Sakarya, Düzce ve Karabük’te bayram namazı kılındı

Sakarya, Düzce ve Karabük’te bayram namazı kılındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.06.2024 20:45
Paylaş:
A+ A-

SAKARYA/DÜZCE/KARABÜK (AA) – Sakarya, Düzce ve Karabük'te camileri dolduranlar, Kurban Bayramı namazında saf tuttu.

Sabah namazında Adapazarı ilçesindeki Tarihi Orhan Camisi’ne gelenler, namazdan önce yapılan vaazı dinledi.

Cemaat, bayram namazını eda etti, okunan hutbe ve duanın ardından birbirleriyle bayramlaştı.

– Düzce

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Selçuklu mimarisi tarzında inşa edilen Akçakoca Merkez Camisi, Kurban Bayramı namazı dolayısıyla doldu.

Camiye akın eden her yaştan inanan, bayram namazını kılmalarının ardından hutbeyi dinledi, duaya iştirak etti.

Cami çıkışında toplu bayramlaşma yapıldı.

– Karabük'te Gazze için dua edildi

Karabük'te de bayram namazını eda etmek isteyenler camilere geldi.

Yeşil Mahalle Yeşil Camisi'nde saf tutan cemaat, namazı kıldıktan sonra hutbeyi dinledi, dua etti.

İsrail'in 8 aydan fazla süredir havadan ve karadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerin kurtuluş ve zaferi için eller semaya açıldı.

Namazın ardından Vali Mustafa Yavuz, protokol üyeleri ve vatandaşlar, ibadethane dışında toplu bayramlaşma yaptı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ’den Yerel Basın Çalışanlarına “Medya Haberciliği”

Yayın: 26.06.2024 07:35
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Sürekli Uygulama ve Eğitim Araştırma Merkezi (KABÜSEM) ve Karabük yerel basın iş birliği ile medya sektöründe çalışan katılımcılar, “Geleneksel ve Dijital Medya Haberciliği” sertifikası almak için eğitimlere başladı.

Karabük Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Musa Ak, eğitimin ilk gününde katılımcılara ‘Çekim Teknikleri’ni  uygulamalı olarak anlattı. Konuyla ilgili kamera açıları, çekim planları, perspektifler, ışık kullanımı ve alan derinliği gibi teknik bilgiler aktaran Ak; röportaj yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini de açıkladı. KABUSEM’in medya sektöründeki çalışanlara özel mesleki eğitimi, üç gün sürecek.

Safranbolu’nun ünik ve benzersiz mimari örneklerinden biri olan Karabük Üniversitesi  Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Sanat Akademisi’ne ev sahipliği yapan Tarihi Taş Binası’nda başlayan sertifikalı eğitim programına Karabük’te ve Safranbolu’da bulunan gazete ve internet medya kuruluşundan 20 katılımcı yer aldı.

Karabük Üniversitesi Doç. Dr. Mustafa İnce, bugün katılımcılara ‘Geleneksel ve Dijital Medyada Haber Yazma’ teknikleri ve Doç. Dr. Mevlut Can Koçak ise ‘Medya Etiği’ eğitimi hakkında bilgiler verecek. Katılımcılara haber yazımının nasıl daha etkili olacağını ve medya alanında etik sorumlulukları, mesleki standartları ve davranış kuralları anlatılacak. Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi’nde Dr. Öğretim Üyesi Burak Türten tarafından ‘Haber Kurgusu’ eğitimi verilecek. Son gün ayrıca ‘Uygulamalı Drone Eğitimi’ de alacak olan katılımcılar, mesleki bilgilerini akademik eğitimlerle pekiştirmiş olacak. Sertifika programlarının her dönem devam edeceği bildirildi.