Reklam
Reklam

Milletvekili Şahin’den Yangın Eleştirilerine Sert Tepki

Okan Küçük Avatarı
Okan Küçük
28 Temmuz, 2025 15:04 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Karabük’te  22 Temmuz’da Merkez Burunsuz Köyü’nde patlak veren orman yangını kısa sürede söndürüldü, Ardından  23 Temmuz’da Safranbolu Çavuşlar ve Ovacık Kışla’da yeni başlayan yangınlar ise hala tam olarak söndürülemedi. Yangın söndürme çalışmaları tüm gayretli çalışmayla devam ediyor.

Karabük’teki orman yangınıyla ilgili kamuoyunda yükselen bazı eleştiriler üzerine AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin’den dikkat çeken, sert ifadeler içeren bir açıklama geldi. Şahin, yangınla mücadele eden ekiplerin yoğun çabalarının görmezden gelindiğini savunarak, eleştirilerin moral bozduğunu ve motivasyonu düşürdüğünü belirtti.

Milletvekili Şahin, “Yangınla mücadele nedir bilmez, anlamazsınız. Beş gündür gece gündüz hayatını riske atan, aslanlar gibi çalışanların emeğini görmezden gelip atıp tutuyorsunuz” ifadeleriyle kamuoyundaki bazı çıkışlara tepki gösterdi.

“Moral değil tezvirat peşindesiniz”

Yangın söndürme ekiplerinin uykusuz ve yorgun halde büyük bir mücadele içinde olduklarını belirten Şahin, bu süreçte destek olunması gerekirken spekülasyon yapıldığını söyledi. “Selden kütük kapma” çabasında olan bazı kesimlerin, kamuoyunda siyasi prim elde etmeye çalıştığını iddia etti.

“Devlet tüm imkânlarıyla Karabük’te” diyen Şahin, mücadeleye yönelik teknik bilgilere hâkim olmadan yapılan yorumların sahada görev yapanların moralini kırdığını savundu.

“Siyasetinizi çöpe atın” çağrısı

Şahin’in açıklamasındaki en çarpıcı ifadelerden biri ise şu oldu:

Allah aşkına atın siyasetinizi çöpe ve her ne varsa mücadeleyi paçasından çeken. Olağanüstü bir mücadele var burada. Gözler kör, kulaklar sağır olmuşsa, yere batsın siyasetiniz.  Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca hassasiyetinde olmanızı beklemiyoruz. Ama Allah aşkına durun. Size yalvarıyorum, ara verin. Yine de dileğim o ki Allah hepinizi ıslah etsin.”

***

Dün Bir Yorum Haber Yaparak Toplumun Yine İkiye Bölündüğüne Dikkat Çekmiştim.

Milletvekili Şahin’in açıklamasından önce dün bir yorum haber yaparak  Karabük’te vatandaşların ikiye bölündüğünü ifade etmiştim.  “Peki, Toplumun bu ikiye bölünmesi yeni mi? Hayır!  DEPREMDE, ŞEHİT HABERLERİNDE, SEL DE, YANGIN DA HER OLAYDA KARPUZ GİBİ ORTADAN ÇATLIYORUZ. Bir taraf “Yöneticilerimiz canını dişine taktı” derken, diğer taraf “Yetersizler, iş bilmezler, şov peşindeler” diye feveran ediyor.  Kimine göre müdahale dört dörtlük, kimine göre “Türkiye’nin her yanı yanıyor, yanacak alan kalmayınca yangınlar kendiliğinden sönüyor.” Demiştim.

Tabi o yazı uzundu. Ama şunu belirteyim toplum her konu da ikiye bölünüyor artık. Türkiye’de maalesef böyle bir gerçeklik var. Tuttuğu/sevdiği/desteklediği partiye göre şekilleniyor genel olarak vatandaşların görüşleri. GERÇEKLERE GÖRE DEĞİL, SOMUT VERİLERE GÖRE DEĞİL…

Onun için BİR TARAF İÇİN HER ŞEY MÜKEMMEL, BAŞKA BİR TARAF İÇİN HER ŞEY REZALET… Konu ne olursa olsun aynı konuda bu derece yoğun ve birbirine tamamen zıt görüş içinde birçok partili vatandaş

Kimse kusura bakmasın ama  OBJEKTİF BİR BAKIŞ açısı büyük çoğunlukla PARTİLİLERİN HİÇ BİRİNDE mevcut değil ama…

***

Kamuoyundaki Eleştiri Haklı Mı, Moral Bozucu Mu, Doğru Mu, Yanlış Mı ?

Artık sosyal medya var. Sosyal medya da insanlar konuşuyor, yazıyor. Eğrisi –doğrusu nedir bilinmez ama herkes  görüşlerini paylaşıyor. Ve sosyal medya çok yoğun kullanılıyor…

İşte Milletvekili Cem Şahin’in açıklaması, sosyal medya da  iki yönlü değerlendirmeye yol açtı. Bir yanda Milletvekili Şahin’in açıklamasına  haklısınız, yanınızdayız şeklinde yoğun destek mesajları yağdı, diğer yanda halkın sorgulama ve eksikleri dile getirme hakkının bu şekilde  bastırılmaya çalışıldığı iddia edildi.

Her zaman olduğu gibi İKİ TARAFINDA  yorumlarına yer vereceğiz.

