Suriye’nin İdlib kentinde şehit olan askerler için Yenice’de Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı tarafından yürüyüş düzenlendi.
Belediye Başkanı Zeki Çaylı, STK başkanları, siyasi parti ilçe başkanlarının yanı sıra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe vatandaşlar , ellerinde Türk Bayrakları ile katıldı. İlçe merkezindeki yürüyüşe katılan vatandaşlar “Şehitler Ölmez vatan bölünmez” sloganları attı.
Yürüyüş sonunda Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde misyon yapan ulusal ve mahallî medya çalışanlarının temsilcileri ile sahipleri İlçe Kaymakamı Adem Kaya’yı makamında ziyaret etti.
Kaymakam Kaya, gazetecilere Çaycuma’da bölgenin en büyük ve en kapsamlı sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezinin inşaatında son etaba gelindiğini belirtti. Merkezin yaklaşık bir ay içinde tam kapasiteyle hizmete girmesi bekleniyor.
Kaya, "Ameliyathaneler ve idari ofisler kuruldu. Köpeklerin mamaları da burada makinelerle üretilecek. Bu merkez süreksiz değil, kalıcı ve profesyonel bir rehabilitasyon alanı olacak. Doğal ömür alanları da sağlanacak" dedi.
Projede Vilayet Özel Yönetimi, Kaymakamlık ve Belediye’nin ortak çalıştığını belirten Kaya, merkezin tamamlanmasının akabinde etraf belediyelerle birlikte bir birlik kurularak hizmet verileceğini söz etti. Kaya, "Bu barınak ileride bir hayvanat bahçesine de dönüşebilir. Buraya büyük bir yatırım yapılıyor" diye konuştu.
Manda OSB Türkiye’de Birinci Olacak
Kaymakam Kaya, ilçeye büyük katkı sağlayacak öteki bir projenin de Manda Organize Sanayi Bölgesi olduğunu söyledi. Pirler Köyü’nde atıl durumda olan 800 dönümlük arazinin 400 dönümünün bu proje için ayrıldığını belirten Kaya, "Köy halkıyla görüşmeler yapıldı. Proje çizildi. Bakanlık da takviye veriyor" dedi.
Türkiye’de birinci sefer manda yetiştiriciliğine özel bir OSB kurulacağını vurgulayan Kaya, "Manda sayısını artıracağız, ıslah ve tohumlama çalışmalarıyla Çaycuma’yı teşvik kapsamına alacağız" diyerek kelamlarını tamamladı.