Tırı Uçuruma Yuvarlanmaktan Kar ve Ağaçlar Kurtardı

Tırı Uçuruma Yuvarlanmaktan Kar ve Ağaçlar Kurtardı

Yayın: 20.01.2021 22:18
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te gece yarısından itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle kent beyaza bürünürken kazalar ardı sıra geldi.
Karabük’te kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Kent merkezi kar yağışının ardından beyaza bürünürken kazalar da ardı sıra geldi. Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi ile buzlanan yollar da kayan araçlar kaza yaptı.
Karabük-Yenice karayolunda da iki tırın çarpışması sonucu maddi hasar meydana geldi. Yenice istikametinden Karabük’e seyir halinde olan 78 BN 730 plakalı Mercedes marka tır makaslaması sonucu yolu trafiğe kısmen kapattı. Yenice istikametine seyir halinde olan başka bir tır makaslayan tıra çarparak yoldan çıktı. Faciadan dönülen kazada tır, kar kalınlığının fazla olması ve ağaçların sayesinde uçuruma yuvarlanmaktan kurtuldu. Kazada şans eseri iki sürücü de yara almadan kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlattı.
Ekipler kent genelinde buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KTÜ’de yeni bölüm ve iki de program açılacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinde yeni bölüm ve iki de program açılacağı bildirildi.

Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi'nde düzenlenen “Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri Toplantısı”na katıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın da katıldığı toplantıdan, yapay zeka, yapay zeka çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ihtiyaç duyulan insan kaynağını karşılamak amacıyla yeni lisans ve ön lisans programlarının açılması kararı çıktı.

Toplantıda, KTÜ bünyesinde Yazılım Geliştirme Bölümü, Yapay Zeka Operatörlüğü ile Dijital Dönüşüm Elektroniği programları açılmasına karar verildi.

Açıklamada, Prof. Dr. Çuvalcı'nın şu ifadeleri yer aldı:

“Üniversitemiz, bilgi ve teknoloji alanındaki hızlı değişimlere ayak uydurarak öğrencilerimize çağın gereksinimlerine uygun eğitim imkanları sunmayı amaçlamaktadır. Bahsi geçen bölüm ve programların açılması ile birlikte, öğrencilerimiz KTÜ çatısı altında yazılım geliştirme, yapay zeka ve dijital dönüşüm gibi alanlarda bilgi ve becerilere sahip olacaklar ve bu alanlarda başarılı birer profesyonel olma yolunda ilerleyeceklerdir. Ayrıca yeni açılan programlarımızın üniversitemize ve topluma katkı sağlayacağına olan inancım tamdır.”

Alınan karar gereği, Yazılım Geliştirme Bölümü Fen Fakültesi bünyesinde, Yapay Zeka Operatörlüğü ile Dijital Dönüşüm Elektroniği programları ise Araklı Ali Cevat Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü bünyesinde yer alacak.