AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak, Bartın, Karabük illeri ile Bolu’nun Mengen ilçesine hizmet edecek bir ŞEHİR HASTANESİ projesini açıklamıştı.
Hatta o açıklamadan 2 ay kadar sonra Zonguldak’a şehir hastanesinin yerinin tespiti için Sağlık Bakanlığından bir heyet gittiğinin de Zonguldak Basınında basının da haberleri yapılmıştı.
O günden sonra bu Şehir Hastanesi Karabük’te kurulmalı diye çok konuşuldu. Derken Karabük Millletvekili Cem Şahin bu konuya noktayı koydu.
Sayın Şahin; Ben hedef tahtasında bölge hastanesi gibi bir hedef görmüyorum. Ben gördüğüm hedefe ateş ederim. Benim için şu an görünen hedef ve çaba sarf etmem gerektiğini düşündüğüm hedef 150-200 yataklı ek hastane binamız. Dedi.
( Bence de şimdilik tek hedefimizi bir an önce 150 yataklı ek hastane binasının somut hale dönmesi olmalı.)
Yani kibar bir şekilde Sağlık Bakanlığının şu an için böyle bir planlaması olmadığını ifade etmiş oldu.
Öyle anlaşılıyor ki, şehir hastanesi/ bölge hastanesi bölgemiz için şimdilik bir hayal !
***
Keskinkılıç’tan Birlik Mesajı
Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç; Karabük’ün geçmişte birlik ve ortak hedeflerle önemli başarılara imza attığını söyleyerek ,bugün de aynı ruhu yeniden inşa etmek zorundayız. Bu şehir içine kapanamaz” dedi.
Geçmişte bu şehrin heyecanı vardı, hedefleri vardı, geleceğe dair beklentileri vardı. Şehir içine kapanmamıştı, insanlar birbiriyle kavga etmiyordu; birlik vardı, beraberlik vardı, ortak bir hedef vardı. Burası Karabük. Biz bu şehri kurduk, yolda bulmadık. Bu şehri yeniden ayağa kaldırmak zorundayız. Yeni Karabük, eski Karabük değildir. Eski, eskide kaldı. Yeni şeyler söylemek lazım. ‘Konuşarak yürünür, arkaya bakarak değil.’ Bu Karabük gelişecek, dedi.
Güzel mesajlar bunlar anlamlı mesajlar bunlar. Olumlu mesalar, beğenilen mesajlar bunlar.
Not: Tabi basın anlamındaki bazı meajlar bazı muhalefet partilerinin tepkisini çekti. Yazının olumlu ruhunu bozmamak için bu köşe yazısında o görüşlere yer vermedim. Onu ayrıca değerlendireyim inşallah.
***
Karabük Kadın Gazeteciler Derneği
Karabük’te bildiğim kadarıyla 6 gazeteci derneği var. Hepsi gazeteciler için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.
Azdır- çoktur bir mücadele veriyorlar. Tabi Karabük gibi nüfusu az il merkezinde 6 tane dernek olması, tek bir dernek çatısı altında gazetecilerin birleşememiş olması da yıllar içerinde çok kez konuşuldu ama tek dernekte birlik bir türlü sağlanamadı.
Şimdi 6 küsur erkek egemen dernek dururken Karabük’te hatta Karadeniz Bölgesinde bir ilk yaşandı ve Gazeteci Meslektaşımız Sayın Esra Oğuzkağan Özkan başkanlığında ve yönetiminin tamamı da kadın gazetecilerden oluşan Karabük Kadın Gazeteciler Derneği kuruldu. Bakın bu ilde değil tüm Karadeniz bölgesinde hatta 5 bölge de İLK…
Dernek kurulalı daha 3 gün olmadan birilerince yukarıda bahsettiğim yönüyle İLK olarak değil de 7. Dernek olarak ‘bölücü’ etiketiyle yaftalanma söylemleri gelişmeye başladı.
Bu görüştekilere göre; 6 küsur derneğin başkanlarının tamamı erkek ve yönetimlerinin % 95’i erkek olunca bir sorun yok demek ki. Yani ‘gazeteci cinsiyetsizdir’ deyip benim de cinsimden olan tek cins işin başında olunca sorun yok ama başkanı ve yöneticilerin %100’ü kadın olunca hem bölücü hem de gazetecilik cinsiyetsizdir vurguları geliştiriliyor.
Karabük’te bugüne kadar 6 ayrı dernek orta da dururken, konu ‘Kadın Gazeteciler’ olunca bölücülükten ve cinsiyetsizlikten bahsedilmesi manidar değil mi ? Şu kadarını söyleyeyim Karabük Kadın Gazeteciler Derneği olarak, daha 3 gün de farkındalık ve etkileşim yarattınız, birilerini rahatsız ettiniz demek ki doğru yoldasınız!
Bölücülük ve cinsiyetsizlik kavramları için çok şey söylemeye gerek yok.
Çünkü nereden bakarsanız çok CİNS söylemler bunlar…
