Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
05 Nisan, 2018 22:25 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu ADD’den Suç Duyurusu

Safranbolu Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından,Facebook’ta ütü evi kuru yıkama terzi isimli kullanıcı Atatürk heykelinin açılışını ve Atatürk’ü kast ederek yapılan paylaşımla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Konu ile ilgili ADD Safranbolu şube başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu tarafından Safranbolu Cumhuriyet Savcılığına yapılan şikayet dilekçesinde,”03 Nisan Karabük Demir-Çelik fabrikalarının kuruluşu münasebetiyle Karabük kent meydanında Atatürk heykelinin açılışı yapılmıştır.Açılışa önce ki meclis başkanı ve devlet bakanı,İlimizin mevcut milletvekilleri,Karabük belediye başkanı,Ankara Çankaya İlçesi belediye başkanı,İlimizin Valisi ve şehrimizin protokolü katılmıştır.

Facebook’ta Ütü Evi Kuru-yıkama terzi isimli kullanıcı Atatürk heykelinin açılışını ve Atatürk’ü kastederek şu şekilde paylaşımda bulunmuştur.

“CHP daha nereye eşşek heykeli dikebiliriz diye düşünürken,ERDOĞAN ve PUTİN,AKKUYU Nükleer santralının temelini attı..HEY YAVRUM HEY…”

Paylaşımın çıktısı ve paylaşım yapan şahsın resmi ekte sunulmuştur.Resmi beğenenlerde mevcuttur.
Paylaşım açıkça ülkemizin kurucusu büyük önder ve devletimizin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal ATATÜRK’e ve tüm vatandaşlarımıza hakaret içermektedir.Ayrıca,paylaşım,halkı kin-nefret ve düşmanlığa sevk etmektedir.Ve durum infial yaratmış olmakla yargılanmasının ekte verdiğim benzer örneklerde göz önüne alınarak tutuklu olarak sürdürülmesi yolunda işlem yapılmasını,

Anılan paylaşımı yapan ve paylaşımı beğenen şahıslardan,şahsım adına,Safranbolu şube başkanlığını yaptığım Atatürkçü Düşünce Derneği adına ve tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları adına şikayetçiyim.

Gerekli soruşturmanın yapılarak, ilgili şahısların,ilgili tüm mevzuat uyarınca cezalandırılması için kamu davası açılmasını saygılarımla arz ederim” ifadeleri yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 15:21 tarihinde yayınlandı
0 0

BARÜ’ye YÖK’ten “Spor Dostu Kampüs” ödülü

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) “Spor Dostu Kampüs” ödülü, Rektör Prof. Dr. Ahmet Akkaya’ya Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından takdim edildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hayata geçirilen “Spor Dostu Kampüs Projesi” kapsamında Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesi “Spor Dostu Kampüs” unvanına layık görüldü. Kampüs yaşamında fiziksel aktiviteyi teşvik etmek ve sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen projede, Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversiteler 45 farklı kriter çerçevesinde değerlendirildi.

Değerlendirmeler neticesinde “Spor Dostu Kampüs” ünvanı almaya hak kazanan üniversiteler için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde ödül töreni düzenlendi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende, BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya ile BARÜ Spor Dostu Kampüs Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Cemal Özman da yer aldı.

Programda konuşan YÖK Başkanı Özvar, “Spor altyapısından öğrenci kulüplerinin etkinliğine, ruh sağlığını destekleyici faaliyetlerden bağımlılıkla mücadele çalışmalarına, erişilebilirlik uygulamalarından geleneksel sporların yaşatılmasına kadar birçok başlığı değerlendirme sürecine dâhil ediyoruz. Bu yıl 56 üniversitemizin 60 kampüsü başvuruda bulunmuş, başvurular alanında uzman 46 akademisyen tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucunda 30 üniversitemizin 31 kampüsü, Spor Dostu Kampüs unvanı almaya hak kazanmıştır. Böylece bugün itibarıyla ülkemizde toplam 77 üniversitenin 79 kampüsü Spor Dostu Kampüs unvanına sahip hâle gelmiştir” dedi.

Ardından YÖK Başkanı Özvar tarafından Rektör Akkaya’ya “Spor Dostu Kampüs” ödülü takdim edildi. Törende yer alan Nevşehir Valisi Hüseyin Kök de Rektör Akkaya’yı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Böylece BARÜ, spor ve sağlıklı yaşam odaklı kampüs anlayışını bir kez daha tescillemiş oldu. Rektör Akkaya, BARÜ’de sportif faaliyetlerin çeşitliliğini artırmaya ve sağlıklı yaşam kültürünü kampüsün her alanında yaygınlaştırmaya devam edeceklerini belirterek YÖK Başkanı Özvar’a teşekkürlerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin