldığı bir yer olmaktan çıkıp, aynı zamanda Safranbolu safranı hakkında tanıtım hizmeti veriyor.

Bitkilerin kraliçesi olarak isimlendirdiği Safranbolu safranının tanıtımını yabancı dillerdeki broşürleriyle yapan Özdoğan: “Safranbolu’nun coğrafi işaretli ve endemik bitkileri arasında olan safranı, dünyadaki en kaliteli safranlardan biridir. Safranbolu’da yetişen safranın, baharat olarak yemeklerde, çay olarak içeceklerde, tatlılarda, reçelde ve kozmetikte (sabun, yağ, krem ve kolonya) birkaç farklı kullanım alanları oluştu. Dünyanın dört bir yanından gelen turistlere, Safran Abla olarak safran hakkında detaylı bilgiler veriyorum ve Safranbolu’da bu eşsiz bitkiyi yetiştirme ve işleme sürecini anlatıyorum. Ayrıca, safranla yapılan çeşitli yiyecek ve içecek tariflerini paylaşıyor ve bu lezzetleri misafirlerime sunuyorum. Amacım, Safranbolu’nun kültürel mirasını yaşatmak ve dünya üzerinde safranın hak ettiği değeri kazandırmaktır. Safran, sadece lezzetiyle değil aynı zamanda renk verme yeteneğiyle de öne çıkmaktadır. Bu nedenle, yaratıcı mutfaklarda ve geleneksel yöresel yemeklerde sıklıkla kullanılmaktadır.

Safranbolu safranı, Safran Abla markası ile dünyaya ulaştırılmaktadır. Safranbolu’ya gelen hem yerli hem de yabancı ziyaretçilere kaliteli, organik ve güvenilir safran ürünleri sunarak müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak önemlidir. Aynı zamanda, küçük bir dükkân olmamıza rağmen, sosyal medya ve e-ticaret platformları aracılığıyla daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyoruz. Safranbolu safranının korunması ve sürdürülebilirliği için çeşitli projelere de destek veriyoruz. Bu projelerle, yerel üreticiden safranı temin ederek, bu değerli bitkiyi ziyaretçilere ürün çeşitliliği sunarak, ulaşmasına yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda Safranbolu safranını dünya çapında tanıtmak ve insanlara bu eşsiz bitkinin lezzetini ve faydalarını sunmayı istiyoruz. Safranbolu’ya gelen herkese Safranbolu safranının büyüleyici dünyasını keşfetmelerini sağlıyoruz.” dedi.

Safranbolu safranının “Safran Abla”sı baharat, yağ, pekmez, reçel, bal, sabun, mum ve kremleriyle birbirinden farklı ürünleri 26 dilde tanıtımını yapıyor. Doğal ve organik üretim prensiplerine sadık kalarak doğadan gelen en kaliteli ürünleri sunuyor. Safranı sadece baharat olarak değil, aynı zamanda birçok farklı ürünün de ana maddesi olarak öne çıkarıyor. Safran Abla’nın 26 farklı dilde yapılan tanıtım çalışmaları, Safranbolu safranının dünya genelindeki tüketicilere ulaşmasını hedefliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Arasında

Yayın: 17.05.2024 10:35
Paylaş:
A+ A-

Times Higher Education (THE) tarafından 2024 yılı “Genç Üniversite Sıralaması” açıklandı. Karabük Üniversitesi, Genç Üniversite Sıralaması 2024’e göre 501-600 bandında yer alarak büyük bir başarı elde etti.

Dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education (THE), “Genç Üniversite Sıralaması” açıkladı. Üniversitelerin öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildiği Times Higher Education “Genç Üniversite Sıralaması” 2024 yılında 79 bölgeden üniversiteler yer aldı.

Yapılan değerlendirmelere göre Karabük Üniversitesi, Genç Üniversite Sıralaması 2024’e göre 501-600 bandında yer aldı.

Türkiye’den 58 üniversitenin yer aldığı sıralamada Karabük Üniversitesi, Türkiye’deki üniversiteler arasında 34’üncü sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 18’inci sırada yer aldı. Buna göre Karabük Üniversitesi “uluslararası görünürlük” kategorisinde Türkiye’deki üniversiteler arasında 9’uncu sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 1’inci oldu. “Araştırma kalitesi”nde ise Türkiye’deki üniversiteler arasında 12’inci  sırada yer alırken devlet üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı.

KBÜ’nün elde ettiği başarıyı değerlendiren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “ ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu çerçevesinde, bizleri güçlü Türkiye hedefine ulaştıracak olan değerli öğrencilerimizi yenilikçi, bilime önem veren, kendini geliştirmeyi amaç edinmiş, problem çözme becerisine sahip, ülkemize faydalı, milli ve manevi değerlere bağlı insanlar olarak yetiştirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız” dedi.