Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
18 Mayıs, 2016 10:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Namık Bilici, Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde 12-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen “Sağlık Hizmetleri MYO Standartları Belirleme Çalıştayı”na katılarak KBÜ’yü temsil etti. Sağlık alanında nitelikli ve kalifiye hizmet gücünün yetiştirmek, ülkemizde sağlık hizmet standardını yükseltmek için düzenlenen çalıştaya; Türkiye’de sağlık eğitimi veren kamu, vakıf ve özel olmak üzere yaklaşık 107 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan 100’ün üzerinde yönetici ve akademisyen katıldı. Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Namık Bilici de üniversitemizi temsilen çalıştaya katıldı ve dönüşte çalıştay ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bilici geçen yıl eylül ayında Atatürk Üniversitesi’nde yapılan çalıştaya da katıldıklarını hatırlatarak söz konusu çalıştayda aktif rol alarak ciddi bir irade ortaya koyduklarını belirtti. Bu yıl da Harran Üniversitesi’ndeki çalıştayda yer alan Yrd. Doç. Dr. Namık Bilici, çalıştayda alınan ortak kararlardan birinin çekirdek eğitim programının (ÇEH) oluşturulması ve tüm okullarda müfredat ve ders bilgilerinin aynı çıktılar eşliğinde, aynı standartlarda verilmesi olduğunu kaydetti. Bilici, ortak kararlardan bir diğerinin ise sağlık hizmetleri yüksekokulları olarak bir araya gelebilmek, uluslararası alanda sektörün istediği nitelikli iş gücünü karşılayacak niteliklere haiz bir nesil yetiştirmek için belli bir standardizasyon ve bunun akredite edilmesi olduğunu söyledi. Sağlık hizmet okullarına yönelik bu maddeler ışığında dernek kurma fikrinin de gündeme geldiğini aktaran Bilici şöyle konuştu: “Bu dernek kurma fikri Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri MYO’nun fikriydi. Bu da ikinci madde olarak kabul edildi. 2023 hedeflerinde, nitelikli iş gücü fazlası olan okulların mutlaka eğitimden yana iş gücü istihdam ve arz talep dengelerinin gözetilerek dengelenmesi, iş gücü açığı olan alanlarda o alanın genişletilmesi, öğrenci kimlik ve profilinin geliştirilerek eğitim niteliği ve perspektifinin oluşturulması yer aldı. Okullar arasında yatay geçişlerde yaşanan aksaklıklarının giderilmesi ve okulda yapılan uygulamaların tek standarda indirgenmesi de diğer bir madde idi. Bunlar standardize edildi, kararlar alındı ve 37 ayrı sağlık hizmetleri meslek yüksekokulları programı ortaklaşa çekirdek eğitim programı hazırlanması kararı alındı.” Yrd. Doç. Dr. Namık Bilici son olarak “Karabük Üniversitesi Tıbbi Labaratuvar Teknikerliği Bölümü’nün çekirdek eğitim programının oluşturulması, standardize edilmesi ve bunun akreditasyonun hazırlanması için iki üniversite ile üstlenmiş bulunmaktayız. Bunun için de çalışmaları hızla sürdürüyoruz” diye konuştu.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Halil Kızılyer tarafından
13 Mayıs, 2025 11:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Başkan Özkan Çetinkaya Özür Diledi!..

Çetinkaya: " Üslup, Doğru Sözün Kurbanıdır”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, geçtiğimiz hafta emeklilerin ücretsiz toplu taşıma kullanımıyla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle kamuoyunda oluşan tepkilere dair öz eleştiride bulundu ve emeklilerden özür diledi. Çetinkaya, kullandığı ifadelerin üslup açısından uygun olmadığını belirterek, “Yanlış üslup, doğru sözün kurbanıdır. Bize yakışmayan bir üslup kullandık, bizler özür dilemekten çekinecek insanlar değiliz” dedi.

"HEPSİNİ ÇOK SEVİYORUM"

Bir İnternet Sitesinde katıldığı programda konuşan Başkan Çetinkaya, "Emeklilerin kendisi istiyor, ücretsiz ulaşımı kaldıracağız" şeklindeki açıklamasının yanlış anlaşıldığını ve söylem dilinin uygun olmadığını vurguladı. Çetinkaya, “Bütün emeklilerimizden özür diliyorum. Hepsini çok seviyorum, hiçbirini incitmek istemiyorum. Biz her zaman onlarla birlikteyiz. Mahallelerdeyiz, sokaklardayız” ifadelerini kullandı.

“KALDIRACAĞIZ DEĞİL, DÜZENLEME GETİRECEĞİZ”

Sözlerinin maksadını aştığını belirten Başkan Çetinkaya, “Aslında bize yakışmayan üsluplar. Bu cümleler bize yakışmıyor. Şunu diyebilirdik: ‘Bir düzenleme yapacağız, buna da bir kota getireceğiz.’ Söylediğimiz söz maksadını aştı, kabahat bizim. O üslup bize yakışmaz. 'Kaldıracağız' dememeliydik, düzenleme getireceğiz demeliydik. Gerçekten de kamu kaynakları belli bir stratejiyle harcanmalı, isteğimiz bu” şeklinde konuştu.

YENİ DÜZENLEME YOLDA

Toplu taşıma ile ilgili düzenleme üzerinde bir heyetin çalıştığını belirten Çetinkaya, tasarının belediye meclisine sunulacağını söyledi. Mevcut uygulamanın da önceki bir meclis kararıyla alındığını hatırlattı. Konunun ulusal basına yansımasından dolayı üzüntüsünü dile getiren Çetinkaya, “Çekinmiyoruz, çünkü samimiyiz ve gayretliyiz” dedi.

“KARABÜK’ÜN EMEKLİSİ BİZİM CANIMIZ, CİĞERİMİZ”

Karabüklü emeklilere olan sevgisini vurgulayan Çetinkaya, “Bu ulaşım meselesi nedeniyle kalplerini kırdığımız bir husus varsa, hepsinden özür diliyorum. Her tartışmada bu konunun yeniden gündeme gelmesine üzülüyorum. Biz hiçbir zaman emeklilerimize saygısızlık yapmayız. Sokakta, mahallede hep birlikteyiz.” şeklinde konuştu.

Karabük’ün adının bu şekilde ulusal gündeme gelmesinden rahatsız olduğunu dile getiren Başkan Çetinkaya, “Sanki Karabüklüleri bizden çok düşünüyorlar. Oysa kimse Karabük’ün emeklisini, çocuklarını, ailelerini bizden daha çok düşünemez. Hepsi bizim canımız, ciğerimiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.