Bir taraf; Milletvekili Şahin’in açıklamalarına yoğun destek vererek genel olarak şunları söyledi,

“ Allah devletimizden ve  tüm emek verenlerden razı olsun.  Devletimizin ne kadar güçlü olduğunu can siparane mücadele ettiğini biliyoruz. Allah’ın izniyle deprem sel gibi doğal afetlerin yarasını devletimiz nasıl sardıysa bunu da atlatacağız.  Ama bunu anlamak istemeyenler anlamaz…,”

“ Bu işin siyaseti olmaz, memleket cayır cayır yanarken, bu acı üzerinden siyaset olmaz, yapana da kaybettirir. Değerli vekilim gece gündüz sahadasınız, Devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiş, sahada canı pahasına alev topuyla mücadele eden kardeşlerimizi görüyoruz.Biz, sizden razıyız. Allah’ ta hepinizden razı olsun. Gün birlik olma günüdür.” 

“Allâh devletimize zeval vermesin inşallah. Bizler görüyoruz kimin ne yaptığını. Allâh emeği geçen herkesten razı olsun inşallah.  Onlarının bu ülkeye yararlı bir işleri var mı ?  İşler provokatörlük bu gün birlik günü olması gerekirken onların işi gücü ülkeyi kötülemek devletimizi kötülemek başka işleri yok. Sabah başka akşam başka, devletimizin yanında sizlerin yanındayız.”

“Allah yar ve yardımcınız olsun. Dualarimiz sizlerle. Hiç kimsenin lafına bakmayın, modunuzu düşürmeyin. Kötüleri Allah havale edin gitsin. Allah yardımcınız olsun güç kuvvet versin.”

“Sayın vekilim ben gözümle gördüm, devlet burada ve bütün imkanlarını kullanıyor. Oyuna gelmek yok. Vatan uğrunda ölen varsa vatandır. Yazık oldu ama ne yapalım güç kudret Allah’ın. Hep birlikte yeniden yeşerteceğiz Karabük’ü.”

İçerik olarak yukarıdakilerin benzerinden yoğun bir şekilde  destek mesajları geldi.

Diğer taraftan yapılan eleştiriler ise daha da arttı. Şunlar genel olarak söylendi.

“Yangınla ölümüne mücadele eden emekçilere kimse bir şey demiyor.

Ama o emekçiler çalışırken bir şişe su veya paket yiyecek verirken resim çektiren poz verenler insanın içini acıtıyor.”

“THK nun uçaklarını neden satışa çıkardınız ? Neden Rusya’daki gibi 75 ton su taşıyan uçaklarımız yok biz bunu sorguluyoruz. Bunun neresi siyaset, susalım mı ? Öyle yağma yok insan gördüklerini konuşmalı ki sizde eksiklerinizi görebilesiniz. Bütün yangın emekçilerine minnettarız sağolsunlar.”

“Depremde, selde, yangında ya da başka bir afette  Şimdi siyaset zamanı değil, diyorlar. Yapılan siyaset değil zaten ama   peki ne zaman siyaset yapılacak? Ne zaman hesap sorulacak? Ne zaman eleştiri hakkımızı kullanacağız? Tarih ve saat verin, o zaman konuşalım. Felaket anında konuşmayacaksak ne zaman konuşacağız?”

“Yangın günlerdir hala  tam olarak söndürülemedi. Yangında görev yapan kahramanlarımıza lafımız yok. Onlara minnet, şükran borçluyuz. Ama neden gece görüşlü uçaklarımız hâlâ yok diye soruyoruz ? Olumlu bir durum olduğunda, müjdeli bir haber olduğunda herkes konuşsun, siyasileri takdir etsinler, alkışlasınlar, övgüler düzülsün onlar siyaset değil.  Ama iş felaket zamanında sormaya, sorgulamaya gelince siyaset yapmayın öyle mi ?  Vatandaş olarak sorularımız var, eleştiri hakkımız var. Hem siyaset kötü bir şey mi o zaman kimse siyaset yapmasın herkes siyaseti bıraksın.”

“Kriz anlarında susmak değil, tam da konuşmak gerekir. Felaketin ortasında yapılan her uyarı, bir sonraki felaketi önlemek içindir.Susmak değil, sormak vatandaşlık görevidir. Bugün konuşmazsak, yarın yine aynı acıları yaşarız.”

***

Yeren /Öven Herkesin Ortak Bir Noktada Buluşması Lazım. Başka Karabük Yok !

Aynı konu da birbirine tamamen zıt görüşler sosyal medyalar da… Ve aslında tarafların yorumları içinde çok ağır ifadeler de var. Övgü de ve yergi de yer yer olumlama ya da eleştiri sınırları aşılıyor. İki taraf açısından suçlamalar ve hakaretlere varan yorumlar var , onlara yer vermiyoruz tabi ki.

Sonuç olarak  övenler de yerenler de, olumlu olumsuz eleştirenlere de ortak çağrımdır. Karabük de/ Türkiye de hepimizin. Bizlerin aklı selim ile ortak noktalar da buluşmaktan başka çaremiz yok. Bu Türkiye’de /  Karabük’te eleştiren ve öven herkesin yani hepimizin ortak ve tek vatanı çünkü…

Yazarın Kaleminden

Tümünü Oku

Haber Sıralaması

Genel

Türkiye’nin En Kalabalık Köyü Karabük’te

Asayiş

28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında

Genel

Eskipazar Millet Bahçesi Hizmete Açıldı

Bartın

Bartın’da şiddetli fırtına: ağaçlar Otomobillerin üzerine devrildi

Bolu’da polis ekipleri kaza yapan aracı iterek trafiği rahatlattı

Video Haberler