Kılıç, “(S) Plaka Kararı Bakanlar Kurulunca Verilmiştir”

Kılıç, “(S) Plaka Kararı Bakanlar Kurulunca Verilmiştir”

Yayın: 14.04.2015 09:28
Paylaş:
A+ A-

Karabük Umumi Servis Aracı işletmecileri Odası üyeleri dün bir araya geldiler.

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Ahmet Karabacak,Karabük servisçiler odası başkanı Hüseyin Kılıç ve Safranbolu Şoförler odası başkanı Mehmet Deniz’in katıldığı toplantıda,şuan uygulamada olan (S) plaka ile ilgili son gelişmeler değerlendirildi.

Bir yerel gazete de (S) plakası ile ilgili çıkan haberin asılsız olduğu belirtilen toplantıda,”(S) plaka bakanlar kurulu kararı ile uygulamaya alınan,İllerde de Valiler başkanlığında uzman kişilerden oluşan İl Trafik komisyonunca uygulamaya alınan bir karar olduğu belirtildi.

Umum Servis aracı işletmecilerinin odası üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda ilk açılış konuşmasını Karabük şoförler odası başkanı Ahmet Karabacak yaptı.

BURADA Kİ UYUM TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE YOK

Karabacak, “Türkiye’nin he yerinde Şoförler odası ve 41 İlde ise Servisçiler odası var.Dolayısıyla şoför esnafları arasında ki Karabük bölgesinde ki uyumlu çalışma Türkiye’nin hiçbir yerinde yok.Burada arkadaşlarımızın tek amacı ekmek parasını helalinden kazanmak.Bu nokta da ne kadar birlik,beraberlik içinde olursak o kadar huzurlu oluruz” dedi.

HUZURU BOZMAYA ÇALIŞMASINLAR

Karabük’te ki şoför esnafının huzurunu bozmaya hiç kimsenin hakkı olmadığını belirterek bir değerlendirme yapan Karabük Umumi Servisçiler Oda başkanı Hüseyin Kılıç ise, “Uzun süredir (S) plaka ile ilgili uğraş veriyoruz.Ancak nedenini anlayamadığımız bir şekilde bizimle uğraşanlar var.Bir yerel gazete de mahkeme kararı ile ilgili bir haber yayınlanmış.O haber kesinlikle asılsız ve uydurmaca bir haberdir.Bilindiği gibi servis hizmetlerinde (S) plaka şartı var.Bir ihale yapılıyorsa herkes o ihaleye giremez.Bu plakalar bakanlar kurulu kararı ile veriliyor.Yine Karabük ilinde de Vali önderliğinde uzman kişiler tarafından oluşturulan İl Trafik Komisyonu tarafından bu karar alınmıştır.Savaş Turizm ve Eskipazar kooperatifi mahkemeyi kaybetmişlerdir.Mahkeme kararının metni (S) plaka iptali ile ilgili değil.Hiç bir etken bizim ekmeğimize göz dikemez.Bu 65 İlde düzenlenen bir uygulama. Minibüs, Taksi, Servis araçları için plakalar belirlenmiş ve bu plakalar şuan uygulama kapsamındadır.Kamu kurumları yaptıkları ihalelerde (S) plakasını isterse şartnamesine koysun isterse koymasın ama (S) plaka şartı var. Biz ekmeğimizin peşindeyiz ve zor şartlarda kazandığımız ekmeğimiz için mücadele ediyoruz” dedi.

