blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
29 Kasım, 2024 00:15 tarihinde yayınlandı

Uzmanı uyardı: “Çocuklara haftada iki kere balık yedirin”

Soğuk kış aylarının başlamasıyla birlikte çocuklarda hastalık riski artarken, uzmanlar bu devirde bağışıklık sistemini güçlendirmek için yanlışsız beslenmenin değerine dikkat çekiyor. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Yurtseven, özellikle haftada en az iki defa balık tüketiminin bağışıklık sistemini desteklediğini belirtti.
Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte çocuklarda hastalık semptomlarında artış gözlemleniyor. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Yurtseven, ailelere ikazlarda bulunarak, çocukların sıhhat denetimlerinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi. Yurtseven, "Her çocuğun yılda bir defa çocuk tabibi tarafından muayene edilmesi, uzunluk ve kilo ölçümlerinin yapılması, kan ve vitamin düzeylerinin denetim edilmesi gerekiyor. Bilhassa kış aylarında aileler, bağışıklığı güçlendirmek gayesiyle çocuklarına vitamin destekleri vermek istiyor. Lakin, çocukların vitamin seviyesi yeterliyse ekstra desteklere gerek yok" dedi.

"Haftada en az iki sefer balık tüketmeli"
18 yaşına kadar çocuklara D vitamini desteği önerdiklerini tabir eden Dr. Özge Yurtseven, "Eğer çocuk balık yemiyorsa, haftada en az iki defa balık tüketimi ile omega-3 desteği sağlanmalı. Öbür vitaminler ise fakat doktor önerisi ile kullanılmalıdır" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
03 Temmuz, 2025 00:02 tarihinde yayınlandı

Paul Onuachu, yeniden Trabzonspor’da

Trabzonspor’da 2023-2024 döneminde kiralık olarak forma giyen Nijeryalı golcü Paul Onuachu, yine bordo-mavili ekibe katıldı. Taraftarlar, eski golcülerini büyük bir coşkuyla karşıladı.
İngiltere’nin Southampton FC kulübünden transfer edilen Onuachu, Hollanda’nın Amsterdam kentinden kalkan özel bir uçakla saat 23.20 sıralarında ailesiyle birlikte Trabzon’a geldi. Bordo-mavili grubun yeni dönem beyaz formasıyla taraftarların karşısına çıkan Onuachu, çiçeklerle karşılandı. Ailesiyle birlikte coşkulu kalabalığın ortasında keyifli olduğu gözlenen tecrübeli forvet, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
İlk olarak kiralık geldiğinde de büyük bir sevgiyle karşılandığını belirten Onuachu, "Kiralık olarak geldiğimde o sevgiyi hissetmiştim. Artık uzun yıllar buradayım. Bu kent ve bu grupla bitmemiş bir işim var. Taraftarların sevgisini birinci geldiğimde de görmüştüm, bugün de birebir sevgiyi görüyorum. Öteki tekliflere bakmadım, zira burada olmak istedim. Bu sevgiye karşılık verebilmek için buradayım. Maksadım, atabildiğim kadar gol atmak. Ekibimle ve hocamızla birlikte bu dönem hoş işler yapmak istiyoruz" dedi.
Yoğun ilgi nedeniyle vakit zaman izdiham yaşanırken, Onuachu kendisini bekleyen araca zahmetle binebildi. Taraftarların sevgi şovları, havalimanında uzun mühlet devam etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin