Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
26 Ağustos, 2020 20:58 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu’nun 2050’ye Kadar Su Problemi Olmayacak

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan Safranbolu içme suyu isale hattı ve arıtma tesisinde çalışmalar devam ediyor. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, DSİ'nin Karabük'e yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiğini söyledi. Karabük'te son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynadığını ifade eden Yıldız, bu kapsamda Safranbolu içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Safranbolu içme suyu isale hattı ve arıtma tesisinin tamamlanmasıyla Safranbolu'nun 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını vurgulayan Yıldız, "Konvansiyonel tip arıtma tesisinde fiziki gerçekleşme yüzde 90 seviyelerindedir isale hattında ise 5 bin 200 metre boru imalatı tamamlanmıştır. Toplam 4 bin 500 metreküp kapasiteli 4 adet su deposunun kaba inşaatı tamamlanmış ishale hattında ise yüzde 50 fiziksel gerçekleşmeye ulaşılmıştır. 2020 yılında tesisin tamamlanması planlanmaktadır. Tesisin tamamlanması ile Safranbolu ilçesine 35 bin metreküp/gün kaliteli içme suyu temin edilecektir" dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 13:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Özel bireyler, verdikleri konserle büyük alkış topladı

Kastamonu’da Engelliler Haftası aktiflikleri çerçevesinde açılan stantta konser veren özel bireylerden oluşan koro, dinleyicilerini mest etti.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Kısmı 4. sınıf öğrencileri tarafından toplumsal sorumluluk projesi çerçevesinde stant hazırlandı. Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi Fuaye Salonunda, Doç. Dr. Burak Erhan Tarlakazan’nın nezaretinde, öğrenciler tarafından hazırlanan "Engelleri Afişle, Afişinle Engelle!" standında özel bireylerin ömürlerine dikkat çekildi. Özel bireyler ile ailelerinin ziyaret ettiği standın açılışının akabinde özel bireyler tarafından konser verildi.
Kastamonu Manisiz Ömür Merkezi’nde eğitim alan özel bireyler ile Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Kısmı öğrencileri tarafından konser verildi. Çeşitli türkülerin seslendirildiği konser dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

"Müzik sonları aşan, kalpleri birleştiren değerli bir araçtır"
Etkinliklerde konuşan Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sanat Yapıtları Konservasyonu ve Onarımı Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Yıldız, "Özel bireyler, toplumsal hayata tam ve faal iştirak sürecinde, ne yazık ki pek çok zorlukla karşılaşıyor. Toplumun her bir ferdinin bu hususta farkındalığını artırması ve üzerine düşen vazifeleri yerine getirmesi de değer taşımaktadır. İşte bu şuurla hayata geçirdiğimiz bu projede, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi olarak, özel bireylerin hayatlarına sanatın dokunuşunu katmayı amaçlayan toplumsal sorumluluk projemizin finalinde, onların yeteneklerini sergileyecekleri bu konserde bulunmaktan ötürü büyük memnunluk duyuyorum" dedi.

"Müziğin üniversal lisanı, farklılıklara bir ortaya getiren, kalpleri birbirine bağlayan eşsiz bir güçtür"
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Kısmı Kısım Lideri Dr. Öğretim Üyesi Elçin Ergin Talaka ise, "Bugün özel bireyler haftası vesilesiyle bir ortadayız. Bu manalı hafta, toplum olarak özel bireylerin hayatın her alanında karşılaştıkları farklılıklara dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve onların haklarına, hayallerine dayanak olmak için bize değerli bir fırsat sunuyor. Müziğin üniversal lisanı, farklılıklara bir ortaya getiren, kalpleri birbirine bağlayan eşsiz bir güçtür. İşte bugün, Müzik Kısmımızın yetenekli öğrencileri, bu gücü kullanarak farklı özel bakıma sahip çocuklarımızla birlikte çok değerli bir konsere imza atıyorlar. Bu aktiflik, yalnızca bir konser olmanın ötesinde dayanışmanın, sevginin ve birlikte üretmenin en hoş örneklerinden birini sergiliyor" biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.