Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
22 Eylül, 2023 04:00 tarihinde yayınlandı

Samsun’da lastiği patlayan minibüs devrildi, 15 kişi yaralandı

blank

SAMSUN (AA) - Samsun'da lastiğinin patlaması sonucu devrilen minibüsteki 15 kişi yaralandı.

Salih Seyhan (49) yönetimindeki 55 AEN 173 plakalı minibüs, Samsun-Ordu kara yolu Gelemen mevkisinde sol art lastiğinin patlaması nedeniyle devrilip sürüklendi.

Sürücü ile araçta bulunan Duriye Sarı (61), Mustafa Sarı (31), Nihat Şengün (53), Saadet Şimşek (73), Zennure Tezcan (59), Hava Üren (46), Arife Ay (61), Ahmet Dikmen (62), Ali Kömpe (47), Seçgül Seyhan (48), Ayşe Toprak (44), Fadime Zeren (69), Naciye Dikmen (69) ve Sevim Cömert (48) yaralandı.

Yaralılar, kentteki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların durumunun güzel olduğu öğrenildi.


Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
10 Temmuz, 2025 19:41 tarihinde yayınlandı

Siz Sahiplenene Kadar Biz Ev Sahipliği Yapıyoruz

Safranbolu Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik yürüttüğü çalışmalarla örnek olmaya devam ediyor.

Akçasu Mahallesi’nde yer alan Safranbolu Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, yeni yasal düzenlemeler doğrultusunda altyapısı, donanımı ve doğal yaşam alanlarıyla birlikte baştan sona yenilenerek bin metrekareden 12 bin 500 metrekareye yükselen modern bir yaşam alanına dönüştürüldü.

Sahipsiz hayvanlara ilişkin uygulamaları belirleyen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yapılan düzenleme ile, geçmişte yalnızca kısırlaştırma, aşılama, küpeleme ve rehabilitasyon işlemleri sonrası alındığı ortama bırakılan hayvanlar, artık sahiplendirilinceye kadar bakımevlerinde gözetim altında tutulmak zorunda. Bu kapsamda artan hayvan sayısına karşılık olarak Safranbolu Belediyesi, mevcut geçici bakım evinin hemen yanına yeni ve tam donanımlı doğal yaşam alanı ve barınak inşa etti.

9 profesyonel personel ile hizmetlerini sürdüren Safranbolu Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlu Veteriner Hekimi İzzet Kubilay Bağ, merkezin yenilenen yapısıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Yeni düzenlemeye uygun şekilde, merkezimizde kısırlaştırılan köpekler, post-operatif bakım süreçlerinin ardından sahiplendirilinceye kadar barınağımızda misafir ediliyor. İyileşen hayvanlarımız, rehabilitasyonun ardından alt bölümdeki ikinci ve üçüncü etaplarda oluşturulan doğal yaşam alanlarına bırakılıyor. Her bir canlının sağlığı ve huzuru bizim için emanet bilinciyle değerlidir.”

Kedi Tedavi Ünitesi de Hizmette

Sokak kedileri için ayrı bir barınak bulunmasa da merkezin içerisinde kedi müşahede odası yer alıyor. Yaralı veya hasta şekilde getirilen kediler burada tedavi edilerek, iyileştikten sonra tekrar doğal yaşam ortamlarına bırakılıyor.
Günlük ortalama 5 ila 10 hayvanın kısırlaştırma operasyonunun gerçekleştirildiği merkezde, modern veterinerlik cihazları, hijyenik bakım odaları, bekleme salonları ve personel alanlarıyla tam teşekküllü bir hizmet sunuluyor. Barınağın tamamı, hem hayvan sağlığı hem de çalışanların güvenliği gözetilerek inşa edildi.

Hayvanseverler Gönül Rahatlığıyla Ziyaret Edebiliyor

Vatandaşların ziyaretine de açık olan merkez, hem sahiplendirme sürecine katkı sunuyor hem de hayvanseverlerin gönül rahatlığıyla destek verebileceği bir yapıya sahip. Tüm işlemlerin şeffaf bir şekilde yürütüldüğü merkez, sahipsiz hayvanlara sıcak bir yuva olarak ön plana çıkıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin