İl Genel Meclisi 2017 Bütçesi 37 Milyon Tl

İl Genel Meclisi 2017 Bütçesi 37 Milyon Tl

Yayın: 05.12.2016 09:31
Paylaş:
A+ A-

İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, Kasım ayında başladıkları bütçe görüşmelerinin tamamlandığını ve bütçenin 37 Milyon TL olarak bağlandığını açıkladı.

Bütçeden en büyük payı her yıl olduğu gibi bu yılda 5 milyon 810 TL ile Milli Eğitim Müdürlüğü alırken, Meclis Başkanı Ahmet Sözen; bütçe görüşmelerinin yoğun bir çalışma temposu içerisinde ve tüm ayrıntılar göz önünde bulundurularak yapılan bir çalışma olduğunu söyledi.

Kasım ayı içerisinde İl Özel İdaresinin 2017 Mali yılı bütçesini Meclis üyeleriyle birlikte hazırladıklarının altını çizen İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen; “Tabi yoğun bir çalışma temposu içerisinde ve tüm ayrıntılar göz önünde bulundurularak yapılan bir çalışma idi. Bu kapsamda toplumun tüm kesimlerinin kucaklanacağı bir bütçe olmasını meclis olarak azami gayret gösterdik. Yapılan bütçe ile yapmış olduğumuz programların hayata geçirilerek hizmete dönüşmesinin sağlanması için elimizden gelen yıl içerisinde de tüm gayreti göstereceğiz. Hazırlanan bütçe geçen yıla oranla 5 Milyon TL artırılarak hazırlanmış ve 37 Milyon olarak Karabük İl Özel İdaremizin bütçesi gerçekleştirilmiştir. Bunun içerisinde Milli Eğitim hizmetlerine 5 Milyon 810 Bin TL, Kültür hizmetlerine 60 Bin TL, Sosyal Yardım hizmetlerine 12 Bin TL, Sağlık hizmetlerine 500 Bin, Tarım hizmetlerine 303 Bin TL, Jandarma hizmetlerine 140 Bin TL, Emniyet hizmetlerine 40 Bin TL, Gençlik ve Spor hizmetlerine Amatör Spor Kulüplerimizde kullanılmak üzere 80 Bin TL, İl Afet ve Acil Hizmetler Müdürlüğümüze 292 Bin TL ve İl Özel İdaresi Birimlerindeki Müdürlüklerimize de toplam 29 Milyon 762 Bin 500 TL ve toplamda 37 Milyon TL olarak bir bütçe gerçekleştirdik” dedi.

TARIM MÜDÜRLÜĞÜNE HİBE DESTEKLERİ VERİLECEK

Tarım Müdürlüğüne hibe desteklerine devam edeceklerini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen; “Tarım Müdürlüğümüze ayırmış olduğumuz bütçenin içerisinde Telli Sistem Bağ Üretiminize yüzde 50 hibe sağladık, Sertifikalı Buğday, Arpa ve Tritikale tohumu alımı için yüzde 25 bir hibe tasarlandı. Kayın Mantarı üretimini geliştirmek için ve sebzeciliği geliştirme projemiz için yüzde 50 hibe, yem bitkileri projeleri için yüzde 25, Safran üretimi ile ilgili ayırmış olduğumuz bütçede yüzde yüz çiftçimize destek vermeyi planladık. Bunun dışında Arıcılık projeleri İl Tarım Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilecek olan projelere yüzde 50 hibe vermeyi planladık. Bu çalışmaları ve Kasım ayı boyunca yapmış olduğumuz tüm bütçe çalışmalarımızda başta sayın Valimiz olmak üzere bize katkı veren tüm Daire Müdürlerimize, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan tüm İl genel Meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum. Hazırlamış olduğumuz bütçemizin İlimize, İlçelerimize ve köylerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Safranbolu Evlerinde Nazarlıklar” Kitabı ve Sergisi Büyüledi

Yayın: 08.05.2024 13:59
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında Dr. Sebahat Kılıç Bülbül’ün “Safranbolu Evlerinde Nazarlıklar” adlı kitabının tanıtımı ve sergisi gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Dünya Mirası Komitesi (DMK) tarafından belirlenen 1994 yılında Dünya Mirası Listesi’ne alınan Safranbolu’nun tarihi evlerinin cephe süsleme programlarında karşılaştığımız ‘nazarlıklar’ kitap haline getirildi. Kitaptaki nazarlıkların sergisi ve kitabın tanıtımı ile imza günü dün Muallimler Birliği’nde gerçekleştirildi.

Serginin açılışına Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok ve çok sayıda sanatsever katılım sağladı.

Sergide, Safranbolu evlerindeki nazarlıkların tarihçesi ve önemi hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, nazarlıkların farklı motifler ve renklerde nasıl kullanıldığına dair örnekler de sergilendi. Katılımcılar, Safranbolu’nun kültürel ve mimari mirasına daha yakından tanıklık etme fırsatı buldu.

Dr. Sebahat Kılıç Bülbül, ziyaretçilere kitabını imzalayarak, nazarlıkların hikâyelerini ve sembollerini detaylı bir şekilde anlattı. Kitap, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel mirasına yönelik yapılan çalışmaların önemini vurgulayarak, bu mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, serginin ve kitabın önemine değinerek, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasının ve kültürel zenginliklerinin korunmasının önemini vurguladı. Başkan Köse ayrıca, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için sürekli çaba harcadıklarını belirterek, Dr. Sebahat Kılıç Bülbül’e kitabı ve sergiyi hazırladığı için teşekkür etti. Ayrıca, Safranbolu’nun evlerindeki nazarlıkların önemine dikkat çekerek, bu eserlerin gelecek kuşaklara aktarılmasının ve korunmasının önemini vurguladı. Safranbolu’nun kültürel mirasının korunması ve tanıtılması için yapılan çalışmaların önemine değinerek, katılımcılara teşekkür etti.

Dr. Sebahat Kılıç Bülbül’ün çalışmaları ve emeği sayesinde, Safranbolu’nun evlerindeki nazarlık sembollerini ve hikayelerini daha yakından öğrenme fırsatı bulan katılımcılar, etkinliği büyük bir ilgiyle takip ettiler. Etkinlik, Safranbolu’nun kültürel mirasının korunmasına ve tanıtılmasına yapılan önemli bir katkı olarak değerlendirildi. (Esra Oğuzkağan Özkan)