Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
27 Mayıs, 2016 10:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Emniyetinden FETÖ/PDY Operasyonu

Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY operasyonu kapsamında kayyum ataması yapılan, Özel okul, Yurt ve dershane binalarının yapılan incelemede değerlerinin çok altında satışı yapıldığı tespit edildi. Olayla ilgili yerleri satın aldığı tespit edilen N.Ç isimli şahsıs yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Karabük Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerinin FETÖ/PDY örgütünün Karabük’te yapılanmasına yönelik yapılan soruşturma kapsamında, Elmas Eğitim Yayın Ticaret Turizm ve Gıda Sanayi A.Ş’ye ait binaların 2 gün önce kayyum ataması öncesinde değerinin çok altında satışı yapıldığı tespit edildi. Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada, 4 milyon 57 bin 928 lira 80 kuruş değerinde olan gayrimenkullerin değerinin çok altında satışı yapıldığının tepsi edildiği belirtilerek, “Elmas Eğitim Yayın Ticaret Turizm ve Gıda Sanayi A.Ş’ne ait Safranbolu İlçesi Bostanbükü köyünde bulunan 656 metrekare arsa üzerinde bulunan bir adet prefabrik bina, Bostanbükü köyünde 1603.76 metrekare arsa üzerindeki, altında dükkânlar olan 3 katlı kargir bina ve yine Bostanbükü köyünde 3182 metrekare bahçede bulunan kargir binanın mülkiyetinin soruşturma devam ederken N.Ç. isimli şahsın üzerine tescil edildiği anlaşılması N.Ç. isimli şahıs yakalandı” denildi. Öte yandan Emniyette 2 gün süren sorgusunun ardından adliyeye çıkarılan N.Ç tutuklanarak Karabük T tipi Cezaevine gönderildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. ppp

    birde şu bayır mahalledeki sağlık sen şubesine bi el atın ne pislikler dönüyor

Yeni yorumlara kapalı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2025 19:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BARÜ’de İlahiyat Fakültesi kuruldu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren İslami İlimler Fakültesi tekrar yapılandırılarak yeni adıyla İlahiyat Fakültesi oldu.
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 15 Mayıs 2025 tarihli 9818 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla Bartın Üniversitesi (BARÜ) İslami İlimler Fakültesinin ismi, yeni bir yapılanmaya gidilerek İlahiyat Fakültesi olarak değiştirildi. Türkiye genelinde "İslami İlimler Fakültesi" ismiyle eğitim veren yükseköğretim kurumlarının mezunlar, müfredatlar ve kurumlar ortası uygulama bütünlüğüne sahip bir yapıya ulaşması gayesiyle isim değişikliğine gidildi.
Akademik faaliyetlerini İlahiyat Fakültesi ismiyle sürdürmesi uygun bulunan fakültenin, İlahiyat Akreditasyon Ajansı (İAA) tarafından eğitim-öğretim kalitesini tescilleyen ulusal akreditasyon evrakı de bulunuyor.
Arapça Mütercim ve Tercümanlık Kısmı açıldı
Ayrıca her yıl yeni program ve kısımların açılmasıyla gücüne güç katan BARÜ’de Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) kararıyla Arapça Mütercim ve Tercümanlık Kısmı açılmasına karar verildi. Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan kısım 2025-2026 eğitim-öğretim yılında birinci kere öğrenci kabul edecek. Kısımda öğrencilere Arapça lisanına ileri seviyede hâkimiyet kazandırmanın yanı sıra; çeviri kuramları, çeviri stratejileri, metin çözme, kültürel farkındalık, sözlü-yazılı çeviri uygulamaları üzere alanlarda kapsamlı teorik ve pratik eğitim sunulacak.
Beş yıl sürecek biçimde yapılandırılan eğitim programında, öğrenciler, lisans eğitimine başlamadan evvel bir yıl vadeli Arapça Hazırlık Programı ile lisan hünerlerini geliştirme ve lisans eğitimine güçlü bir altyapıyla başlama imkânına sahip olacak.
"Nitelikli eğitim altyapımızla geleceğe umut olan bireyler yetiştireceğiz"
BARÜ’nün her alanda gücüne güç katmaya devam ettiğini lisana getiren Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, "Bartın Üniversitesi olarak ülkemizin muhtaçlık duyduğu nitelikli genç jenerasyonların yetiştirilmesi noktasında tüm bileşenlerimizle çalışıyoruz. Ulusal akreditasyon dokümanına sahip olan İslami İlimler Fakültemiz yeni ismiyle İlahiyat Fakültemiz de nitelikli eğitim altyapısıyla geleceğe umut olan bireyler yetiştirmeye devam edecek. Ayrıyeten bu yıl Bartın Meslek Yüksekokulu bünyesinde ‘Robotik ve Yapay Zekâ’ ile ‘Yapay Zekâ Operatörlüğü’ ön lisans programları da açılıyor. Edebiyat Fakültesi ‘Arapça Mütercim ve Tercümanlık’ lisans programına da birinci kere öğrenci alarak eğitim faaliyetlerimizi genişleteceğiz. Bu doğrultuda eğitimde attığımız yenilikçi adımlarda sürekli bizleri destekleyen YÖK Liderimiz Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile tüm YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.