Artvin’in Borçka ilçesinde 8. ve 9. yüzyıllarda Gürcü Krallığı Dönemi’nde inşa edildiği varsayım edilen ve 5 yıl evvel keşfedilerek turizme kazandırılması planlanan tarihi taş kemer köprü, 20 Eylül’de meydana gelen sel felaketinde büsbütün yıkıldı.
Borçka ilçesine bağlı Atanoğlu köyünden geçen Klaskur Deresi üzerinde bulunan ve Gürcü Krallığı periyodunda yapıldığı belirtilen tarihi köprü, sel sularına dayanamayarak yerle bir oldu. Köprüden geriye sırf dere yatağı kaldı.
İlçeden 15 kilometrelik uzaklık arasında bulunan, tabiat içerisinde zımnî bir yapı olarak bilinen köprü, son yıllarda fotoğraf tutkunları ve tabiat severlerin uğrak noktası haline gelmişti. Birebir vakitte gelin-damat çekimleri için de sıkça tercih edilen tarihi yapı, etkin olarak kullanılmayan eski bir güzergâh üzerinde yer alıyordu. Bölge halkı, köprünün yine gün yüzüne çıkmasının akabinde turizme kazandırılmasını bekliyordu. Lakin yaşanan doğal afet tüm planları suya düşürdü. Selin akabinde bölgeye gelen vatandaşlar, yüzyıllık yapının yok oluşuna tanıklık etti.


Turizme kazandırılacaktı, selde yok oldu
Bolu’da kaçak yapı denetimi: 4.8 milyon liralık ceza
Bolu’da yapılan denetimlerde ruhsatsız ve mevzuata aykırı olduğu belirlenen 6 yapının sahiplerine toplam 4 milyon 837 bin 431 lira idari para cezası uygulandı.
Bolu İl Özel İdaresi İl Encümeni’nin nisan ayı toplantısında aldığı kararlar yayımlandı. İl genelinde gerçekleştirilen inceleme ve kontrollerde çeşitli ilçelerde bulunan 6 yapının kaçak olduğu tespit edildi. Denetimlerde Göynük ilçesinde 4, Mudurnu ve merkez ilçede birer yapının mevzuata aykırı şekilde inşa edildiği belirlendi. Göynük ilçesine bağlı Dağhancılar Köyü’nde bulunan E.Ç.’ye ait yapıya 452 bin 471 lira, Himmetoğlu Köyü’nde F.A.’ya ait yapıya 917 bin 164 lira, İbrahimözü Köyü’ndeki M.Ç.’ye ait yapıya 1 milyon 562 bin 59 lira ve Güneyçalı Köyü’ndeki S.A.’ya ait kaçak yapıya 990 bin 541 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Mudurnu ilçesinin Alpagut Köyü’nde tespit edilen R.K.’ye ait kaçak yapıya 749 bin 11 lira ceza kesilirken, merkez ilçeye bağlı Gövem Köyü’ndeki S.K.Y’ye ait yapı için 166 bin 185 TL para cezası uygulandı.

