Reklam Alanı (Gövde Üst Reklam) Bu alana reklam ver
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2025 10:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

2025 yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması Teknik Destek Programı başvuruya açıldı

Reklam Alanı (İçerik Öncesi) Bu alana reklam ver

TR82 Bölgesi’nde ziraî üretimde altyapıyı güçlendirmek, üretici örgütlerini pazarlama ve tanıtım alanlarında desteklemek ve sürdürülebilir tarım ile sanayi idaresini teşvik etmek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan 2025 Yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Bedelin Artırılması Teknik Dayanak Programı, 1 Mart prestijiyle başvurulara açıldı.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Tarımda Verimlilik ve Katma Bedelin Artırılması Sonuç Odaklı Programı kapsamında hazırlanan toplam 3 Milyon TL bütçeli 2025 Yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Pahanın Artırılması Teknik Takviye Programı (TVKD_TD) için proje müracaatları alınmaya başlandı. Teknik dayanak programı çerçevesinde, KUZKA tarafından TR82 Bölgesi vilayetleri Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta faaliyet göstermekte olan kurum ve kuruluşlara, "Tarımsal üretimde kurumsal alt yapıyı güçlendirmek ve ziraî örgütlenmeyi geliştirmek", "TR82 Bölgesi’ndeki üretici örgütlerin pazarlama ve tanıtım alanlarında güçlendirilmesini sağlamak" ve "Sürdürülebilir ziraî üretim ve sanayi idaresini sağlamak" gayelerini önceleyen projelere dayanak sağlanacak.
TR82 Bölgesi’nde güçlü, yenilikçi ve sürdürülebilir bir tarım bölümü oluşturulmasını hedefleyen 3 milyon TL bütçeli Tarımda Verimlilik ve Katma Bedelin Artırılması Teknik Dayanak Programı ile bölgede tarım alanında faaliyet gösteren lokal aktörlerin kurumsal alt yapı ve hizmet kalitesinin geliştirilmesi, pazarlama kapasitelerinin artırılması ve eser ölçü ve kalitesinin artırılmasına yönelik olarak ziraî eserlerin belgelendirilmesi ve sertifikasyonu çalışmalarına yönelik eğitim ve danışmanlık takviyesi sunulacak.
Programa, TR82 Bölgesi’ndeki ticaret ve sanayi odasına kayıtlı Ziraî üretim yapan işletmeler, Vilayet Özel Yönetimleri, üniversiteler, köylere hizmet götürme birlikleri, Vilayet ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlükleri, belediyeler, meslek odaları ve üst birlikleri, ziraî hedefli kooperatifler ve üst kuruluşları, ziraî maksatlı üretici ve yetiştirici birlikleri gereksinim duyulan alanlarda kurumsal idare, alt yapı ve hizmet kalitesinin artırılması ile pazarlama ve üretim kapasitesinin geliştirilmesini amaçlayan eğitim ve danışmanlık üzere kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetlere yönelik teknik takviye başvurusunda bulunabilecek.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Mart ve Aralık aylarını kapsayacak formda yıl boyunca 5 farklı devirde uygulanacak programa, proje müracaatları Kalkınma Ajansları İdare Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak.
İlk devir 30 Nisan 2025 Saat 23.59’a kadar yapılabilecek proje müracaatları, Mayıs-Haziran devri için 30 Haziran saat 23.59’a kadar, Temmuz-Ağustos periyodu için 29 Ağustos saat 23.59’da tamamlanacak. Programın son iki devri olan Eylül - Ekim için 31 Ekim saat 23.59’da, Kasım-Aralık için ise 31 Aralık 2025 saat 23.59’da proje müracaatları sona erecek.
Tarımda Verimlilik ve Katma Kıymetin Artırılması Sonuç Odaklı Programı hakkında ayrıntılı bilgi, müracaat rehberi ve eklerine KUZKA’nın resmi web sitesi üzerinden ulaşılabileceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver
blank
Simge Aykan tarafından
08 Mayıs, 2025 16:28 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sokakta Mikrofon, Elde Telefon: Herkes Muhabir, Her Yer Haberci!

Reklam Alanı (İçerik Öncesi) Bu alana reklam ver

Karabük’ün sokaklarında gezerken elinde mikrofonla gezen birine rastlamak artık şaşırtmıyor. “Ben muhabirim” diyen herkes seyyar muhabir olmuş, sosyal medyalar ise haber kanalları gibi.

Her eline mikrofon alan, muhabir mi oldu Karabük’te?
Bir gazeteci olmak, artık sosyal medya hesabı açmak kadar kolay. Peki, bunun bir denetimi olmamalı mı?

Karabük küçük bir şehir. Herkesin yüzü, ismi, mesleği belli. Bugün bu mesleği gerçekten okuyan, iliklerine kadar hisseden, meslek etiğini bilen genç gazetecilerin seyyarlar nedeniyle işsiz kalmış ya da mesleğinden tamamen soğumuş olduklarını görüyorum. 

Gazetecilik mesleğine haksızlık yapılıyor. Onlar diplomasıyla, emeğiyle, stajıyla yol almaya çalışırken, diğer taraftan “izlenme için her şey mübah” diyenler basın ve yayın ilkelerini yerine getirmiyor.

Ve en acısı, bazen bu içerikler o kadar çok izleniyor, beğeniliyor ve destekleniyor ki… Kimse “doğru mu?” diye izlemiyor, “Karabük’ü karıştırması yeterli mi?” diye bakıyor. Bu da sorumluluk duygusunu daha da aşındırıyor.

Şimdi soruyorum:
 Bu işin bir sınırı olmayacak mı?
 Mikrofonu, telefonu eline alan “haberci” sıfatını kazanmalı mı?
 Herkes haberciyse, üniversitelerin ilgili bölümleri neden var?

Bizi sosyal medyadan takip edin
Reklam Alanı (İçerik Sonrası) Bu alana reklam ver

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.