Samsun’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yamaç paraşütü şovları gökyüzünü şenlendirdi. Etraf vilayetlerden gelen yamaç paraşütü atletleri, gökyüzünde Türk bayraklarıyla uçuş gerçekleştirdi.
Kutlamalar çerçevesinde Samsun’un Canik ilçesi Gültepe mevkisinde bir ortaya gelen paraşütçüler ve Türkiye Yamaç Paraşütü Federasyonu vazifelileri, ülkü hava kurallarını fırsat bilerek bayramı gökyüzünde kutladı. Atletler, Samsun semalarında Türk bayrağı açarak izleyenlere görsel şölen sundu.
Yamaç Paraşütü Pilotu Zafer Özdemir, "Bugün Vilayet Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün organize ettiği 19 Mayıs aktiflikleri kapsamında uçuş yapıyoruz. Etraf vilayetlerden gelen pilotlar ve pilot adayları burada. Tandem uçuşlarımızı gerçekleştiriyoruz. Hava çok ülkü, hoş bir gün geçiriyoruz. Herkesin bayramı kutlu olsun" sözlerini kullandı.
Etkinliğe Çorum’dan katılan pilot Kasım Ünal ise "Böyle manalı bir günde bu cins imkanların sağlanması çok hoş. Biz de sevinçle, memnunlukla uçuyoruz. Samsun’da aktiflik olduğunu duyunca koşarak geldik" dedi.
Uçuşlar, izleyenlere hem ulusal gurur hem de görsel bir şölen yaşattı.