blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 09:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trabzon Şehir Hastanesi inşaatının yüzde 75’i tamamlandı

Trabzon’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında imali süren 900 yataklı Şehir Hastanesi inşaatının yüzde 75’i tamamlandı. İnşaatında yaklaşık 760 kişinin çalıştığı kent hastanesinin temelinde 5 bin kazıkla taban güçlendirilmesi yapıldı.
Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında geçtiğimiz yıllarda imaline başlanan Trabzon Kent Hastanesi’ndeki çalışmalar sürüyor. Toplam 900 nitelikli yatak sayısı sahip olacak formda projelendirilen ve yatak kapasitesi arttırılabilir durumda olan Trabzon Şehir Hastanesi inşaatı yüzde 75 düzeylerine geldi. 5 bin fore kazığın kullandığı şehir hastanesi sarsıntıya güçlü olarak inşa edilen sismik izolatörler ile korunacak. Kentteki ağır bakım kapasitesini de 2 katına çıkartacak olan Trabzon Kent Hastanesi’nde 300 poliklinik ve 33 ameliyathane olacak.
Hastane inşaatın yüzde 75 düzeylerine ulaştığını kaydeden Trabzon Vilayet Sıhhat Müdürü Dr. Hakan Usta, "Hastanemizin 4 kulesinde oldukça bir uzaklık aldı. İç donanımlarla ilgili de önemli çalışmalar yapıldı. Yer döşemeleri, kapıların montajı, elektrik tesisatına varıncaya kadar birçok süreçler yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. Yılsonuna kadar da firma bitmesini taahhüt etti biz de o günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Şehir hastanesi devlet imkânlarıyla yapılan bir tesis. O nedenle de elimizde var olan aygıtlar teşrif gereçleri işçi ve gibisi tıbbı aygıtlarla alakalı fizibilite envanter çalışmalarını yaptık, bakanlığımıza sunduk. Eksik kalacağını ön gördüğümüz bir kısım gereçlerin de taleplerini yaptık. Bakanlığımız bunlarla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah bittiği vakit eksiksiz bir formda hizmet vermeyi hedefliyoruz. Bilhassa vilayetimizde bir yapılanmaya gereksinimimiz var. Bu bağlamda da hizmetlerin kaydırılması kelam konusu olacak. Bir kısım hizmetleri bilhassa kent hastanemizde vermeyi planlıyoruz. Bu planlama dâhilinde de yakın bir gelecekte aslında kamuoyuyla paylaşılacak" diye konuştu.
Hastanenin ulaşım alt yapısı ile ilgili de konuşan Usta "Doğuda Fatih ve Fakülte, batıda Haçkalı Baba Hastanesi ile birlikte esasen 112’nin uyumu komutası bizde olduğu için çok rahat acil hadiseleri yönetebilir durumda olacağız. Ona karşın yollarla ilgili çalışmalar hem Büyükşehir Belediye Başkanlığımız hem de Karayolları Bölge Müdürlüğü nezdinde önemli bir halde yapılıyor. Hem hafif raylı sistem orada planlanıyor. İnşallah yakın bir vakitte o da başlayacak. Karayolları da önemli bir formda hem kavşak hem kent hastanesinin dört bir yanından yollar olacak formda çalışmalarını yakın bir vakitte açıklayacaktır. Zira son etaplara geldiler. Bir ulaşım probleminin olmayacağını ön görüyoruz. Birçok hizmetin tek çatı altında olması vatandaşımızın lehine olacağını hizmet almaya başladığında görecektir" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 09:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Fındığın 12 aylık serüvenini evinin merdiven duvarına resmettirdi

Giresun’un Piraziz ilçesinde fındık kırma atölyesi işleten Demet Öztürk, meskeninin merdiven duvarlarını bir sanat galerisine dönüştürdü. Öztürk, fındığın dört mevsim süren on iki aylık gelişim sürecini yağlı boya fotoğraflarla anlattı.
Fındık atölyesini bir devir meskeninin üst katında işleten Öztürk, merdivenlerden çıkan konukların dikkatini çekmek ve fındığın serüvenini anlatmak için değişik bir fikre imza attı. Görsel Sanatlar Öğretmeni Mustafa Seyis’in takviyesiyle duvarları bir sanat yapıtı haline getirdi. Yaklaşık iki ay süren bu imece çalışmasında, fındığın tabiattaki döngüsü ay ay resmedildi.
Öztürk, "Her gün işime giderken bu renkli duvarlardan geçiyorum. Her ayın fındıkla ilgili farklı bir manası var. Bu duvar yalnızca bir süs değil, fındığa duyduğumuz hürmetin da ifadesi" dedi.
Duvar fotoğraflarında yalnızca fındık değil, Karadeniz tabiatına ilişkin çeşitli ögeler da yer veren Öztürk, "Sadece fındığın değil, fındık bahçesindeki tabiat ögelerine da yer verdik. Bahçede yetişen sakarca bitkisinin yanı sıra çuha, menekşe ve mimoza çiçekleri de yer alıyor. Hatta fındık bahçelerinde zararlıları yiyerek beslenen kara tavuk da fındık kısımlarına yuva yapmış haliyle tasvir edildi zira, kara tavuk bolluk rahmet manasına gelmektedir. Sanat galerisine dönüşen fındığın on iki aylık serüvenini görmeye gelenler dahi oluyor" diye konuştu.
Öztürk, Türkiye’de fındığın 12 aylık sürecini anlatan misal bir çalışmanın olmadığını vurgularken, özgün teşebbüs, hem tabiata hem de klasik üretime dikkat çeken örnek bir sanat çalışması olarak da dikkat çektiğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.