Trafik kazasında ağır yaralanan Almina, engelli annesinin desteğiyle hayata tutundu

Trafik kazasında ağır yaralanan Almina, engelli annesinin desteğiyle hayata tutundu

Yayın: 26.09.2023 10:18
Paylaş:
A+ A-

Konya’da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve yaklaşık 1,5 yıl hastanelerde tedavi gören Karabüklü Almina Aydemir (22), engelli annesinin desteğiyle yaşama tutundu.

Üniversite eğitimi için Konya’ya gittiği sırada 22 Mart 2022’de geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan Almina, tedavi sürecinin ardından memleketi Karabük‘e döndü.

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 70 gün yoğun bakımda kalan ve yaklaşık 1,5 yıl çeşitli hastanelerde tedavi gören Almina’nın bu süreçteki en büyük destekçisi 52 yaşındaki engelli annesi Nezahat Kelleci oldu.

9 yaşında babasını kaybeden ve kaza sonrasındaki tedavi sürecinde doktorların “Yaşasa bile tavana bakar kalır” dediği Almina, annesinin sevgisi ve bakımıyla hayata yeniden bağlandı.

– “Resmen ‘gittim geldim’ diyebiliriz”

Almina Aydemir, AA muhabirine, kaza geçirdikten sonra zorlu bir süreç yaşadığını söyledi.

Çok acılar çektiğini belirten Aydemir, “Resmen ‘gittim geldim’ diyebiliriz. Kazanın ardından beyin kanaması geçirmişim. Tedavi sürecimde annemin o kadar faydası oldu ki gülümsemesi bana güç verdi. İyileşme umudum hep vardı, hiç kaybetmemeye çalıştım ki hiç kaybetmedim de. Onun çok faydası oldu. Doktorlar hiçbir şekilde iyileşemeyecekmişim gibi konuşuyorlardı. Ben de o yüzden korkuyordum. Annemin sayesinde ayağa kalktığımı düşünüyorum. Benim kurtarıcım.” dedi.

Kalça çıkıklığı nedeniyle kısmi yürüme engeli bulunan Nezahat Kelleci de bir anne olarak evladının kazada gidip yeniden doğmuş bebek gibi geri gelmesinin anlatılamayacak bir duygu olduğunu vurguladı.

Almina’nın çok hayati tehlike atlattığını anlatan Kelleci, “Ölüp ölüp dirildik. İlk andan itibaren doktorların hiçbir şekilde umut vermemesi, ‘eğer yaşasa bile tavana bakar kalır, mucize bile olamaz’ demesi… Ben de Rabbimiz varken umut kesilir mi diyordum. Hep umutluydum.” diye konuştu.

“Almina’nın adım adım iyileşmesi beni kendime getirdi.” diyen Kelleci, “Evet engelliyim, ayakta duramadım, bacağımı sürükleyerek gittim ama Almina’nın iyileşmesi, onun her geçen gün daha iyi olduğunu görmek bana umut verdi, can verdi. Almina iyileşince ben yatacağım fiziğe Almina beni bekleyecek ama şükrediyoruz. Rabbimiz dualarımızı kabul etti. İyiyiz, mutluyuz, güzeliz.” ifadelerini kullandı.(AA)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Engelsiz Yaşam Zirvesi düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.06.2024 04:52
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Engelsiz Yaşam Zirvesi düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Farkındalık ve Kızılay Toplulukları tarafından düzenlenen ve Veysel Vardal Görme Engelliler Ortaokulu öğrencilerinin de katıldığı Engelsiz Yaşam Zirvesi'nde, engelli bireylere yönelik toplumsal bakış açısı ve eşitlik ilkesi konuşuldu.

Üniversitede yapılan etkinlikte görüşlerine yer verilen, İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürü Yardımcısı Halis Kuralay, Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren görme engellilerin noterde problem yaşadıklarını belirterek, “Görme engelliler, notere gittiklerinde attıkları imzanın geçerli olması için iki tane de yanında şahit götürürlerdi. Onur kırıcı bir hikayeydi. Ben il müdür yardımcısı olarak bir dönem günde ortalama 200 tane imza attığım oluyordu.

Engelli hizmetlerinden sorumluyken İstanbul'da evde bakım maaşı olarak engellilerimize ödediğimiz 83 milyon liranın altına imza atıyordum. Ama tek başıma notere gittiğimde imzamın geçerli olmadığını öğreniyorum. Şimdi bir müjde aldım. Danıştay, artık görme engellilerin noterlerin 2 tane şahit isteme genelgesini iptal etti. Bundan ciddi memnun olduk.” ifadelerini kullandı.

Avukat Enes Yılmaz, anayasada her bir bireyin eşit olduğunu vurgulayarak, “Kamu Denetçiliği Kurumu, kamu makamlarının bireylere karşı hizmetlerini denetler ve tavsiye kararlarında bulunuyor. Aynı zamanda Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nun (TİHEK) da bu anlamda çok aktif. Kurumun verdiği kararlar tavsiye niteliğinde kalmıyor. Doğrudan idari para cezası kesiliyor. İzmir'de bir avukatın 2019 yılında açtığı dava neticelendi. Artık görme engelli bireyler noterde yaşadıkları zorlukları aştılar.” açıklamasında bulundu.