Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
14 Aralık, 2020 22:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu Belediyesi’nin Canlı Yayınları Devam Ediyor

Safranbolu Belediyesi, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanan hafta sonları evde kalan Safranbolulular için geçen hafta başlattığı canlı yayın programlarına devam ediyor. Belediye Başkanı Elif Köse’nin sosyal medya hesabı üzerinden 12 Aralık Cumartesi 20.30’da 2’ncisini gerçekleştirdiği canlı yayın konuğu Psikolojik Danışman Prof. Dr. Bilge Uzun oldu. Canlı yayında izleyicilere de soru sorularak, doğru cevap veren ilk 5 kişiye Prof. Dr. Bilge Uzun’un kitabı hediye edildi. 7 bin 500 kişiye ulaşan video konferansında, Başkan Köse Konuğuna Safranbolu için sorular sordu. Başkan Köse’nin her hafta alanında uzman bir konuğu ağırladığı video konferansında bu haftaki konuğu ile pandeminin kişiler üzerindeki psikolojik etkileri ve bu süreçte neler yapılabileceği konuşuldu. Vatandaşın da dahil edildiği programda izleyicilere soru sorularak, doğru cevap veren ilk 5 kişiye Prof. Dr. Bilge Uzun’un “En Uzun Yollar Tek Adımla Başlar” adlı kitabı hediye edildi. Sosyal hayatı devam ettirmek için, kesintisiz hizmet fikriyle değişen şartlara uygun olarak etkinliklerin ve hizmetlerin formatını değiştirdiklerini ifade eden Başkan Köse, salgının psikolojik etkilerinin konuşulduğu canlı yayının vatandaşa destek olacağını düşündüklerini kaydederek, “Hafta sonları evlerimizde kalarak salgın bulaşını azaltmak için sürece destek veriyoruz. Bu kısıtlamaların özellikle aile içi çatışmalara sebebiyet verdiğini gözlemleyerek bu haftaki konuğumuzu bu doğrultuda seçtik. Konuğumuzla bu sürecin etkileri hakkında konuşarak vatandaşlarımızdan da sorular aldık’’ dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2025 17:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Temsili asker uğurlama konvoyu duygulandırdı

Zonguldak’ta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası aktiflikleri kapsamında özel bireyler için düzenlenen temsili asker uğurlama konvoyu, duygusal anlara sahne oldu.
Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Zonguldak Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Müracaat Merkezi’nden hizmet alan bireylerin hayalini kurdukları askerlik vazifesi, sembolik de olsa gerçek oldu.
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Zonguldak Vilayet Jandarma Komutanlığı iş birliğinde düzenlenen aktiflikte, temsili askerlik merasimi öncesinde kent merkezinde asker uğurlama konvoyu yapıldı. Türk bayraklarıyla süslenen araçlar, siren sesleri eşliğinde kentte kortej oluşturdu. Engelli bireyler askerlik coşkusunu gururla yaşadı.
Konvoy boyunca araçlardan el sallayan temsili askerler, etraftaki vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Ailelerin de duygusal anlar yaşadığı merasimde, birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışmayı gösterdi. Aktifliğe katılanlar, bu manalı konvoyun özel bireylerin hayatında değerli bir yer edindiğini tabir etti. Asker olma hayali kuran bireyler, bu sembolik vazife sayesinde unutulmaz bir gün yaşadı.
Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, "Bu özel günde, engelli bireylerimizin hayalini kurdukları askerlik vazifesine sembolik de olsa adım atmalarını sağlayan bu konvoy, yalnızca bir merasim değil; tıpkı vakitte herkesin eşit haklara sahip olduğu bir toplum ideali için atılmış anlamlıbiradımdır" sözlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.