Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
29 Nisan, 2022 14:25 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu’da Bayram Öncesi Oteller Yüzde 90 Doluluk Oranına Ulaştı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Osmanlı kenti Safranbolu, 2 yılın ardından Ramazan Bayramında misafirlerini ağırlayacak. Tarihi ilçede bulunan otellerde doluluk oranı yüzde 90’lara ulaştı. Covid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır tarihinin en sessiz bayramlarını geçiren Karabük’ün Safranbolu ilçesi Ramazan Bayramı’nda hareketlenecek. "Osmanlı'nın parmak izi", "Korumanın başkenti" ve "Açık hava müzesi" gibi unvanlarla anılan Safranbolu’daki oteller şimdiden yüzde 90 doldu. andemi öncesi günlerine dönmek isteyen tarihi ilçeye gelecek olan yerli ve yabancı turistler 8, 19. ve 20. yüzyıl başlarında inşa edilen tarihi konakların yanı sıra han, hamam, cami, çeşme ve köprülerle tarihte yolculuk yapma fırsatı yakalayacak. blank Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, “Güzel günler bizi bekliyor. Ciddi bir yoğunluk var, yüzde 90’ın üzerinde rezervasyonlar yapılmış durumda. Bunun yüzde 100’e ulaşacağından şüphe duymuyoruz. Bizim için çok büyük moral olacak 2 yılın ardından. Bu yoğunluk bizim 2 sene önce istediğimiz o çok yorulduğumuz bayramlara dönüş olacak. Güzel bir 5 gün bizleri bekliyor” dedi. Safranbolu’ya 4 aylık süreçte nüfusun 3 katı ziyaretçinin geldiğini belirten Ergüder, “Bunun bir kısmı ölü sezona denk geldi. Kış döneminde düşük sezon diyelim. Bu sayıdaki misafirleri ağırladık. Bayram tarihi inşallah bizim yeni sezonumuzun açılışı anlamına geliyor. Bu sezonda ne kadar iş yapacağımızı gösteren bir kriter. Ekonomik verilerde çok değişiklikler oldu. Diliyorum ki bu kriz bize olumlu yansıyacaktır” şeklinde konuştu. Çelik Palas Otelde İşletme Müdürü olan Mutlu Çiğdem, 2 yılın ardından ilk defa bir bayramda misafirlerini ağırlayacaklarını kaydederek şunları söyledi: “Bu bayram ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Onunla ilgili olarak misafirlerimize hizmet etmek için Safranbolu’daki işletmeler olarak hazırız. Bayram için güzel talep var. Safranbolu konumu olarak hem Ankara hem de İstanbul’a yakınlığı dolayısıyla kısa süreli tatillerde talep almakta. Özellikle bayramın birinci ve ikinci günleri için yoğun bir talebimiz var.” Safranbolu’nun alternatifi bol olan bir yer olduğunu, her türlü bütçeye uygun konaklama yerinin olduğunu ifade eden Çiğdem, “Geçen ay Uzakdoğulu iki grubumuz vardı. Bunlar Amerika’da yaşayan Çinlilerdi. Onları yeniden Safranbolu’da görmek bizi heyecanlandırdı. Eski günlerimize dönüp onları da aramızda görmek istiyoruz” diye konuştu. blankHavuzlu Asmazlar Konağı İşletme Müdürü Mehmet Şanlıoğlu, misafirlerini en iyi şekilde karşılamak için bayram hazırlıklarının devam ettiğini, otelin bayram öncesinde yüzde 80 dolduğunu söyledi. Bayram sonrası da ilçede büyük bir hareketlilik beklediklerini anlatan Şanlıoğlu, otelde konaklama ücretlerinin günlük 700-900 TL arasında değiştiğini aktardı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 13:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde otizmli çocuklar doyasıya eğlendi

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen farkındalık aktifliğine otizmli çocuklar ile üniversite öğrencileri doyasıya eğlendi.
Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Kısmı, Engelliler Haftası çerçevesinde, farkındalık oluşturmak maksadıyla manalı bir aktifliğe konut sahipliği yaptı. Hemşirelik Kısım Lideri Doç. Dr. Havva Kaçan ve Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Kolu Araştırma Vazifelisi Şevval Yiğit öncülüğünde fakülte bahçesinde düzenlenen "Otizm Farkındalık Etkinliği", öğrenciler, akademisyenler ve özel bireylerin bir ortaya geldiği renkli manzaralara sahne oldu.
Günün mana ve değerine binaen aktiflik, Hemşirelik Kısmı öğrencisi Gonca Erdaş’ın otizme dair his yüklü bir şiir okumasıyla başladı. Akabinde, Anneler Günü vesilesiyle Hemşirelik Kısmı öğrencilerinden Gülben Demirel bir konuşma gerçekleştirerek, özel bakıma muhtaçlık bireylerin annelerine duyulan minnettarlığı ve toplumdaki rollerinin kıymetini vurguladı.
Etkinlik, Hemşirelik Kısım Lideri Doç. Dr. Havva Kaçan’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Doç. Dr. Kaçan, otizmli bireylerin sadece fark edilmek değil, tıpkı vakitte toplumsal hayata tam ve aktif iştirak sağlamak istediklerini vurgulayarak, "Farkındalık sadece sembolik bir haftaya sığdırılamaz. Hepimizin sorumluluğu, daha kapsayıcı ve anlayışlı bir toplum inşa etmektir" tabirlerini kullandı.
Etkinliğe Hüseyin Üster Özel Eğitim Merkezi ve İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu da katıldı. Özel eğitim kurumlarından gelen öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte oyunlar oynayarak, müzik ve dans eşliğinde keyifli vakit geçirdi. Kurulan çeşitli atölyeler ve interaktif alanlarda teğe bir irtibat kurulması, farkındalık iletilerinin daha derinlemesine hissedilmesini sağladı.
Etkinlik kapsamında sahne alan Raksan Halk Dansları Topluluğu, sergilediği halk oyunları performansıyla büyük beğeni topladı. Program mühletince Hemşirelik Kısmı öğrencileri etkin rol üstlenerek tertibin her evresinde misyon aldı ve özel bireylerle birebir ilgilendi.
Gün boyunca süren etkinlikler sonunda iştirakçiler keyifli anlar yaşarken, otizme dair farkındalık iletileri daima birlikte paylaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.