Rektör Polat’tan LYS Değerlendirmesi

Rektör Polat’tan LYS Değerlendirmesi

Yayın: 23.06.2015 10:20
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Refik Polat yaptığı açıklama ile, LYS sınavlarını değerlendirdi.

Polat yaptığı açıklamada, “Gençlerimizin eğitim hayatında önemli bir basamak olan ve 13-14-20-21 Haziran 2015 tarihlerinde 81 il merkezi ve Lefkoşa ile birlikte ilimizde 5 oturumda (LYS-4, LYS-1, LYS-5, LYS-2 ve LYS-3) olmak üzere gerçekleştirilen 2015 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır. Gerekli koordinasyon sağlanarak, sınavların sorunsuzca yapılmasından dolayı ilgili tüm kamu kurum kuruluş yöneticilerine ve personellerine aynı zamanda sınav sürecinin aksatılmadan yürütülmesine katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi arz ediyorum. Sınavların huzur ve sükûnet içinde geçmesi için duyarlı olan herkese şükranlarımı sunar, öğrencilerimizden maddi manevi desteklerini esirgemeyen değerli anne, baba ve öğretmenlerine teşekkür eder, şimdiden sonuçların öğrencilerimize, ailelerine ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Aşılar, salgın hastalıkların kontrol altına alınmasında önemli role sahip

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 04:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Medicana Sağlık Grubu Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Ahmet Cem Özuğuz, aşıların önemine değinerek, toplumun geniş kesimlerinin aşılanmasının salgın hastalıkların kontrol altına alınmasında kritik öneme sahip olduğunu belirtti.

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Dr. Ahmet Cem Özuğuz, Dünya Aşı Haftası kapsamında aşıların önemi hakkında bilgi verdi.

Aşıların, tarih boyunca birçok ölümcül hastalığın kontrol altına alınmasında büyük rol oynadığını vurgulayan Özuğuz, aşıların kızamık, çocuk felci, difteri, tetanos, kuduz ve çiçek gibi hastalıkların yayılmasını büyük ölçüde azalttığını veya tamamen ortadan kaldırdığını hatırlattı.

Toplumun bir kesiminde aşı karşıtlığı olduğundan bahseden Özuğuz, “Ancak aşı karşıtlığı gibi bazı faktörler, aşılanma oranlarını düşürebilir ve toplumun sağlığını riske atabilir. Aşı karşıtlığı, bilimsel kanıtlara dayanmayan yanlış inançlar ve bilgi eksikliği nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu durum, salgın hastalıkların yeniden yayılmasına ve insan hayatının tehlikeye girmesine yol açabilir. Bu nedenle, bilimsel kanıtlara dayalı olarak aşılanmanın önemi ve faydaları hakkında doğru bilgilendirme yapılması hayati öneme sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Herkesin, kendisinin ve çevresindeki insanların sağlığını korumak için aşılanmayı ciddiye alması gerektiğinin altını çizen Özuğuz, sağlık otoritelerinin önerdiği aşı takvimine uygun olarak aşılanmanın, kişisel sağlık ve toplum sağlığı açısından son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

Özuğuz, şu açıklamalarda bulundu:

“Aşılar, bireyleri sadece kendilerini değil, aynı zamanda çevrelerindeki diğer insanları da korur. Toplumun geniş kesimlerinin aşılanması, salgın hastalıkların kontrol altına alınmasında kritik öneme sahiptir. Dünya genelindeki insanların sağlığını korumak ve salgın hastalıklarla mücadele etmek için aşılar önemli bir araçtır. Dünya Aşı Günü, bu önemi vurgulayarak toplumların sağlık bilincini artırmak ve aşılanmanın önemini hatırlatmak için bir fırsattır. Hepimiz, sağlığımızı ve toplumumuzun sağlığını korumak için aşılanmanın önemini anlamalı ve harekete geçmeliyiz.”