BİZ HİÇ KİMSENİN EKMEĞİNDE DEĞİLİZ

Toplantıda konuşan Safranbolu Şoförler odası başkanı Mehmet Deniz ise, “2012 yılında bir karar alındı ve bir ilki yaşattık.Bilindiği gibi İl Trafik komisyonunun kararı İl’de ki trafik akışını,asayişini en güzel şekilde sağlamaktır.Burada (S) plaka uygulanmıyor ve Türkiye’nin birçok yerinde ki değişik plakalarla servis çekildiğini düşünsenize. Mahkemenin (S) plakayı iptal ettiği şeklinde bir haber yapılıyor ve bu haber kesinlikle asılsız bir şekilde yapılıyor.Gerek Savaş turizm ve gerekse Eskipazar açtıkları davayı kaybetmişlerdir.Biz küçük esnafın temsilcisiyiz.Bizler küçük kazançlarla hayatımızı idame ettiriyoruz.Biz hiç kimsenin ekmeğinde değiliz.Savaş turizm şehirlerarası çalışan bir kuruluştur.Servis çeken kuruluş değildir.Bizim üyemiz 180 gün çalışıyor gerisinde yatıyor ancak,yıllık vergisini veriyor,sigortasını ödüyor geriye kalırsa da ekmeğini yemeğe çalışıyor.İl Trafik komisyonu siyasi değildir.Orası seçkin,bilgili insanlardan kurulmuştur.Orası bir siyasi partinin arka bahçesi değildir.Siyasi baskıyı kim yapmıştır o gazete bunu açıklayacak.Burası siyasi kuruluş değildir” ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan toplantının son bölümünde ise, üyeler ile oda başkanları soru cevap şeklinde karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat Valisi Hatipoğlu Sulusaray depreminin ardından yapılan çalışmaları anlattı:

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlara bin civarında çadır dağıtıldığını bildirdi.

Hatipoğlu, gazetecilere, Sulusaray ilçesinde dün 4,7 ve 5,6 büyüklüğünde depremler yaşandığını hatırlattı.

Depremin ardından Sulusaray ilçesinde incelemede bulunduklarını belirten Hatipoğlu, depremlerin hemen sonrasında hızlıca durum alıp İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatı doğrultusunda gerekli çalışmaları planladıklarını, ilk andan itibaren AFAD ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini anlattı.

Bölgenin yapısı doğrultusunda daha çok kerpiç evlerde hasar bulunduğuna işaret eden Hatipoğlu, “İçişleri Bakanımızın da gönderdiği destek unsurlarıyla 740 görevlimiz burada bulunmakta. Vatandaşlarımızdan isteyenlere misafirhanelerimizi hazırlamıştık. Genel olarak vatandaşlarımız bölgelerinde kalmak istedi. Bu doğrultuda bin civarında çadırı dağıtmış durumdayız vatandaşlarımıza. İçme suyunun riskli olabileceğini düşünerek bölgeye içme suyu sağladık. Yaklaşık 5 bin kumanyayı bölgeye getirdik, ihtiyaç doğrultusunda dağıtıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu, depremin ilk anından itibaren ülke genelinden destek mesajı geldiğini vurgulayarak, “Özel bir teşekkürü de beni arayan Adıyaman Gölbaşılı hemşehrilerime ediyorum. Bilindiği üzere Tokat halkı, koordinatör valilik yaptığım dönemde Gölbaşı ile büyük bir gönül bağı kurmuştu. Gölbaşı'nın kadirşinas halkı bize, 'Gerekirse misafir etmek isteriz.' diye masajlarla dönüş yaptı. Depremin dayanışma unsurlarını ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.

Devletin tüm kurumlarıyla sahada olduğuna dikkati çeken Hatipoğlu, şunları kaydetti:

“740 kamu görevlisi, şu an itibarıyla 3 ilçemizde görev yapmakta. Sahadaki tüm çalışmalarımızı bugün akşam bitirmiş olacağız. Kısmi olarak yıkılmış minarelerimiz var, gün içinde tamamını yıkacağız. Vatandaş için tehdit oluşturma söz konusu. Bölgede depremden etkilenen yaklaşık 3 bin 200 kişi bulunuyor. Bu kişilerin tamamına ulaşmış olduk, taleplerini aldık. Gece saat 2 sularında çadır taleplerinin büyük kısmını karşıladık. Jandarmamız, çevik kuvvetimiz, komandomuz vasıtasıyla çadırların montajını gece boyunca devam ettirdik. Bugün de eksik kalan kısımları tamamlayacağız.”

Vali Hatipoğlu, okullarda sürekli deprem tatbikatları yaptıklarını dile getirerek, “Tokat ilimiz en hassas deprem bölgelerinden biri. Hem vatandaşlarımızı hem de kurumlarımızı teyakkuzda tutuyoruz. Buradaki sorunları tamamlamadan işlerimizi bitirmiş olmayacağız. O yüzden buradayız.” açıklamasında bulundu.