Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
28 Eylül, 2023 11:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-

TRT World’un “Ukrayna Savaş Günlükleri” yapımı New York’tan ödülle döndü

TRT World tarafından hazırlanan ödüllü belgesel serisi "Off the Grid"in Ukrayna'da çekilen "Ukraine Wartime Diaries" (Ukrayna Savaş Günlükleri) bölümü, 44. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde başarıya imza attı.

TRT'den yapılan açıklamaya göre, yapım, Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen Emmy Ödülleri'nde "Haber ve Güncel Olaylar" kategorisinde binlerce eser arasından ödüle değer görüldü. Açıklamada görüşlerine yer verilen TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT World'ün aldığı Uluslararası Emmy Haber Ödülü'nün Cumhuriyet'in 100. yılında kazanılmasının çok anlamlı olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Bu ödülü ilk kez Türkiye'ye getirmek, TRT olarak bizim için büyük bir gurur. Çalışma arkadaşlarımın ürettiği güçlü içerikler ve bunların dünya için taşıdığı anlam, etki için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dönüşüm ve başarı yolculuğumuz bundan böyle de sürecek." Sobacı, ödüle ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da "44. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde 'Haber Belgesel' dalında Emmy Ödülü TRT'nin. Bu bir ilk ama son olmayacak. 'Dünyayı dünyaya anlatmak' hedefiyle çıktığımız yolda, destekleri için İletişim Başkanımız sayın Fahrettin Altun'a ve emeği geçen tüm TRT World ekibine teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

"Adanmışlık, tutku, sahada azimli çalışmanın karşılığını bugün bu ödülle aldık"

ABD'nin New York kentinde düzenlenen törene, TRT Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Tanrıverdi ve TRT World Kanal Koordinatörü Bora Bayraktar katıldı. TRT Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Tanrıverdi, "Gururluyuz mutluyuz. Aldığımız bu ödül TRT World'ün uluslararası habercilik ve yayıncılıkta ulaştığı noktanın ispatıdır. Başta Off The Grid ekibi olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum." ifadelerini kullandı. TRT World Kanal Koordinatörü Bora Bayraktar, "Bu ödül her şeyden önce TRT World'ün, TRT kurumumuzun ne kadar başarılı olduğunu, uluslararası standartlarda yayın ve gazetecilik yaptığını göstermiş oldu. Yani ABD'da televizyonculuğun en büyük ödülü bu. İlk defa bir Türk yapımı belgesel, bu ödülü kazandı. O açıdan çok gururluyuz." açıklamasını yaptı. Belgeseli hazırlayan Mouhssine Ennaimi de yaptığı açıklamada, "Nasıl bir fark yaratacağımızı, henüz söylenmemiş neyi söyleyeceğimizi de bilmiyorduk. Adanmışlık, tutku, sahada azimli çalışmanın karşılığını bu ödülle aldık." değerlendirmesinde bulundu. Yapımcılardan Alexandre Pauilat ise film için tüm ekibin büyük bir sabır ve özveriyle çalıştıklarını aktararak, "En güzel sözleri yansıtmak, en iyi görüntüleri kurgulamak için uğraştık ve sanırım bu, jüriye ve halka ulaştı." ifadesini kullandı.

Belgesel savaştan sonra Ukrayna'daki sivillerin hayatını ele alıyor

Hakan Hocaoğlu'nun görüntülediği, Ukrayna'da çekilen belgesel, savaşın yıkıcı yüzünü çarpıcı şekilde izleyiciyle buluşturuyor. Fatih Kibar'ın kurguladığı, Mahmut Sami Çavuş'un tasarımlarını yaptığı haber-belgesel, Rusya ordusunun çekilmesiyle Ukrayna'daki sivillerin hayatlarındaki değişimi ele alıyor. (AA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 10:23 tarihinde yayınlandı
A+ A-

OMÜ’ye “Spor Dostu Kampüs” ünvanı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), yerleşke ömründe spor kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarıyla "Spor Dostu Kampüs" unvanı aldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında düzenlenen Spor Dostu Yerleşke Sertifika Takdim Merasimi, Rize’de yapıldı. Merasimde 47 üniversitenin 48 yerleşkesine "Spor Dostu Kampüs" sertifikası takdim edildi. OMÜ ismine sertifikayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten teslim aldı.
Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’de spor alanında büyük bir tesis ihtilali yaşandığını belirterek, "Sporun düzgünleştirici ve birleştirici gücü gençlerimiz için çok değerli. Üniversitelerimizin bu dinamizmi yakalaması bizi memnun ediyor" dedi.
YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar ise bu yıl projeye 208 üniversiteden müracaat geldiğini belirtti. Özvar, "83 üniversiteden gelen müracaatlar değerlendirildi. Belirlenen 45 kriter doğrultusunda yapılan puanlama sonucu 47 üniversitenin 48 yerleşkesi Spor Dostu Yerleşke unvanını almaya hak kazandı" diye konuştu.
Dünya Etnospor Birliği Lideri Bilal Erdoğan da "Üniversitelerimizin bu istikamette rekabete girmesi çok değerli. Sporun her alanda yaygınlaşmasını diliyorum" sözlerini kullandı.
Sertifika; yerleşkede fizikî aktivitenin teşvik edilmesi, sağlıklı ömür alışkanlıklarının kazandırılması, toplumsal etkileşimin arttırılması ve sürdürülebilir spor kültürünün oluşturulması üzere kriterlerin muvaffakiyetle sağlandığını belgeliyor. Projenin lansmanı geçen yıl OMÜ’de 35 branşta yaklaşık 100 ulusal atletin iştirakiyle yapılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.