blank
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
06 Mart, 2025 15:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu Belediyesi’nden Kitap Tutkunlarına Özel Etkinlik

Safranbolu Belediyesi, 3-9 Mart 2025 tarihleri arasında "Kitap Günleri" etkinliği düzenledi.  Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nin kapıları bu kez kitapseverlere açıldı. Etkinlikte, edebiyat dünyasının tanınmış isimlerinden Ahmet Kavukçu, Nihat Gökmen, Nesrin Hazer, Ahmet Yıldız, Veli Kaya, Hayri Arık Puslu ve Mesut Güler konuk yazar olarak yer aldı.

Yazarlar, okuyucularıyla buluşarak, eserlerini imzaladı ve kitaplarını takdim etti. Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlenen bu renkli etkinlikte, yazarların çocuklar için hazırladıkları birbirinden güzel hikaye kitapları, dünya klasiklerinden seçki romanlar ve kitap ayraçlarıyla donatılmış stantlar kitapseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Etkinlik, kitap tutkunları için sadece bir imza günü olmanın ötesine geçerek, edebiyatın büyülü dünyasında keyifli bir yolculuk sunmayı hedefliyor. Katılımcılar, yazarlarla sohbet etme ve yeni eserler keşfetme fırsatı bulurken, kitapların büyüsüyle dolu bir hafta geçirme imkanı yakaladı. Safranbolu Belediyesi'nin bu geleneksel etkinliği, her yıl daha da büyüyerek edebiyat buluşmaları haline geliyor. Tüm kitapseverler, bu yıl ikinci kez düzenlenen "Kitap Günleri"nde buluşarak, edebiyatın tadını çıkarılmaya davet ediliyor.

Haberin videosu için tıklayınız

blank
blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 16:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Samsunlu minik ressam dünya birincisi oldu

Samsun’un İlkadım İlkokulu 3. öğrencisi Saliha Zeren Üsen, "36. Milletlerarası Çocuk Fotoğrafları Yarışması"nda dünya birincisi oldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ve bir sanat merkezi iş birliğiyle düzenlenen yarışa 27 ülkeden 4 bin 100 eser katıldı. Müsabakada Saliha Zeren Üsen’in hayal gücü ve sanat sevgisiyle hazırladığı eser, heyet üyeleri tarafından büyük beğeni topladı. Üsen, müsabakada birincilik mükafatına layık görüldü.
Okul Müdürü Aydın Peker, Millî Eğitim Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında okullarında oluşturulan açık hava sınıfı ve ömür hünerleri atölyesinin, öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için kıymetli bir fırsat sunduğunu belirtti. Peker, "Öğrencilerimizin gerek akademik gerek ömür maharetlerini geliştirmelerine takviye oluyoruz" dedi.
Peker, bu büyük başarıda emeği geçen başta sınıf öğretmeni olmak üzere, Üsen’in ailesine teşekkür ederek, "Öğrencimiz Saliha Zeren Üsen’i yürekten kutluyoruz" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.