2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı

Yayın: 06.09.2021 20:32
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi) 2021-2022 Eğitim-öğretim yılı, Uyum Eğitimi etkinliklerinin ardından tüm kademe ve sınıf seviyelerinde il genelinde 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle yüz yüze eğitimle açıldı.

İl genelinde 186 okulumuzda, 35 Bin 445 öğrenci ve 3 bin 377 öğretmen ilk ders zilinin çalmasının ardından okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ile birlikte Kapullu Nafiz Kayalı İlkokulu ve Kapullu Ertuğrulgazi Ortaokulunda düzenlenen törene katılan Vali Fuat Gürel, öğrencilerin ilk ders heyecanına ortak oldu.

Yaklaşık üç haftadır komşu ilimiz Kastamonu’da meydana gelen ve selden etkilenen bölgelere müdahale için ekiplerimizle beraber orada görev yaptığını söyleyen Vali Fuat Gürel, dün itibariyle Karabük’e geldiğini ve yüz yüze başlayan 2021-2022 Eğitim-öğretim yılının ilk gününde öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin heyecanına ortak olmak için Kapullu Nafiz Kayalı İlkokulu ve Kapullu Ertuğrulgazi Ortaokulunu ziyaret ettiğini ifade ederek, “Bir buçuk seneden fazla bir süredir salgınla mücadele ediyoruz, salgın maalesef hala bitmiş değil. Ancak aşılama faaliyetlerimiz de bir taraftan devam ediyor, aşının da yaygınlaşması ile beraber salgının da hızının azalacağı ve bir nevi bağışıklık sistemimizin oluşacağı uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Bugün açılan eğitim öğretim hayatımız inşallah bir daha kapanmaz ve uzaktan eğitime geçmeyiz ancak bu süreç oldukça zorlu bir süreç, herkesin katkıda bulunması gereken bir süreç.

Çocuklarımız uzun bir süredir okullarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından uzak kaldılar, uzaktan eğitim aldılar. Tabii ki faydası var ama çocukların beraber olması, sosyalleşmesi ve beraber bir kültür oluşturabilmesi hem de öğretmenlerinden birebir ders almaları çok daha faydalı ve çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bugün yüz yüze başladığımız eğitim öğretim yılı bir daha kapanmaz ama bunu devam ettirmek bizlerin elinde. Özellikle çocuklarımızın okullarda, öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin kontrollünde belli kurallara uymaları, maske takılması, mesafeli durulması ve hijyen kurallarına dikkat etmesi çok önemli. Diğer taraftan üzerinde çok yoğun bir şekilde çalıştığımız aşılama faaliyetlerimizin artması için uğraştığımız bir süreçte velilerimizin ve öğretmenlerimizin tamamının aşı olmasını arzu ediyoruz. Bir kısım arkadaşlarımızın aşı olmadığını biliyoruz şu anda Karabük’te aşılama oranımız %77 civarlarında, bunun daha da yükseltilmesi gerekir, hem kendi sağlımızı korumak ve hem de toplumsal bir gereklilik olarak da çocuklarımızla iç içe olan siz değerli öğretmenlerimiz ve anne babalarımızın bu sürece katkı sağlaması hem çocuklarımızı riskten kurtarmak hem de kendinizi ve sevdiklerinizi bu salgından korumak adına hızlı bir şekilde aşılamaya dâhil olmanızda fayda var.  İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul idarecilerimiz çocuklarımızın iyi bir eğitim alması hususunda aylardır çalışıyorlar, bundan sonra süreç kontrollü bir şekilde takip edilecek, inşallah sorunsuz bir şekilde bu süreci yürüteceğiz. İnşallah okullarımız bir daha kapanmaz ama bu bizim elimizde, sizlerin elinde, anne babalarımızın elinde, öğretmenlerimizin elinde bu süreci iyi idare eder ve salgından da kurtuluruz. Ülkemizin ve milletimizin geleceği olan sevgili çocuklarımızı da iyi bir eğitim vererek geleceğe hazırlamış oluruz. 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının ülkemize, çocuklarımıza, öğretmenlerimize, anne ve babalarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”diye konuştu.

Vali Fuat Gürel, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, öğrenciler ve öğretmenler ile birlikte ilk ders zilini çalmasının ardından Covid-19 önlemleriyle sınıflarına alınan öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılının ilk dersine girdi.

Kapullu Nafiz Kayalı İlkokulu ve Kapullu Ertuğrulgazi Ortaokulu sınıflarını tek tek ziyaret eden Vali Fuat Gürel, öğrencilere 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek derslerinde başarılar diledi. Maske, Mesafe ve Hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunan Vali Gürel, öğrencilere kitap hediye ederek her gün mutlaka kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Eğitim hayatlarında başarılar dilediği öğrencilere ailelerine selamlarını iletmelerini isteyen Vali Gürel son olarak okulda görevli öğretmenlerle bir araya gelerek talep ve isteklerini dinledi.

 

Yorumlar

  1. siyah dünya

    ne değiştire eğitim baladı ,gecen sene 50 ölümlü vaka varken heryer kapatıldı.şuanda 250 olumlu vaka var ama kımın umurunda ki.yenı donemde kapanma yok isterse olullu vaklar 300 olsun. Hikâye burada başlıyor ya. Aşı olayı zaten tam komedi. Aşı olmayanlar aşı olun vurusten kurtulun denıyor.aşı olanlarda maske takın virus bulaşmasın denıyor.dunya kuresel cılerın elindeki DSÖ marifetiyle yeniden kurgulanıyor…Allah yardımcımız olsun..

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordulu çift söküntü ip getirenlere Kabataş kilimi dokuyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – EYÜP ELEVLİ – Ordu'nun Kabataş ilçesinde 46 yaşındaki Fatma Öztok, eskiyen örgü işlerin sökülmesiyle elde edilen iplerle Kabataş kilimi dokuyarak kazanç sağlıyor.

Öztok, Kabataş ilçesinde evlendikten sonra el tezgahında dokumacılık yapan kayınvalidesi Kadriye Öztok'tan işin inceliklerini öğrendi.

Kayınvalidesinin sağlığı elvermediği için işi bırakmasının ardından Fatma Öztok, 2000 yılından itibaren evlerinin alt katında oluşturdukları atölyede mesleği sürdürüyor.

Dört yıl önce emekli olan Aziz Öztok da eşiyle atölyede mesai harcıyor.

İki çocuk annesi Fatma Öztok, AA muhabirine, kayınvalidesinin rahatsızlanması sonucu mesleği devam ettirdiğini söyledi.

Kayınvalidesinin kilimleri elinde dokuduğunu ancak kendisinin bu şekilde sürdüremediğini anlatan Öztok, adlıkları eski tip makinelerle yıllardır Kabataş kiliminin üretimini yaptıklarını ifade etti.

Öztok, Kabataş kilimine ilgi olduğunu dile getirerek, “Burada 7 kişi, 10 kişi çalıştırdığım da oldu. Ama çalışanlar fındık zamanı gelince işi bırakıyor. Siparişi de aldığımız için sıkıntıya düştüm. O yüzden siparişleri azalttım. Şimdi yapabileceğim kadar alıyorum.” dedi.

Eşiyle çalışmanın önemine işaret eden Öztok, “Eşimle çalışmak daha rahat, çok güzel. Ben eve çıksam, buraya müşteri geliyor. En azından burada müşteriye bakabilecek birisi oluyor. Öbür türlü eve çık, dükkana in şeklinde zor oluyor. O yüzden eşim geldikten sonra rahatladım. İşin getirisi de iyi oldu çok şükür.” diye konuştu.

Örgüleri söküp getirenlerin israfı da önlemiş olduğunu anlatan Öztok, şöyle devam etti:

“İsraf olmasın, 'yazıktır, günahtır' diyerek dokutturuyor. 'Benden sonraki nesillere kalsın.' gibi düşüncelerle yaptırıyorlar, en çok ondan geliyor. Çöpe atma durumu olsa bu devam etmeyecek ama eskilerimiz asla çöpe atmayı istemiyor. Sökemezse kesiyor, kesemezse dikiyor. Yine de onu dokutturuyor. Çöpe atmaktansa onu kenara koyuyor.”

Öztok, çevrelerinde kendilerinden başka bu işi yapan olmadığını, tozlu iş olması nedeniyle pek de kimsenin benimsemediğini anlattı.

İşinden keyif aldığını ve bu nedenle devam ettiğini belirten Öztok, “Yoksa bağ bahçe, evin temizliğine zaman kalmıyor. Evde temizlik için işçi tutuyorum, buradan aldığımı oraya veriyorum. Ama bana keyifli geliyor. 60 sene olmuş. 30-40 sene kaynanam, 20-25 sene de ben devam ettirdim. 5 sene daha ancak dayanırız. Sadece kilime odaklanırsam günde 80-100 metre dokuma yaparım.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Bizim için mesleğin son temsilcisi diyebiliriz”

51 yaşındaki Aziz Öztok ise ilk etapta eşinin siparişleri elde yetiştirememesi üzerine araştırmalar yaptıklarını anlattı.

Gaziantep'ten makine aldıklarını belirten Öztok, “İlk önce bir makineyle başladık. Sonra bir, iki derken çözgü makinesi, sarma makinesiyle beraber işi çoğalttık. Daha seri bir şekilde çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yörede bu mesleği yapan bir tek kendilerinin kaldığına dikkati çeken Öztok, “Bizim için mesleğin son temsilcisi diyebiliriz. Çocuklar yanaşmıyorlar. Kimisi üniversitede okuyor, kimisi çalışıyor. Biz de hanımla beraber yapabildiğimiz kadar bu şekilde yapmaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Zaman zaman yurt dışına da ürün gönderdiklerine işaret eden Öztok, şunları kaydetti:

“Bize eski sökülmüş kazaklar geliyor. Onları belli bir aşamadan geçirdikten sonra dokuyoruz. Hem de katma değer oluyor. Rağbet de var. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa'ya mal gönderdiğimiz oluyor. Bu şekilde isteyenler, sipariş verenler oluyor. Yani güzel bir şey. Hem yöremiz için hem de otantik bir havası var. Yazları buralarda halıları kaldırıyoruz, sadece kilim seriyoruz.”

Öztok çifti, Kabataş kiliminin metresini 40 liraya örüyor.