Trabzon-Bayburt hududunda 3 bin 100 rakımda bulunan ve 4 gün evvel çıkan yangında kül olan Kırklar Dağı Mescidi’nin yerine yenisi yapılacak.
Yörede manevi bir merkez olarak kabul edilen Kırklar Dağı Mescidi’nde 24 Kasım akşamı yangın çıktı. Çıkan yangında büyük kısmı ahşap alan tarihi mescid alevlere teslim olarak büsbütün yandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çıkan yangın sonucu büsbütün kül olan 3 bin 140 rakımdaki Kırklar Mescidi’nde incelemelerde bulundu. Lider Genç’e, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Çaykara Kaymakamı Ali Sapmaz ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok eşlik etti.
“Çok kısa müddette, derneğimizle el ele vererek bu hoş yeri yine ayağa kaldıracağız”
Yangında can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu vurgulayan Lider Genç, “Kırklar Mescidi’miz, Uzungöl’e bağlı, 3 bin 140 metre kodunda, cami ruhsatı olan en yüksek dini yerlerden biri. Bizim için büyük bir manevi kıymete sahip. Burada geçtiğimiz günlerde meydana gelen yangının akabinde Sayın Valimizin öncülüğünde, iş insanlarımızın, Çaykara Kaymakamlığımızın ve belediyemizin takviyesiyle daima birlikte buraya vaziyet etmek üzere geldik. İnşallah çok kısa müddette, derneğimizle el ele vererek bu hoş yeri tekrar ayağa kaldıracağız. Ay yıldızlı bayrağımızı tekrar göndere çekerek Türk-İslam nişanesi olan bu mescidi daha da güçlü haline kavuşturacağız. Hassas iş insanlarımızın da katkılarıyla bu süreci süratlice sonuçlandıracağız” dedi.


Yanan Kırklar Mescidi’nin yerine yenisi yapılacak
Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı
SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.
İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.
Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

