Safranbolu’da ev yangını

Safranbolu’da ev yangını

Yayın: 07.03.2018 21:14
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde çıkan yangında tek katlı ev alevlere teslim olarak kül oldu. Yangını fark ederek kendisini dışarıya atan ev sahibi Metin Gezer, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Ürkmez’i karşısında görünce yangını unutup borcu olduğunu söyleyip para yardımı istedi.

Yangın, Safranbolu Atatürk Mahallesi Dikkaldırım Sokak’ta çıktı. Edinilen bilgiye göre, nedeni henüz bilinmeyen bir sebepten ötürü Metin Gezer’in oturduğu evde yangın çıktı. Ev sahibi Gezer, alevlerin sardığı evden hemen dışarı çıktı. Mahalle halkının durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri evin olduğu bölgeye araç girmediğinden yaklaşık 100 metre boyunda hortum çekerek yangına müdahale etti. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri kısa sürede yangını söndürdü.

Ev sahibi Metin Gezer, çatıdan doğru bir ses geldiğini ve alevleri görünce kendini dışarıya attığını söyledi. Bu sırada olay yerine gelen Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer’i karşısında gören Gezer, mahallede problemli olduğunu ve sürekli şikayet edildiğini kaydederek kendine kalacak bir yer istedi. Kendine kafadan kontak olduğunu söylendiğini ve cezaevinden çıktığını anlatan Gezer, daha sonra yangını unutup “Bazen hayal görür, gerçek sanır derler. Hayaller olmasa gerçekler olur mu, diyorum. Benim bin 750 lira borcum var. Dilekçe yazdım. Sistemde hükümlü gözüküyorum” diyerek Ürkemezer’den para yardımı istedi.

Kaymakam Ürkmezer ise gerekeni yapacaklarını söyleyerek aralarındaki konuşmalar ise gülüşmelere neden oldu. Yangında, tek katlı ev kullanılamaz hale gelirken polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Dünyanın farklı ülkelerinden “mühendis kızlar” İstanbul’da buluşacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.05.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Limak Şirketler Grubu’nun etkinliğinde, dünyanın farklı ülkelerinden “mühendis kızlar” 10-12 Mayıs'ta İstanbul'da bir araya gelecek.

Gruptan yapılan açıklamaya göre, Limak Vakfı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ortaklığında, 2015'ten bu yana yürütülen “Türkiye’nin Mühendis Kızları” Projesi, Global Engineer Girls (GEG) adı altında yeniden tasarlanarak Kosova, Kuzey Makedonya ve Suudi Arabistan'da da faaliyetlerini sürdürüyor.

Kadınların bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarındaki temsilini ve kadın istihdamını artırmayı amaçlayan GEG; sunduğu eğitim, mentörlük ve kariyer fırsatlarıyla genç kadınların mühendislik alanlarında deneyim kazanmalarına ve kariyer gelişimlerine katkı sağlıyor.

Geçen yıllarda “Türkiye'nin Mühendis Kızları”nı bir araya getiren ve geleneksel hale gelen buluşmanın bu yıl yedincisi düzenlenecek. Mühendislik öğrencilerini, mezunları, mentörleri ve rol model konuşmacıları bir araya getiren etkinlik, ilk kez uluslararası ölçekte gerçekleşecek. Geleceğin kadın mühendislerine ilham veren GEG kapsamında, farklı ülkelerden mühendis kızlar, İstanbul'da buluşacak.

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in ev sahipliğinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Süreyya Erkan, Kosova Büyükelçisi Agon Vrenezi, Suudi Arabistan Krallığı’nın Ankara Büyükelçisi Fahad Assaad Abualnasr ve birçok ünlü ismin katılımıyla gerçekleştirilecek buluşmaya, grubun faaliyet gösterdiği Kosova, Kuzey Makedonya, Suudi Arabistan’dan ve Türkiye'nin birçok şehrinden gelen mühendis kızlar katılacak.

Program boyunca çeşitli atölyeler ve eğitim programları, rol model konuşmacılarla interaktif söyleşiler ve mentor-mentee görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Buluşmada akademi, sanat, moda ve müzik camiasından alanlarında fark yaratan isimler, katılımcılara hikayelerini aktaracak.