Reklam
Reklam
Bölgenin Sesi Gazetesi Avatarı
Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
09 Haziran, 2023 12:56 tarihinde yayınlandı
0

Ukrayna’lı Anne ve Kızı Kelime-i Şehadet Getirerek Müslüman Oldular

Lıubov Maksymenko ve Alona Alekseienko İl Müftülüğümüz de düzenlenen törenle Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldular.

Müslüman olmaya karar veren Lıubov Maksymenko ve Alona Alekseienko için İl Müftülüğümüz de “İhtida Merasimi” düzenlendi.

İhtida merasiminde İl Müftüsü  Ercan Aksu tarafından İslam dininin temel esasları hakkında, Lıubov Maksymenko ve Alona Alekseienko’ya özlü bilgiler verildi.

Ardından Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Lıubov Maksymenko “Safiye”, Alona Alekseienko “Melek” isimlerini aldılar.

İl Müftü Yardımcımız Mahmut Emin tarafından yapılan dua ile tamamlanan merasim sonunda, İl Müftüsü Ercan Aksu ve İl Müftü Yardımcımız Merve Yumlu, Safiye ile Melek’e “İhtida Belgeleri” ile birlikte Mealli Kur’an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar takdim ettiler.(Haber Merkezi)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin