Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 12:08 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da Çocuk Maratonu ve Aydilge konseri

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 11 Mayıs Pazar günü düzenleyeceği Çocuk Maratonu Şenliği ve Aydilge konseri ile vatandaşlara hem müzik hem spor dolu unutulmaz bir gün yaşatacak.

Etkinlikler sabah saatlerinde Batı Park’ta başlayacak. “Koş Şampiyon Koş” sloganıyla organize edilen Samsun Çocuk Maratonu ve Şenliği, 1-14 yaş ortası çocukları çeşitli aralıklarda bir ortaya getirecek. 1-5 yaş kümesi çocuklar aileleriyle birlikte 200 metre koşarken, 6-9 yaş kümesi 300 metre, 10-14 yaş kümesi ise 400 metre koşacak. Aktiflikte ayrıyeten engelli çocuklar için özel bir parkur da yer alacak. Maratona katılmak isteyenler için müracaatlar 9 Mayıs Cuma gününe kadar belediyenin internet sitesi üzerinden yapabilecek.

Günün en dikkat çeken aktifliği ise saat 19.00’da başlayacak olan Aydilge konseri olacak. Batı Park Aktiflik Alanı’nda sahneye çıkacak olan ünlü sanatçı, sevilen müziklerini Samsunlular için seslendirecek. Konser halka açık ve fiyatsız olacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu özel aktiflikle hem Anneler Günü’ne renk katmayı hem de çocuklara spor şuuru kazandırmayı hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 23:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin