İhlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2025 18:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Samsun’da patlama ve duman paniği

Samsun’un İlkadım ilçesinde eski adliye binasının yanındaki otomatik para çekme makineleri (ATM) etrafında meydana gelen patlama ve çıkan duman, etrafta paniğe yol açtı.
Olay, İlkadım ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde, içerisinde Samsun Yönetim ve Vergi Mahkemeleri, Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Vilayet Seçim Kurulu’nun da bulunduğu binanın ön kısmında meydana geldi. ATM’lerin bulunduğu alanda arka arda patlamalar yaşanırken, yükselen duman etraftaki vatandaşları endişelendirdi.
Vatandaşların durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve elektrik dağıtım şirketi takımları sevk edildi. Gruplar, patlamaların sürdüğü alanı güvenlik şeridiyle çevirerek tedbir aldı.
Görgü şahitlerinin aktardığı bilgilere nazaran, patlamaların kablolardan kaynaklandığı belirtildi. Binaya otomatik bariyer kurulumunu yapan firma çalışanları ile elektrik dağıtım çalışanı, güç akışını keserek olay yerindeki kablolara müdahalede bulundu. Kısa devreye yol açan kablonun tespiti için taşlar kırılarak teknik inceleme yapıldı.
Patlamaların sona ermesinin akabinde polis ve itfaiye takımları alandan ayrılırken, elektrik dağıtım takımlarının arızanın kaynağını belirlemeye yönelik çalışmaları sürdüğü bildirildi. Olay nedeniyle bölgedeki ATM’ler süreksiz olarak hizmet dışı bırakıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.