blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
06 Ekim, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı

Zonguldakspor Basket 67 Başkanı Tan’dan, Fenerbahçe Opet maçına çıkmamalarına ilişkin açıklama:

ZONGULDAK (AA) - ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Zonguldakspor Basket 67, sezonun ikinci haftasında konuk edeceği Fenerbahçe Opet karşılaşmasına da çıkmadı.

Kulübün Başkanı Kanat Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Süper Lig'de mücadele etmenin zor olduğunu, sponsor desteği olmadan bu seviyede kalmanın mümkün olamayacağını söyledi.

"Süper Lig bambaşka bir seviye." diyen Tan, "Yeni spor yasası sponsorların desteğini vergiden düşebilmesine olanak sağlıyor. Biz de bu doğrultuda sponsor arayışına girdik fakat şehir dinamiklerinden beklediğimiz desteği bulamadık. Maalesef bütçemizi oluşturamadığımız için ligdeki mücadelenin dışında kalmak zorunda kaldık." diye konuştu.

Tan, alacakları kararları kamuoyuyla paylaşacaklarını ancak şehir ve taraftarlar olarak büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bir sezonda iki kez sahaya çıkmadığınızda federasyon, kurallar gereği sizi ligden düşürüyor. Ne yazık ki biz de bu nedenle ligden ihraç edildik ve Karadeniz'in tek basketbol takımının bu yolculuğu burada sona erdi."

Zonguldakspor Basket 67, 2024-2025 sezonunun ilk haftasında OGM Ormanspor karşılaşmasına çıkmamıştı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), OGM Ormanspor maçına çıkmayan Zonguldakspor Basket 67'nin hükmen mağlup ilan edildiğini açıklamıştı.

Fenerbahçe Kulübü de yaptığı açıklamada, Zonguldak Spor Basket 67 ve Fenerbahçe Opet arasında oynanması planlanan ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2. hafta mücadelesinin rakiplerinin ligden çekilme kararı sonrası iptal edildiğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 14:37 tarihinde yayınlandı

Kastamonu Üniversitesi’nden yapay zeka temalı sosyal sorumluluk projelerine destek

Kastamonu Üniversitesi Toplumsal Ofisi, yapay zeka temalı toplumsal sorumluluk projelerine takviye vermeyi sürdürüyor.
Kastamonu Üniversitesi Toplumsal Sorumluluk Projeleri Ofisi (Sosyal Ofis), 2025 yılı Mayıs ayında "yapay Zeka" temalı toplumsal sorumluluk projelerini destekleyerek farklı fakültelerden öğrencilerin ve akademisyenlerin yenilikçi fikirlerini pratiğe dönüştürmelerine takviye verdi.
Desteklenen projeler ortasında toplumsal farkındalık, engelli bireylerin ömür kalitesinin artırılması, afet idaresi ve gastronomide dijital dönüşüm üzere geniş bir yelpazede çalışmalar yer aldı.
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinden Adem Balcı, "Yapay Zeka Takviyeli Tasarım Araçları ile Toplumsal Farkındalık Atölyesi: Canva Uygulaması" başlıklı projesiyle toplumsal hususlarda tesirli görsel içerikler üretmeyi hedefliyor.
Aynı fakülteden Batuhan Aktaş ise "Yapay Zeka Araçları ile Engelli Bireyleri Tanıştırmak: Speechify ve Google Lookout Uygulamaları" isimli çalışmasıyla görme ve işitme engelli bireylerin teknolojiye erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
İrem Kızılırmak’ın hazırladığı "Afetleri Evvelden Görmek: Afet İdaresinde Yapay Zekâ Desteği" başlıklı proje, ihtimal afet risklerinin erken tespiti ve kriz idaresine katkı sağlamayı hedefliyor.
Zeynep Pusmaz ise "Toplumsal Yarar İçin Yapay Zekâ Atölyesi: Konut Bayanlarına Yönelik Bir Uygulama" isimli projesiyle yapay zekâ tabanlı dijital araçların konut bayanlarının toplumsal ve ekonomik hayata iştirakine nasıl katkı sunabileceğini ortaya koyuyor.
Akademisyenler de projeleriyle sürece katkı sağladı. Turizm Fakültesi’nden Araştırma Vazifelisi Dr. Demet Güner’in yürüttüğü "Gastronomide Dijital Dönüşüm: Yapay Zeka Takviyeli Sunum Atölyesi" projesi, gastronomi alanında yapay zeka uygulamalarının kullanımına dair öğrencilere yenilikçi bir perspektif kazandırmayı amaçlıyor.
Abana Sabahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu’ndan Dr. Öğretim Üyesi Rukiye Koçkar ise "Öğrenciler İçin Yapay Zeka Dayanaklı Eğitim: Akıllı TUĞLA ve Etik Öğrenmenin Yolu" başlıklı projesiyle yapay zeka dayanaklı eğitim malzemelerinin öğrenci başarısı üzerindeki tesirlerini araştırmayı hedefliyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin yapay zeka teknolojileriyle uyumlu projelere verdiği ehemmiyeti vurgulayarak, "Günümüzde yapay zeka sadece teknolojik bir gelişme değil; tıpkı vakitte toplumsal, ekonomik ve kültürel alanlarda da dönüşüm imkânlar sunuyor. Üniversitemizde hem öğrencilerimizin hem de akademisyenlerimizin bu değişime ayak uyduran, toplumsal sorumluluk şuuru yüksek projeler üretmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bu alandaki çalışmalarımızı daha sistematik bir yapıya kavuşturmak gayesiyle Yapay Zeka Çalışmaları Koordinatörlüğü’nü de kurduk. Toplumsal Ofis’in bu temadaki dayanaklarıyla Üniversitemizin bilimsel üretkenliğine ve toplumsal katkı vizyonuna daha fazla katkı sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin