Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
19 Aralık, 2017 22:03 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Türk halk müziği gecesi

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından Türk halk müziği konseri verildi.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde gerçekleşen konserde Müzik Bölümü Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı öğrencilerinden oluşan koro ve orkestra, Öğretim Görevlisi Gülcan Ertan Hacısüleymanoğlu yönetiminde seslendirdikleri türküleri izleyicilerin beğenisine sundu.

Konseri dinleyenler arasında Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile Romanyalı konuğu Andrei Şaguna Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aurel Papari de yer aldı. Konsere Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ragıp Karaş ile çok sayıda davetli misafir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İki perde halinde gerçekleşen konserde İzmir, Konya, Gaziantep, Erzincan, Yozgat, Erzurum, Mersin, Şanlıurfa, Giresun, Afyon, Eskişehir, Trabzon, Hatay, Kırşehir, Van, Bitlis, Hakkari, Kars ve Azerbaycan yörelerine ait türkülere yer verildi. Konserde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş de istek üzerine sahneye gelerek Sivas yöresine ait ‘Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere” türküsünü seslendirdi.

İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Refik Polat ile Romanyalı konuğu Prof. Dr. Aurel Papari, orkestra şefi Öğretim Görevlisi Gülcan Ertan Hacısüleymanoğlu’na çiçek takdim etti. Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer tarafından da şef Hacısüleymanoğlu’na teşekkür belgesi verildi.

Ardından, Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ragıp Karaş ise orkestrada görev alan bağlamada Hüseyin Özpınar ve Mehmet Duman ile nefeslilerde Okt. Can Doğan ve kemanda Yasin Yıldız’a teşekkür belgelerini takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 01:56 tarihinde yayınlandı
0 0

Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.

Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.

Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

Bizi sosyal medyadan takip edin